AEX onveranderd op Trichet en stemming EFSF

AEX onveranderd op Trichet en stemming EFSFDe AEX stond dinsdag de gehele dag in het rood, maar wist tegen het einde van de beursdag weer wat op te klimmen. Het slot op 292,88 punten lag net iets lager dan de dag er voor. De weerstandszone rond 300 punten hangt als een betonen balk boven de AEX. Scheidend ECB-president Trichet deed een duit in het zakje door te melden dat de financiële stabiliteit in de gehele Europese Unie gevaar loopt en dat daardoor ook de reële economie in Europa daardoor geraakt wordt.

De Dow Jones is sinds vorige week dinsdag gestegen van 10.404 punten tot 11.433 punten, 1000 punten in een week dus. De slotrally van de VS werd in Europa niet overgenomen. De spanning rond de stemming van het parlement in Slowakije inzake de definitieve goedkeuring voor de versterking van het Europese noodfonds (EFSF) maakte beleggers terughoudend. Slowakije stemde als laatste en enige land tegen, al komt er waarschijnlijk later deze week een herkansing.

Weekbasis

Op weekbasis werden de ‘highs’ van de voorgaande ‘weekbars’ gepasseerd. De ‘lows’ kwamen daarbij op een hoger niveau te liggen. De weerstandszone rond 300 punten staat nu op het menu.
De koopkrachtindicator krabbelde door het herstel verder op en nam verder afstand van de gevarenzone (onder 30%), wat het ‘oversold’-gebied markeert. De RSI zal echter de 60%-grens moeten passeren om de ‘bear range’ te verlaten.

Dagbasis

De weerstandszone rond 284 punten werd na diverse pogingen eindelijk doorbroken. De ‘high’ van september rond 296 punten vormt nu de eerst volgende horde. De stijgende lijn vanaf het dieptepunt in september rond 256 punten is nog steeds intact. Ondanks dit herstel, is de AEX nog niet uit de dalende trend van de afgelopen maanden gebroken. De weerstandszone rond 300 punten zal daarvoor moeten worden gepasseerd.

De RSI wist verder afstand te nemen van het ‘oversold’-gebied (onder 30%), maar de koopkrachtindicator zal ook op dagbasis de 60%-grens moeten passeren om de ‘bear range’ te verlaten. Vervolgens zal de 70% moeten worden bereikt om de ‘bull range’ te bevestigen.

Uurbasis

Op uurbasis is de RSI eind september al weer ‘overbought’ geworden. Met het  passeren van de 70%-grens werd de ‘bull range’ bevestigd. De ‘high’ rond 296 punten, die de AEX begin september bereikte is nu de eerste hobbel op de weg.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

        
Drs.Harm van Wijk
De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.