AEX vormt hogere cyclusbodem

AEX vormt hogere cyclusbodemDe AEX lijkt een hogere bodem te hebben gevormd, ten opzichte van het dieptepunt van dit jaar rond 281 punten. De AEX lijkt nog steeds op weg naar het koersdoel rond 310 punten. Dit koersdoel werd berekend op basis van het omgekeerde kop-schouderpatroon. 

De dalende trend, die in maart werd ingezet, is echter nog niet verlaten en de RSI bevindt zich nog steeds in de ‘bear range’. De vraag kan daarom ook gesteld worden of dit slechts een opleving is binnen deze dalende trend.

Ten opzichte van de bodem van september is echter nog steeds sprake van een hogere bodem. De stijgende steunlijn uit 2009 voert de druk op de index steeds verder op. De dalende weerstandslijn uit 2007 houdt echter de AEX in zijn greep.

De Spaanse rente liep opnieuw op tot boven 7% en de Italiaanse rente staat ruim boven 6%. Dit zijn duidelijk tekenen dat de problemen steeds groter worden. Ondanks dat de crisis 5 jaar geleden is uitgebroken, is er nog steeds geen actie ondernomen om deze op te lossen.

Voorzichtigheid blijft natuurlijk geboden in deze markt. Toch zijn er ook mooie kansen, nu de AEX een nieuwe hogere cyclusbodem lijkt te hebben gevormd. Wij focussen op de kansen, zonder echter de bedreigingen uit het oog te verliezen.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com 

Drs. Harm van Wijk

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.