AEX vertoont steeds meer scheurtjes

AEX vertoont steeds meer scheurtjesDe AEX wist ook deze week verder te herstellen van de daling sinds begin juli. De aanval is geopend op de dubbele top van juni en juli. Gezien de lagere toppen en lagere bodems bij veel indices, blijft het echter oppassen geblazen.

De nieuwe cyclusbodems op dag- en weekbasis, die begin augustus zijn gevormd, hebben zoals verwacht een krachtig herstel veroorzaakt. De weekcyclus bestaat nog maar uit enkele bars, dus zou er nog meer in het vat kunnen zitten.

Toch ben ik de afgelopen week begonnen om posities af te bouwen om zodoende de winsten te verzilveren. Een weekcyclus bestaat natuurlijk uit 5 dagcycli en ik ben er niet van overtuigd dat alle dagcycli zo positief zullen verlopen.

De belangrijkste reden is natuurlijk dat de kwartaalcyclus op zijn laatste benen loopt. Ik sluit een grote(re) daling niet uit, dus ik blijf op mijn hoede voor een draai in de markt in de lagere time frames.

De grote vraag is nog steeds of deze weekcylus nog krachtig genoeg is om een aanval in te zetten op de top van 2014 rond 420 punten. Een lagere top zou de start kunnen zijn van de grote(re) daling.

Ik schreef vorige week: “We zijn nog steeds voorzichtig optimistisch omdat een nieuwe weekcyclusbodem de eerste weken voor veel opwaartse druk kan zorgen.” Mijn optimisme is wat afgenomen omdat de kleinere fondsen duidelijk achterblijven.

De small cap index (ASCX) laat nog steeds lagere toppen en lagere bodems zien en deze index lijkt zelfs een nieuwe lagere top te gaan vormen. Ook de mid cap index (AMX) toont ditzelfde beeld. Het is een teken aan de wand als beleggers de kleinere fondsen mijden. Instappen kan immers wel, maar kun je er ook nog uit als je dat wilt?

De dubbele bodem rond 380 punten is natuurlijk ook van groot belang. Onder de 380-puntengrens zou het luik open kunnen gaan. We houden dus de 420-puntengrens en de 380-puntengrens scherp in de gaten.

De Europese aandelenbeurzen willen maar niet mee. De Duitse DAX blijft zelfs achter bij de AEX en ook de Euronext 100 ook niet bijzonder sterk. De bankenindex, de index van de autosector en natuurlijk de indices van de Zuid-Europese landen ogen niet sterk.

Ondanks dat de Amerikaanse S&P 500 het hoogste punt allertijden heeft aangescherpt, is dit geen reden voor de Europese beurzen om te volgen. Ook de kleinere fondsen uit de Russell 2000 blijven duidelijk achter, wat duidt op risicoaversie

Voor de abonnees van OptionAlert is ook de afgelopen week weer een mooie winst binnen gehaald. De nettowinst staat nu op bijna 2500 euro (+12% in circa 6 maanden tijd). Zie http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/optionalert-indices

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl
drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.