AEX test 330-puntengrensDonderdag hield de AEX de schade beperkt tot een verlies van 0,8% op 330,46 punten. De AEX stond donderdag onder druk nadat kredietbeoordelaar Moody’s mogelijk de ‘credit rating’ herziet van de VS als het schuldenplafond niet wordt verhoogd.

Uurbasis

Op uurbasis zat de AEX donderdag klem in een nauwe bandbreedte tussen circa 330 en 332 punten. De index vormde een ‘inside bar’ ten opzichte van de vorige dag. De RSI veerde deze week op vanuit de gevarenzone en reikte tot circa 40%.

Zolang de koopkrachtindicator echter onder 60% noteert, is de ‘bear market range’ intact. Hieruit zal de RSI in ieder geval moeten breken, willen de stieren weer in het zadel komen. Bovendien moet de AEX nog afrekenen met de koershiaten rond 341 punten respectievelijk 334 punten, wil het beeld positiever worden.

Dagbasis

De RSI daalde op dagbasis vanaf de 60%-grens, waardoor de ‘bear market range’ intact blijft. Een lichtpuntje is dat de koopkrachtindicator de afgelopen maanden hogere bodems vormde, terwijl de markt daalde.

Een ander lichtpuntje is dat de belangrijke steunzone rond 325/330 punten een verdere val wist te voorkomen. Deze steunlijn vormt tevens de neklijn van een mogelijk hoofd-schouderpatroon. Een doorbraak hiervan laat een koersdoel berekenen van (minimaal) circa 275 punten. Zolang de AEX echter boven 325/330 punten noteert, kan worden gezocht naar instapmomenten. Het steunniveau heeft immers bewezen van grote waarde te zijn en er zou zelfs een hogere bodem in de maak kunnen zijn.

Weekbasis

Op weekbasis staat er weer een ‘rode bar’: de koers noteert nog ver onder de openingskoers van deze week. De RSI cirkelt rond een waarde van circa 40%. De koopkrachtindicator is niet ‘oversold’ geraakt, nadat in februari de RSI ‘overbought’ (boven 70%) werd. Zolang de 325/330 puntenzone niet doorbroken is, kan derhalve worden gezocht naar koopkansen. Een doorbraak van deze steunzone zal de lichten echter op rood doen springen. Deze steun houden we dan ook scherp in de gaten.

Met vriendelijke groet,
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Drs. Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.