AEX op weg naar beneden

AEX op weg naar benedenSprinterAlert: wij kopen 323 AEX Sprinter Short 350  NL0009616960 tegen de actuele koers (momenteel 3,40 euro)

AEX op weg naar beneden

De divergentie tussen de AEX en de middelgrote en kleine fondsen in Nederland geeft al geruime tijd aan, dat de markt zwak is. In een sterke markt wordt de stijging breed gedragen. ‘Alle boten’ worden door ‘het getijde’ opgetild en daarvan is nu duidelijk geen sprake.

De Midcap- en Smallcap-index blijven al geruime tijd achter bij de AEX. Beleggers zijn risico-avers, getuige het feit dat men geen kleine fondsen durft te verkopen. Bij de kleinere fondsen kan het wel eens een probleem zijn als iedereen door dezelfde deur naar buiten wil.

De cycli op kwartaal- en maandbasis lijken klaar om een top te zetten. In de weekgrafiek lijkt een cyclusbodem te zijn gevormd. Vanuit de weekcyclus zou er nog een nieuwe aanval op de 340-puntengrens kunnen volgen, maar de grotere cycli zijn dominanter.

In de daggrafiek werd eind oktober een cyclusbodem gevormd. Het is niet sterk dat de AEX onder deze bodem (rond 326 punten) is gedoken. Als de ‘grotere’ lange termijncycli de druk verder gaan opvoeren, dan biedt dit weer kansen voor short-posities.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

2 antwoorden
 1. J.Nieboer
  J.Nieboer zegt:

  Wat vreemd dat er totaal geen follow up is bij ingenomen posities.
  Behelst de strategie: gewoon kopen en dan wachten tot de sprinter wordt uitgestopt?
  Ik heb het gevolgd vanaf okt.
  Aegon short 4,8 …uitgestopt
  AEX short 350 …uitgestopt
  Maar taal nog teken van Harm om tijdig uit te stappen.
  S&P, SBM en SNS lopen nog
  Ben benieuwd.

  Beantwoorden
  • Harm van Wijk
   Harm van Wijk zegt:

   Geachte heer Nieboer,

   SprinterAlert is een gratis portefeuille met informatie per e-mail over interessante transacties met Sprinters.

   Met Sprinters kan men versneld profiteren van een stijgende en dalende markt. Met deze strategie kunnen beleggers een hoog rendement realiseren. Vanwege de hefboom van Sprinters, is deze portefeuille echter niet voor iedereen geschikt.De ingebouwde stop loss zorgt voor het beperken van het verlies in het geval dat de verwachting niet uitkomt.

   Het (maximale) risico van een sprinter is dat je (alleen) de inleg/aankoop kwijt bent. In de praktijk wordt er nog een restwaarde uitgekeerd omdat er een buffer is (het verschil tussen de stopprijs en het financieringsniveau).

   Bij onze betaalde diensten zoals http://www.aandelenalert.nl worden de posities wel bewaakt en ontvangen abonnees ook bericht wanneer wij de posities sluiten.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.