AEX verwachting 6 januari 2016

AEX verwachting 6 januari 2016

De AEX startte het jaar negatief en lijkt daarmee een een nieuwe dagcyclusbodem te vormen. Een doorbraak van de voorgaande bodem (de cyclusbodem van december) is een bevestiging dat de daling nog niet ten einde is. Een herstel duidt op een nieuwe maandcyclusbodem. Een nieuwe dagclusbodem zou tevens de mid cycle low van de weekcyclus markeren. Dit zou voor hogere koersen kunnen zorgen, maar de kwartaalcyclus werpt nog steeds een schaduw over het plaatje. Een definieve doorbraak van de december bodems van de belangrijke indices (DAX, SP500, ES50, DOW, etc.) zou het beeld nog negatiever maken. Zover is het nog niet. Belangrijk is nu of de bodems van december standhouden of niet.

3 antwoorden
 1. Ronald
  Ronald zegt:

  Interessant bericht weer. Ik vraag me alleen af, hoe het mogelijk is om het beurs verloop via grafieken te verklaren terwijl er nu echt een aanwijsbare (Noord-Korea, China) rede is waarom de aandelen omlaag gaan. Achteraf kan je het in de grafieken verklaren, maar het blijft dan toch moeilijk (lees: “onmogelijk”) om de toekomst van de waardes te voorspellen?

  Beantwoorden
  • Harm van Wijk
   Harm van Wijk zegt:

   Dank je wel Ronald, ik probeer ook niet te voorspellen…ik kijk alleen naar de beweging van de koers. In de koers zit alle informatie al in verwerkt…de koers is immers het resultaat van vele marktpartijen die beslissen om te kopen of te verkopen. De trends en patronen geven zo weer wat er gebeurt.

   Beantwoorden
 2. wouter
  wouter zegt:

  geachte harm wat is het jaar slecht begonnen
  de olie zakt steeds verder weg en alle aandelen volgen in nerrwaartse trend de beurs is n u 424 januari 2016- 6 wat gaat het worden

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.