AEX wil maar niet zakken

AEX wil maar niet zakken

De AEX index blijft hangen rond de 450 puntengrens. Hoewel de kwartaalcyclus van de AEX nog steeds op zijn laatste benen lijkt te lopen, wil de AEX maar niet zakken.

In de maandgrafiek is duidelijk de vorming van een bodem te zien. Deze maandcyclusmodem valt natuurlijk samen met de vorming van een weekcyclusbodem. Sinds medio februari wist de AEX op te veren van 378 punten tot 458 punten.

Een stijging van 80 punten ofwel ruim 20% in twee maanden. Deze krachtige stijging laat zien dat de AEX zich niet zomaar gewonnen geeft. Nu echter de vorige top in beeld komt rond 475 punten zien we een aarzeling optreden. De hamvraag is dus nu op de AEX weer bezig is met de vorming van een nieuwe lagere top.

Begin april werd een nieuwe mid cycle low in de weekgrafiek gevormd. De weekcyclus zit daarmee in zijn laatste fase. We moeten daardoor dus rekening houden met de vorming van een nieuwe bodem in de weekgrafiek. Een milde correctie duidt erop dat de kracht van de maandcyclusbodem de dienst uitmaakt.

Op weekbasis zien we nog steeds een dalende trend. De trendindicator staat nog steeds op rood, dus blijft het riskant om te grote posities in te nemen.

Op dag basis zien we de AEX een patroon van hogere toppen en hogere bodems vormen. Donderdag veerde de AEX op van de lange stijgende banden. De vraag is nu of er alweer een nieuwe dagcyclusbodem is gevormd. Zolang de AEX echter boven de bodem van begin april op 426 punten blijft, blijft er op korte termijn sprake van een stijgende trend.

AEX OptionAlert_29-4-finodex

We blijven daarom al met al voorzichtig optimistisch. Zeker gezien het herstel van donderdag waarbij de AEX wist op te veren van de 442 puntengrens en sluit op het hoogste punt van de dag op 450 punten. Ondanks dit soort forse bewegingen geeft onze optie portefeuille geen krimp.

Zolang de AEX boven de 420 punten blijft en onder de 460-puntengrens blijft, hoeven wij ons geen zorgen te maken. Bovendien hebben we voldoende ruimte in de portefeuille om nog bij te sturen. Een prettig idee zeker wanneer de AEX bewegingen van acht punten laat zien. We blijven vooralsnog voorzichtig en houden de AEX scherp in de gaten.

Stop met geld verliezen, vergroot uw Financieel IQ

Er zijn talloze manieren om uw Financieel IQ bij te spijkeren. Ik ben auteur van drie boeken:

Handleiding Geld Verdienen met Opties

Handleiding Geld verdienen met Speeders, Sprinters en Turbo’s

Handleiding Geld verdienen met Aandelen

Drie boeken, drie maal in één aanbieding.

De boeken zijn al door duizenden beleggers gelezen. Echter, ik bied nu alle drie boeken tegelijkertijd aan voor de prijs van 1 boek. Profiteer er direct van.

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met hartelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.