AEX scherpt record 2016 aan

De AEX wist dan eindelijk door de zware weerstand rond 455 punten te breken. De zesde poging om het record voor 2016 aan te scherpen, was dan eindelijk succesvol. Hiermee wordt het patroon van hogere bodems voortgezet. De weerstandszone tussen 455 en 460 punten vormt nu de eerste steun.

De belangrijke weerstandszone hield de AEX maanden in zijn greep. De Duitse DAX30, de Amerikaanse S&P 500 en de Dow wisten de AEX te inspireren om ook uit te breken. De Europese EuroNext 100 en de Dow Jones Stoxx laten het echter nog afweten.

Nasdaq nieuw all time high

Alle Indices’s vormen nog steeds hogere bodems, wat de positieve ondertoon aangeeft. De Nasdaq wist zelfs een nieuw all time high op het bord te toveren. De technologie index heeft daarmee de uitbraak boven de top van de internetbubbel in het jaar 2000 bevestigd.

AEX van 378 punten tot boven 460 punten

Steeds duidelijker tekent zich de kwartaalcyclus bodem zich af. Bij de Amerikaanse beurzen was dit al veel langer zichtbaar. De recente stijging van de AEX van 378 punten tot boven 460 punten geeft aan dat het sentiment steeds verder verbeterd.

Nieuwe kwartaalcyclus

De start van een nieuwe kwartaalcyclus is goed nieuws voor beleggers. De eerste fase is vaak het meest krachtig. Dit zien we ook bij bijvoorbeeld de Dow Jones die dit jaar van 15.450 punten wist op te klimmen tot boven 18.500.

Patroon van hogere bodems

Voor de korte termijn bekijken we een naar de voorgaande bodems. Op de daggrafiek van de AEX echter vorige bodem rond 445 punten. Daaronder ligt de bodem van begin augustus rond 437 punten. Deze niveaus moeten natuurlijk intact blijven om het patroon van hogere bodems te kunnen voortzetten.

Put geschreven onder deze bodems

Om te profiteren van een verdere stijging, hebben wij een put geschreven onder deze bodems. Zolang de AEX boven het uitbraakniveau blijft, is dit een comfortabele positie. We zullen natuurlijk gaan bijsturen, wanneer het sentiment minder positief gaat worden. Vooralsnog staan echter alle seinen op groen.

We nodigen je graag uit voor ons webinar

Hoe Werkt Beleggerscommunity De Slimste Belegger? 

Harry Klip, Robert Schutte, Henk Huising en Harm van Wijk leiden je graag rond door ons nieuwe platform op maandag 12 september 2016, om 20 uur.

Wees er bij tijdens de officiële lancering en meld je aan op

https://app.webinarjam.net/register/915/f3e8151523

De Slimste Belegger is een gratis community voor en door beleggers. Particuliere beleggers kunnen met elkaar maar ook met experts van gedachten wisselen over beleggen.

Premium

Bovendien heb je als Premium-lid onbeperkt toegang tot bonussen, zoals e-books, video’s en kun je klankborden met en deelnemen aan exclusieve webinars van experts, zoals Cees Smit van For Tomorrow, Tom Lassing van BeursBox, Leon van Dam van de Optiespecialst, Rombout Kerstens van Keyword, Harry Klip en Robert Schutte van de OptieAcademy.

– 1 keer per week 1 uur webinar: opties verzorgd door Harry Klip

– 1 keer per week 1 uur webinar: kansen op de Amerikaanse markt verzorgd door Jan Robert

– Webinar kansen op de Nederlandse markt verzorgd door Harm van Wijk

– Speciale webinars (Jan Robert of andere experts) in geval van special events (Fed, ECB, bedrijfscijfers et cetera)

Ter introductie kun je de eerste maand het premium deel uitproberen voor slechts 1 euro.

Je hebt toegang tot onder andere de volgende Boards:

– Actuele kansen op de beurs (aangereikt door experts en leden)

– Beursnieuws

– Groepen aangemaakt door jezelf of andere leden.

Probeer nu de eerste maand het premium deel voor slechts 1 euro.  

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met hartelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.