AEX verder onder druk

AEX verder onder drukDe AEX-index sloot woensdag ruim 2% lager. De AEX weet zich maar niet uit de (consolidatiedrie)hoek te vechten. De index beweegt al maanden in een bandbreedte tussen circa 270 en 320 punten. De dag dat de index richting gaat kiezen, komt steeds dichterbij. De stijgende steunlijn vanaf de bodem in oktober en de dalende weerstandslijn vanaf het voorjaar, dwingen de AEX namelijk om richting te kiezen.

Het lot van de AEX lijkt in handen te liggen van de koersontwikkeling van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de Japanse yen. De afgelopen dagen verloor de euro verder terrein ten opzichte van deze twee valuta’s, waarbij de euro/yen richting het dieptepunt van 2011 daalde. Een verdere verzwakking van de euro zou nog meer verkoopdruk op de aandelenmarkt tot gevolg kunnen hebben.

Inhoudsopgave

Dagbasis

De AEX gleed woensdag opnieuw onderuit en doorbrak daarbij het dieptepunt van december. Het 38,2% Fibonacci-steunniveau, gemeten vanaf het dieptepunt van eind november tot het hoogtepunt van december, werd daarbij gebroken.

Het opwaartse koershiaat dat eind november is gevormd rond 276 punten, zou als steun kunnen fungeren. De stijgende trend vanaf de bodem rond 270 punten eind november is nog steeds intact, al vindt deze wel plaats binnen de dalende trend sinds het voorjaar.

De RSI duidt met een waarde rond 50% de neutrale markt aan. Zolang de koopkrachtindicator onder de 60%-grens noteert, is de ‘bear range’ intact. Indien de RSI boven 40% weet te blijven, dan is de vorming van een ‘bull range’ evenwel nog mogelijk.

Uurbasis

De AEX heeft verder afstand genomen van de 300-puntengrens en zit sinds 7 december in een dalende trend. De RSI is eveneens verder afgegleden en bereikte zelfs het oversold gebied (onder 30%). Dit is een veeg teken voor het verdere verloop van de AEX.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

Drs.Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.