AEX kruipt richting meerjarig recordniveauDe AEX staat nog steeds onder het meerjarig recordniveau. Het recordniveau lijkt als een magneet te werken. Het patroon van hogere toppen en hogere bodems is nog steeds intact. Het ontbreekt de AEX echter aan kracht om de dubbele top overtuigend te passeren.

Sinds de start van het jaar is de AEX nauwelijks van zijn plaats gekomen. Royal Dutch Shell en Unilever trokken de afgelopen maanden de AEX steeds verder omhoog, maar deze zwaargewichten lijken nu een adempauze te hebben ingelast.

Heeft de AEX nog voldoende kracht om de dubbele top te passeren? De Duitse DAX, de Amerikaanse Dow, de Eurotop 100 en de Frans CAC40 hebben het goede voorbeeld getoond. Een echte impuls heeft dit echter nog niet gegeven aan de stijgende trend.

De bovenzijde van de neutrale zone, waarin de AEX in 2014 zit, wordt begrensd door de 409-puntengrens. De positieve ondertoon sinds medio april toont dat de stieren centimeter voor centimeter terrein winnen. De stijgende steunlijn is inmiddels boven de 400-puntengrens uitgekomen.

Een daling tot onder de 400-puntengrens zou de eerste haarscheurtjes opleveren. Een stand boven 410 punten zou duiden op een voortzetting van de stijgende trend. Het speelveld wordt steeds kleiner en gezien de positieve ondertoon lijken de stieren nog steeds de beste kaarten in handen te hebben.

Het inspelen op een daling is nog steeds niet aan de orde. Hiervoor moet de markt eerst duidelijke verkoopsignalen geven. De trend is en blijft het belangrijkste criterium en de trend (op dag-, week- en maandbasis) is nog steeds opwaarts, getuige de oplopende gemiddelden.

We blijven echter voorzichtig want de stijging lijkt inmiddels op zijn laatste benen te lopen. Met het einde van de kwartaalcyclus in ons achterhoofd, houden we rekening met een grote(re) daling. Maar we gaan niet anticiperen, maar reageren op de ontwikkelingen zodra deze zich aandienen.

Onze DividendPortefeuille en de ETF-portefeuille scherpten afgelopen week het recordniveau verder aan en profiteren nog volop van de stijgende trend. Ook OptionAlert scherpte het recordniveau verder aan omdat deze modelportefeuille ook geld verdient bij een zijwaartse markt.

Onze geschreven opties doen het nog steeds uitstekend, tot veel genoegen van de abonnees van www.optionalert.nl Overigens kunnen we nu aanbieden dat we zonder extra kosten ook de transacties voor de leden van OptionAlert kunnen uitvoeren. Kijk voor meer informatie op http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/optionalert-indices

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl
drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.