AEX test 500-puntengrensDe AEX-index heeft het meerjarig recordniveau verder aangescherpt tot 504,18 punten. Sinds oktober 138 punten stijging, dus bijna 40% stijging in een korte tijd. Het optimisme is weer terug en particuliere beleggers wagen zich weer op de beursvloer. 

Er lijkt weer een nieuwe dagcyclusbodem te zijn gevormd eind maart. We tellen 8 beursdagen na de vorige dagcyclusbodem, dus we zijn alweer bijna op de helft. In de dominantere weekcyclus is het nog niet duidelijk of we de weekcyclusbodem al hebben gezet, waardoor voorzichtigheid geboden is.

De markt lijkt een beetje op een gatenkaas met al de openingsgaps van de afgelopen weken. Deze gaps duiden op toenemende onzekerheid onder beleggers. Dit is natuurlijk niet onlogisch als je bedenkt dat we begin januari op weg waren naar de 400-puntengrens en 3 maanden later de 500-puntengrens aan het testen zijn.

De maandcyclus (de vorige eindigde met een klap naar beneden naar 366 punten in oktober) is met grof geweld gestart. Het eerste en meest positieve deel zou inmiddels achter de rug kunnen zijn, als we bedenken dat we inmiddels 6 maanden op weg zijn.

De gevormde maandcyclusbodem zou overschaduwd kunnen worden door de kwartaalcyclus, die met de laatste fase bezig lijkt. Een alternatief scenario is dat we een correctie in tijd hebben gezien en dat deze kwartaalcyclus een zeer milde correctie kende.

Hoe dan ook, de trend is nog steeds stijgend, zodat we in eerste instantie omhoog kijken. Afhankelijk van hoe deze gehele dagcyclus verloopt (zeer positief of meer neutraal) zou een aanwijzing kunnen geven of de langere cycli toch nog gaan bodemen.

Het doorbreken van de dagcyclusbodem rond 480 punten zou een negatief signaal afgeven. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe short strangles op te zetten. We hebben gewacht op de vorming van een cyclusbodem en hebben tevens een short call bear spread opgezet met een beperkt risico.

De ETF portefeuille staat op een nieuw record. Het tussentijds resultaat bedraagt ruim 47%. De Ratiostrategie scherpte ook het record aan, sinds de start op 1 februari 2008 (het jaar dat de AEX 50% daalde). Sinds begin 2008 is de Stoxx50 circa 15,5% gedaald. Desalniettemin wist BeursBulletin.nl met deze strategie een winst te behalen van +162,3%, oftewel een outperformance van 177,9%. In plaats van 15% te dalen, ruim meer dan verdubbelen dus…

Wilt u ook een hoger rendement met een lager risico maar dan zonder extra inspanning? Meldt u dan aan via http://www.beursbulletin.nl/acties/ef/ of http://www.beursbulletin.nl/acties/it

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.