AEXAlert nettowinst 25 procent in 6 maanden

AEXAlert toegepast op de AEXAEXAlert nettowinst 25 procent

De AEX heeft dit jaar een aantal keren flinke klappen gekregen, maar wist vervolgens iedere keer de rug te rechten. Daarbij vond de index steun bij 380 punten respectievelijk 390 punten. We hebben short strangles opgezet nadat de AEX weer opveerde. De optiepremies liepen tijdens dalingen weer wat op waarvan we konden profiteren. Door consequent en zonder emotie te handelen, wisten klanten met AEXAlert een nettowinst van 25% te behalen.

De AEX heeft zich na de zomerdip in augustus echter goed herpakt en scherpte onlangs zelfs het jaarrecord aan boven 420 punten. Na een tijdje rustig aan gedaan te hebben (vanwege de lage premies), hebben we onlangs toch weer een short strangle opgezet voor november. De septemberserie was overigens 100% binnen. Op 19 september verstuurden we het bericht:

OptionAlert: de 1 put AEX sep 380 en 1 call 440 (short strangle) zijn zonder waarde geëxpireerd. Winst circa 300 euro.

Vix

Impliciete volatiliteit

De impliciete volatiliteit van de AEX-index veerde in juli op van een historisch dieptepunt rond 10% naar circa 17%. Bij het verdubbelen van de volatiliteit, verdubbelt ook de optiepremie, dus als je dan veel geschreven optieposities hebt, dan beginnen de meeste beleggers nerveus op hun stoel te schuiven. AEXAlert speelt hier volop in.

Geen positie is ook een positie

Een belangrijk uitgangspunt is: “geen positie is ook een positie”. Het gaat immers niet alleen om winst, het gaat ook om het vermijden van verliezen. Dat geldt zeker voor beleggers die opties schrijven. Het zal niet de eerste keer zijn dat de winst in rook opgaat wanneer de markt tegen je ingaat. Wij hanteren dan ook niet voor niets het credo: “risk is what you manage, return is what you get”. Dat principe hanteren we ook voor AEXAlert.

short strangle gevonden met Finodex

Soms moet je dus geduldig op je handen zitten tot de markt weer kansen biedt. Kansen doen zich namelijk altijd weer voor. Zo zagen we onlangs wederom een mooie kans om een 370/440 punten short strangle op te zetten op de AEX met november-opties. We hebben deze short strangle gevonden met behulp van Finodex.
Op 19 september verstuurden we het bericht:

OptionAlert: wij schrijven (openingsverkoop) 1 put AEX NOV 370 en 1 call 440 (short strangle) en ontvangen 1,60 euro als combi. Margin circa 3100 euro.

Finodex_short_strangle_AEX-nov

Onder 370 punten

Indien de AEX tussen de grenzen van de short strangle blijft (370 en 440) dan verdienen we € 1,60 (maal 100 is dat 160 euro per short strangle). Daalt de AEX echter onder 370 punten, dan zal de put 370 snel gaan oplopen, zoals ook is te zien in de bovenstaande grafiek.

Boven 440 punten

Als de AEX daarentegen verder stijgt en boven 440 punten komt, dan moeten we in actie komen omdat dat de 440 call pijn gaat doen. Wel hebben wel premie ontvangen waardoor we een buffer hebben. De AEX kan nog ruim 4% stijgen voordat we in de problemen komen.
optionalert_thomas

Nettowinst van bijna € 759,70

Koen en Thomas Rozendom, die geabonneerd zijn op OptionAlert en alleen werken met short strangles op de AEX-index, hebben sinds maart een rendement behaald van 25%. In euro’s uitgedrukt is dat een nettowinst van € 759,70 op een investering van € 3000 die zij van hun vader kregen om ervaring op te doen met beleggen.

optionalert_traderswinkel

Laten doen of zelf beleggen?

U kunt dit systeem ook automatisch laten uitvoeren via Traderswinkel. Als u liever zelf uw strategie wilt bepalen, bijvoorbeeld aan de hand van Finodex, of meer wilt weten hoe dit werkt, kunt u ook een Live Trading Masterclass volgen. Aanstaande vrijdag 26 september verzorgen wij opnieuw een Live Trading Masterclass met opties waarbij we ook het Finodex-systeem uitleggen. We hebben nog maar enkele plaatsen beschikbaar, dus reageer direct.

Live Trading Masterclass met opties

Op vrijdag 26 september zullen Harm van Wijk, Jan Robert Schutte en Harry Klip live setups en triggers behandelen en mogelijke kansen benutten in de markt met opties.

Live Trading o.b.v. cyclus methode
Winstkansen vergroten, risico’s beperken
Timing technieken o.b.v. cyclusmethode
Goed moneymanagement toe te passen
Trading-journaal dat u als deelnemer ook van ons zult ontvangen.

Wij zullen live gaan handelen zodra er kansen zijn en u kunt desgewenst ook live gaan traden of anders kennis te nemen van de praktijk en hoe we AEXAlert inzetten.

Deze geheel verzorgde dag voor € 297 (inclusief BTW) zal op vrijdag 26 september op de Golfclub Kromme Rijn te Bunnik plaatsvinden van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Als u interesse heeft in deze praktijkgerichte Live Trading Masterclass, dan vernemen we dat graag van u.
https://beleggen.com/live-trading-masterclass-met-opties/

Ik ben zeer benieuwd naar wat u van AEXAlert vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,

BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van Beleggen.com. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.