AEX leeft op in trading range

AEX leeft op in trading rangeDonderdag wist de AEX de stijgende lijn voort te zetten en sloot 0,8% hoger op 283,39 punten. Daarmee leefde de index op binnen de ‘trading range’ van circa 30 punten. Het sein ‘brand meester’ kan echter nog niet worden gegeven, zolang de dalende trend van de afgelopen maanden intact is. De hogere bodems in de AEX zijn evenwel bemoedigend.

De AEX testte opnieuw de steunzone rond 269 punten. Deze steungrens is een redder in nood gebleken. Desalniettemin blijft de AEX nog steeds gevangen in de ‘trading range’ binnen de dalende trend van de afgelopen maanden. Het dieptepunt voor dit jaar werd op 9 augustus bereikt op een stand van 265,85 punten.
Herstelpogingen van de AEX strandden op de weerstandszone rond 296 punten. Zolang de dalende trend van de afgelopen maanden intact is, blijft onze focus op weerstanden gericht. Voordat de dalende trend kan worden doorbroken, zal de AEX krachtig moeten herstellen. De index zal in ieder geval de weerstandszone rond 296/300 punten moeten doorbreken, wil het beeld positiever worden.

De hogere bodems sinds het dieptepunt van augustus zijn bemoedigend, maar dit is nog niet voldoende. De AEX zal tevens een hogere top moeten vormen, waarin de AEX dit jaar nog niet is geslaagd. Zolang de AEX onder de weerstandszone rond 296 punten noteert, blijven wij dan ook op onze hoede.

Een doorbraak van het laagste punt rond 265 punten zou een impuls geven aan de dalende trend. Zover is het nog niet. Vooralsnog is de AEX op zoek naar richting en is het wachten op een uitbraak uit de ‘trading range’.

Uurbasis

De RSI is op uurbasis op een belangrijke grens aanbeland van 60%, wat de bovenkant van de ‘bear range’ aangeeft. De koopkrachtindicator zal in ieder geval moeten afrekenen met de 60%-grens om deze ‘bear range’ te verlaten. Vervolgens zal de RSI ook nog ‘overbought’ (boven 70%) moeten worden voor de bevestiging van de ‘bull market range’.

De huidige markt biedt natuurlijk ook mooie kansen. Enerzijds biedtde correctie de mogelijkheid om ondergewaardeerde aandelen in portefeuille op te nemen tegen gunstige prijzen. Anderzijds bieden posities in bijvoorbeeld de ProtectiePortefeuille bescherming tegen koersdalingen.

Dankzij posities in onder meer goud, zilver en shortposities op diverse indices, staat de ProtectiePortefeuille dit jaar op een winst van 90,7% nadat in 2010 ook al een winst werd behaald van 48,3%.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

        
Drs.Harm van Wijk
De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.