AEX vormt hogere bodem

AEX vormt hogere bodem  De AEX vormde dinsdag weer een hogere bodem, vlak onder de dalende weerstandslijn, die stamt uit 2007 en loopt over de toppen van 2011. De AEX-index zit gevangen tussen de stijgende steunlijn en de dalende weerstandslijn. De convergerende lijnen dwingen de AEX op korte termijn tot een uitbraak. Na de vorming van een hogere top, lijkt weer een hogere bodem te zijn gevormd. De stijgende trend zou daarmee een nieuwe impuls krijgen.

Inhoudsopgave

Dagbasis

Het 200-daags voortschrijdend gemiddelde duidt echter nog steeds op een dalende trend. Ook is een krachtige opleving nodig om overtuigd te worden. De koopkrachtindicator RSI wist al ruim 1 jaar niet meer ‘overbought’ (boven 70%) te worden. De negatieve divergentie (de hogere top in de AEX en lagere top in de koopkrachtindicator RSI) waarschuwden voor een correctie.

Door de opleving heeft zich wel een positieve reversal gevormd: een hogere bodem in de AEX en een lagere bodem in de koopkrachtindicator RSI. Het koersdoel hiervan ligt boven de vorige top op 323 punten.

Uurbasis

In de uurgrafiek is het beeld nog niet veel verbeterd. De koopkrachtindicator wist net boven de 30%-grens te blijven. Een krachtige aanval tot boven de 70% hebben we echter ook in de uurgrafiek nog niet kunnen bespeuren.

Het herstel past nog steeds binnen het neutrale beeld van de afgelopen weken. De aanval op de 320-puntengrens is weer geopend, maar deze grens werd net niet behaald. De AEX mag niet meer onder 305 punten komen, anders springt het licht op rood.

De dalende weerstandslijn voert de druk dagelijks verder op, maar de stijgende steunlijn wist een verdere daling te verhoeden. Lang lijkt een keuze niet op zich te laten wachten.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

Drs.Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.