AEX test belangrijke steun

AEX test belangrijke steun

De AEX is sinds 21 april van een stand van 458 punten in de afgelopen weken aanzienlijk gedaald. De AEX vond steun bij de bodem van begin april rond 430 punten. Deze belangrijke steun wist de AEX al circa twee weken voor een verdere daling te behoeden.

De druk op deze belangrijke steun blijft echter aanhouden. De vraag is nu of deze belangrijke steun stand kan houden, gezien de eindfase waarin de week cyclus zich bevindt. In de weekgrafiek van de AEX zien we een duidelijk patroon van lagere toppen en lagere bodems.

Op 21 april werd opnieuw een lagere top gevormd. Hiermee werd de top van de week cyclus neergezet. De AEX lijkt inmiddels aan het einde van deze week cyclus te staan en moet op zoek naar een nieuwe weekcyclusbodem.

Op weekbasis zien we nog steeds een dalende trend. De trendindicator staat nog steeds op rood, dus is het oppassen geblazen. Zolang de AEX boven de dubbele bodem van begin april de afgelopen weken rond 430 punten blijft, biedt dit kansen voor speculatief ingestelde beleggers.

We blijven voorzichtig optimistisch, maar houden ook rekening met een doorbraak van deze steun. Bij een doorbraak bieden kansen om in te spelen op een verdere daling. Ondanks de forse bewegingen geeft onze optie portefeuille geen krimp.

Wel zagen we kansen om de optieportefeuille verder uit te breiden. In deze laatste week voor de expiratie houden we deze optieposities natuurlijk scherp in de gaten.

OptionAlert_16-5-finodex

Zolang de AEX boven de 420 punten blijft en onder de 460-puntengrens blijft, hoeven wij ons geen zorgen te maken. Bovendien hebben we voldoende ruimte in de portefeuille om nog bij te sturen. Een prettig idee zeker wanneer de AEX forse bewegingen laat zien.

Stop met geld verliezen, vergroot uw Financieel IQ

Er zijn talloze manieren om uw Financieel IQ bij te spijkeren. Ik ben auteur van drie boeken:

Handleiding Geld Verdienen met Opties

Handleiding Geld verdienen met Speeders, Sprinters en Turbo’s

Handleiding Geld verdienen met Aandelen

Drie boeken, drie maal in één aanbieding.

De boeken zijn al door duizenden beleggers gelezen. Echter, ik bied nu alle drie boeken tegelijkertijd aan voor de prijs van 1 boek. Profiteer er direct van.

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met hartelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.