Laatste update:

AEX scherpt hoogtepunt januari aanDe AEX passeerde woensdag de voorgaande top rond 323 punten en scherpte daarmee het hoogtepunt van januari aan. De stijgende trend heeft hiermee een nieuwe impuls gekregen. De dalende weerstandslijn, die dateert uit 2007 en over de toppen van 2011 loopt, is echter nog intact. De AEX zal hiermee moeten zien af te rekenen.
De AEX-index zit gevangen tussen de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden en de dalende weerstandslijn die de AEX tot een uitbraak dwingen.

Dagbasis

Dankzij een nieuw hoogtepunt voor januari heeft de stijgende trend sinds september 2011 een nieuwe impuls gekregen. Al eerder werd het 200-daags voortschrijdend gemiddelde opwaarts gepasseerd. Dit gemiddelde, dat door veel beleggers wordt gevolgd, duidt echter nog steeds op een (lange termijn) dalende trend.

Het is bemoedigend dat de RSI opnieuw koers heeft gezet richting ‘overbought’-niveau. De koopkrachtindicator is al ruim 1 jaar niet meer boven dit niveau gekomen.

Vanwege de vorming van een hogere bodem in de AEX en een lagere bodem in de koopkrachtindicator RSI werd een ‘positieve reversal’-patroon gevormd. Het koersdoel van dit patroon ligt boven de vorige top rond 323 punten. De AEX heeft de weg ingeslagen richting het koersdoel rond 329 punten.

Uurbasis

In de uurgrafiek is het beeld ook verbeterd. De RSI passeerde de 70%-grens en werd daarmee ‘overbought’. De toon is gezet, dankzij de doorbraak van de voorgaande ‘high’ van januari rond 323 punten. Wel is het zaak dat de RSI de stijgendelijn krachtig voortzet.

Met vriendelijke groet,

 

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

 

Drs.Harm van Wijk

 

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.