AEX neemt gas terug door Griekse situatie

AEX neemt gas terug door Griekse situatieDe Griekse situatie blijft wegen op het sentiment, wat een verdere opmars van de AEX in de weg lijkt te staan. De AEX-index nam donderdag wat gas terug en sloot daarmee het gevormde opwaartse koershiaat tussen circa 325 en 327 punten. De index heeft nog ruimte voordat de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden wordt doorbroken. Daarnaast betekent een herstel vanaf een niveau boven 320 punten opnieuw een hogere bodem.
De Grieken kunnen weer miljarden euro’s aan steungelden tegemoet zien en zullen daarvoor zware bezuinigingen moeten doorvoeren. De eerdere bezuinigingsdoelen werden bij lange na niet behaald. De Griekse vakbonden hebben alweer opgeroepen tot nieuwe protesten tegen de bezuinigingen.

Inhoudsopgave

Dagbasis

De AEX nam de afgelopen dagen wat gas terug en sloot daarbij het koershiaat tussen circa 325 en 327 punten. De RSI wist ondanks het herstel in de afgelopen weken niet de ‘overbought’-grens te passeren. Een slotstand van de koopkrachtindicator boven 70% betekent een bevestiging van de ‘bull range’.

De koopkrachtindicator heeft dit niveau al meer dan 1 jaar niet meer bereikt. Voor de stieren is het van belang dat er opnieuw een hogere bodem wordt gevormd en bij voorkeur boven 320 punten, zijnde het dieptepunt van februari.

Uurbasis

De AEX kende een goede start van de week, maar overtuigde niet meer na het bereiken van een nieuw record van dit jaar rond 333 punten. De dalende trend sinds de top op 21 februari is nog steeds intact.

De RSI is teruggevallen vanuit de ‘overbought’-zone tot net boven 30%. Het is geen reclame dat de koopkrachtindicator zo ver terug is gevallen. Desalniettemin heeft de index nog de mogelijkheid om boven of rond 320 punten een hogere, danwel dubbele, bodem te vormen. In dat geval biedt dit kansen om winstgevende posities uit te breiden.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com 

Drs.Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.