AEX test 409-puntengrensDe AEX veerde op net boven de 400-puntengrens en zette de aanval in op de 409-puntengrens. Rond 409 punten liep de AEX tot tweemaal toe stuk dit jaar. Ook stopte de correctie de eerste keer rond 409 punten, nadat het meerjarig recordniveau werd aangescherpt. De 409-puntengrens heeft hierdoor aan belang gewonnen.De afgelopen weken werden de voorgaande bodems gebroken, waarmee een dalende trend lijkt te zijn ingezet. Lijkt, want de grafiek op week- en maandbasis zijn duidelijk nog opwaarts gericht.

De dubbele top rond 420 punten is een enorme uitdaging voor de AEX, mocht de 409-puntengrens worden gepasseerd. Hiervoor zal de 400-puntengrens stand moeten houden. In dat geval lijkt er een nieuwe cyclusbodem op de weekgrafiek te zijn gevormd.

Mocht de 400-puntengrens toch sneuvelen, dan is de AEX nog steeds bezig met het zoeken naar een weekcyclusbodem. Aangezien de AEX op weekbasis nog steeds in een stijgende trend zit, is er nog geen reden tot paniek.

Wel zijn we in verhoogde staat van paraatheid omdat op dagbasis een dalende trend lijkt zijn ingezet. De AEX moet op zoek naar een nieuwe top, maar het is nog steeds zeer de vraag of het meerjarig recordniveau kan worden aangescherpt.

De dubbele top zorgt er voor dat het opwaarts potentieel momenteel beperkt is. De Europese beurzen zijn duidelijk verzwakt. De weekgrafieken zijn momenteel de moeite waard om te volgen. Een nieuwe cyclusbodem zou de stijgende trend weer een impuls geven.

De stijgende steunlijn uit december voert de druk op en ligt inmiddels boven 390 punten. De belangrijke dubbele bodem rond 380 punten zou het volgende koersdoel kunnen zijn als deze stijgende steunlijn wordt doorbroken.

Met het einde van de kwartaalcyclus in het achterhoofd, blijven we voorzichtig. Een grote(re) daling is daarom niet uit te sluiten. Grotere bewegingen beginnen in de lagere grafieken en we houden daarom de dag- en weekcyclus scherp in de gaten. Meer beweging lijkt slechts een kwestie van tijd. Het feit dat de AEX vorige week hard daalde richting de 400-puntengrens is in ieder geval een veeg teken.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.