De AEX herstelde dinsdag krachtig en sloot 1,4% hoger op 336,14 punten. De AEX houdt zich nog altijd staande boven de steunzone 325/330 punten. Het dieptepunt van dit jaar rond 329 punten werd deze week getest. De aanhoudende onzekerheid betreffende Griekenland hield de markten in zijn greep. De positieve divergentie tussen de RSI en de AEX lijkt de index steun te bieden. De AEX sloot op het hoogste punt van de dag. Nu is het zaak om de stijgende lijn voort te zetten.

AEX opnieuw in de aanval

Uurbasis

Het beeld op uurbasis is verbeterd. De AEX doet verwoede pogingen om uit de ‘bear market range’ te breken. De RSI veerde gisteren alweer op vanaf de 40%-grens (onderkant potentiële ‘bull market range’). De RSI is gisteren de 60%-grens gepasseerd, wat bemoedigend is.

De AEX lijkt een bodem rond 329 punten te hebben gevormd, waarbij de volgende uitdaging rond 338 punten ligt. De AEX zal in ieder geval de dalende trend van de afgelopen maanden moeten doorbreken, voordat op dagbasis het beeld verbetert.

Dagbasis

De AEX heeft gisteren verder afstand genomen van de belangrijke steunzone tussen 325 en 330 punten, wat overeenkomt met de ‘low’ van november vorig jaar. De index zit sinds februari in een ‘downtrend’, waarbij sinds mei een versnelling werd ingezet. Onlangs bereikte de Relatieve Sterkte Index (RSI) op dagbasis het ‘oversold’-gebied, waarna de weg omhoog weer werd ingezet.

Het is bemoedigend dat er positieve divergentie tussen de RSI en de AEX is ontstaan. Bovendien valt de steunzone tussen 325 en 330 punten samen met het derde Fibonacci ‘retracement level’, gerekend vanaf de bodem in 2010 tot aan de top van februari 2011. Dit blijkt een belangrijke steunzone te zijn. Zolang de AEX in staat is hier boven te blijven, biedt dit perspectief.

Weekbasis

Op weekbasis heeft de koopkrachtindicator wat afstand genomen van de gevarenzone. Om een verdere verslechtering van het beeld te voorkomen, zal de AEX op korte termijn verder moeten herstellen en zal de RSI de stijgende lijn dienen voort te zetten.

De correctie biedt beleggers de mogelijkheid om sterk presterende aandelen in portefeuille op te nemen. De RatioPortefeuille heeft de afgelopen jaren en dit jaar wederom volop geprofiteerd van correcties, waarbij maandelijks sterke fondsen werden opgenomen. Terwijl de EuroStoxx50 sinds begin 2008 circa 36,3% verloor, steeg de RatioPortefeuille daarentegen 65,8%.

Zolang de steunzone tussen 325 en 330 punten standhoudt, blijft BeursBulletin op zoek naar sterk presterende fondsen die minder hard corrigeren danwel goed blijven liggen. De RatioPortefeuille staat sinds januari wederom in de plus: 7%, terwijl de EuroStoxx50 in de min staat. Indien u eveneens wilt profiteren van de kansen die de RatioPortefeuille biedt, Klik dan hier.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

        
Drs. Harm van Wijk
De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.