AEX opent opnieuw de aanval op top 2016

Laatste update:

De AEX wist begin augustus opnieuw een hogere bodem te vormen. Hiermee werd de aanval op de top van 2016 opnieuw geopend. Het patroon van hogere bodems geeft aan dat kopers steeds eerder in de markt komen. De druk op de weerstandszone tussen 455 en 460 punten wordt hiermee opgevoerd.

Deze belangrijke weerstandszone houdt de AEX al maanden in zijn greep. De Duitse DAX30 wist afgelopen maand reeds een nieuw record voor 2016 op het bord te zetten. De Amerikaanse S&P 500 en de Dow Jones scherpten de afgelopen maanden al record na record aan.

De Europese EuroNext 100 en de Dow Jones Stoxx 50 laten echter een minder rooskleurige beeld zien. Zware weerstanden zijn nog niet uitgenomen. De afgelopen maanden zien we echter ook hier een patroon van hogere bodems.

De hogere bodems geven de positieve ondertoon aan. Omdat de markt telkens vanaf een hoger niveau opveert, bestaat de kans dat het positieve sentiment ervoor zorgt dat de weerstand bij de AEX wordt doorbroken.

De AEX is echter diverse malen afgeketst op deze zware weerstand. Hoe vaker de koers afketst, hoe meer de weerstand aan belang wint. De AEX zal echter op korte termijn een keuze moeten maken.

Een doorbraak van deze weerstand zal waarschijnlijk een signaal zijn voor beleggers die shortposities hebben ingenomen, om deze terug te kopen. Door een short-squeez kan dit een extra impuls geven aan de uitbraak.

We houden de weerstandszone tussen 455 en 460 punten daarom ook scherp in de gaten.

Stop met geld verliezen, vergroot uw Financieel IQ

Er zijn talloze manieren om uw Financieel IQ bij te spijkeren. Bestel nu de gratis DVD op

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met hartelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

7 antwoorden
 1. Wil Doele
  Wil Doele zegt:

  prima DVD plan, Harm, alleen je systeem accepteert mijn CC niet OF ik moet een rekening bij PayPal openen en daar zit ik niet op te wachten. Kun je dit even repareren.??

  Beantwoorden
 2. Bart
  Bart zegt:

  Goed beleggen is erg makkelijk. Voor iedereen die er nog niet heel bekend mee is: een training beleggen kan ik erg aanraden. In korte tijd leer je er snel veel van.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.