AEX lager op werkgelegenheidscijfers VS

AEX lager op werkgelegenheidscijfers VSDe AEX kwam vrijdag onder druk te staan nadat slechte Amerikaanse werkgelegen-heidscijfers werden gepubliceerd. De AEX ging 0,8% lager het weekeinde in op een stand van 342,48 punten. Daarmee nam de AEX afstand van de ‘magische’ 345-puntengrens, wat samenvalt met de bodem van maart. Dankzij het krachtige herstel vanaf de steunzone rond 325/330 punten, zat de RSI op dagbasis in de lift, maar boog net onder de 60%-grens weer af.

Inhoudsopgave

Uurbasis

Op uurbasis verbeterde het beeld de afgelopen weken, waarbij de RSI de 70%-grens wist te overschrijden. Hiermee werd de ‘bull market range’ bevestigd. Aangezien de RSI opnieuw boven de 70%-grens kwam, kan worden gezocht naar nieuwe instapmomenten. Voorwaarde is wel dat de RSI boven 40% weet te blijven, zijnde de onderkant van de ‘bull market range’. Vanwege de daling op vrijdag koerste de RSI richting de 40%-grens.

Dagbasis

De AEX herstelde de voorgaande weken sterk vanaf de 325/330-puntenzone en stuitte daarbij op de 345-puntengrens. De AEX zal de stijgende lijn moeten voortzetten en het hoogtepunt van juni rond 350 punten moeten passeren om de vorming van een lagere top af te wenden. Het is een veeg teken dat de RSI net onder de 60%-grens neerwaarts afboog. Deze grens zal moeten worden overschreden om uit de ‘bear market range’ te breken.

Pas bij een doorbraak van de 350-puntengrens zal de ‘negatieve reversal’ (lagere toppen bij de AEX en hogere toppen bij de RSI) worden geneutraliseerd. Op weekbasis is het beeld neutraal en noteert de RSI rond 45%. Zolang de steunzone 325/330 punten standhoudt, kan op zoek worden gegaan naar koopkansen. Wel is het goed om te kijken hoe de markt reageert op de problemen in Italië. De schuldencrisis lijkt hiermee een nieuwe fase in te gaan.

Voor abonnees van de RatioPortefeuille maakt het niet veel uit of er wel of geen turbulentie is op de beurzen. Dips kunnen worden aangegrepen om sterk presterende aandelen (bij) te kopen en de tijd te gunnen om te renderen. Sterk presterende fondsen die deel uitmaken van de RatioPortefeuille, hebben zich kranig gehouden. De RatioPortefeuille wist sinds februari 2008 een rendement te behalen van 70,3%, terwijl de EuroStoxx50 36,6% verloor. Ook ontvangt u tijdelijk 6 flessen rosé cadeau. Klik hier voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

        
Drs. Harm van Wijk
De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.