AEX licht hoger op Independence Day

De AEX sloot op Independence Day, waarop ‘Wall Street’ zijn handelsdeuren gesloten hield, licht hoger op een stand van 342,83 punten. De AEX nestelde zich boven de 340-puntengrens en belandde rond het uitbraakniveau van april. Deze zone correspondeert met het dieptepunt van maart rond 343 punten. Op uurbasis is het beeld opgeklaard, wat nog in de daggrafiek zal moeten doorwerken.

AEX licht hoger op Independence Day

Uurbasis

De AEX heeft de dalende weerstandslijn vanaf mei met kracht doorbroken, waarbij de RSI boven de 70%-grens noteerde. Daarmee is de ‘bull market range’ bevestigd. De RSI zal niet meer onder 40% mogen duiken om het positieve beeld te behouden. 

Dagbasis

Vorige week veerde de AEX krachtig op vanaf de belangrijke steunzone 325/330 punten. Het is bemoedigend dat deze steungrens gehouden heeft, wat met het derde Fibonacci ‘retracement level’ samen valt. Dit wordt berekend vanaf de bodem in 2010 tot aan de top van februari 2011.

De eerste horde, zijnde de dalende trend vanaf mei, is inmiddels genomen. De ‘magische’ 343 puntengrens werd vervolgens bereikt. De Relatieve Sterkte Index (RSI) is richting de kritieke grens van 60% gestegen. De ‘bear market range’ wordt verlaten, zodra deze grens wordt doorbroken. Voor de bevestiging van de ‘bull market range’ zal de RSI evenwel ‘overbought’ moeten worden (boven 70%).

Weekbasis

Op weekbasis lijkt de lucht voor wat betreft de RSI weer wat opgeklaard. De RSI scheerde de afgelopen weken langs de rand van de gevarenzone (30%), maar wist tijdig te herstellen. De steunzone 325/330 punten heeft opnieuw zijn waarde bewezen. Een doorbraak van deze steunzone zou de neerwaartse trend sinds februari een nieuwe impuls hebben geven.

Abonnees van de RatioPortefeuille hoefden niet in paniek te raken tijdens de correctie van de afgelopen maanden en hebben hun slag kunnen slaan door sterk presterende fondsen aan hun portefeuille toe te voegen. De reeds aanwezige aandelen in onze portefeuille hielden zich sterk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld TomTom en Philips.

Ook op lange termijn bezien, is deze strategie verdienstelijk gebleken: de RatioPortefeuille wist sinds februari 2008 een rendement te behalen van 71,3%, terwijl de EuroStoxx50 een aderlating van 34,8% onderging. Indien u eveneens wilt profiteren van de RatioPortefeuille, klik dan hier.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

        
Drs. Harm van Wijk
De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.