AEXAlert nettowinst 29 procent in 8 maanden

optionalert_thomas

De AEX maakte vorige maand een flinke smak, maar wist vervolgens weer te herstellen. Binnen een maand daalde de AEX van boven 425,74 punten naar 366,84 punten. Een daling van bijna 14% binnen een maand. Het werd dus even behoorlijk spannend, maar de winst is toch zo goed als binnen.

Met nog 1 week te gaan tot de november expiratie lijkt zowel de 370 putoptie als de 440 calloptie zonder waarde af te lopen. Door consequent en zonder emotie te handelen, wisten klanten met AEXAlert een nettowinst van 29% te behalen.

De startdatum van de OptionAlert portefeuille van Thomas en Koen Rozendom (de zoons van Jan Rozendom) is 6 maart 2014. Met een inleg van 3000 euro werd op peildatum 11 november 2014 een winst van 872,80 euro behaald. 29% winst dus in 8 maanden.

De septemberserie was ook 100% binnen en de novemberserie lijkt ook 100% binnen te zijn. Al is de week natuurlijk nog niet om. Op 19 september verstuurden we het bericht:

OptionAlert: wij schrijven (openingsverkoop) 1 put AEX nov 370 en 1 call 440 (short strangle) en ontvangen 1,60 euro als combi. Margin circa 3100 euro

Geen positie is ook een positie

Een belangrijk uitgangspunt is: “geen positie is ook een positie”. Het gaat immers niet alleen om winst, het gaat ook om het vermijden van verliezen. Dat geldt zeker voor beleggers die opties schrijven. Het zal niet de eerste keer zijn dat de winst in rook opgaat wanneer de markt tegen je ingaat. Wij hanteren dan ook niet voor niets het credo: “risk is what you manage, return is what you get”.

Soms moet je dus geduldig op je handen zitten tot de markt weer kansen biedt. De beren lijken nog steeds aan de bal, getuige de impulsbeweging naar beneden en de correctieve beweging opwaarts. Kansen doen zich altijd weer voor, dus we wachten geduldig tot we weer kansen zien.

Onder 370 punten

Indien de AEX tussen de grenzen van de short strangle blijft (370 en 440) dan verdienen we € 1,60 (maal 100 is dat 160 euro per short strangle). Daalt de AEX voor aankomende vrijdag toch nog onder 370 punten, dan zal de put 370 snel gaan oplopen, maar dat verwacht ik eerlijk gezegd niet.

Boven 440 punten

Als de AEX daarentegen nog verder stijgt en de komende week boven 440 punten komt, dan moeten we in actie komen omdat dat de 440 call pijn gaat doen. Wel hebben wel premie ontvangen waardoor we een buffer hebben. De AEX kan deze week nog voldoende stijgen voordat we in de problemen komen.

Nettowinst van bijna € 900

Koen en Thomas Rozendom, die geabonneerd zijn op OptionAlert en alleen werken met short strangles op de AEX-index, hebben sinds maart 2014 een rendement behaald van 29%. In euro’s uitgedrukt is dat een nettowinst van € 872,80 op een investering van € 3000 die zij van hun vader kregen om ervaring op te doen met beleggen.

Laten doen of zelf beleggen?

U kunt dit systeem ook automatisch laten uitvoeren via Traderswinkel. Uit onderzoek onder klanten bleek dat betreffende onze portefeuilles meer behoefte bestaat dan alleen voor het ontvangen van SMS- en e-mailberichten. Om die reden is besloten om samen met TradersWinkel te zoeken naar een mogelijkheid om aan deze wens gehoor te geven.

Zonder extra kosten

We hebben de mogelijkheid om voor u de transacties uit te voeren. Het normale tarief voor deze dienstverlening is 49 euro per maand per portefeuille, maar klanten van OptionAlert ontvangen deze dienst gratis en betalen alleen de transactiekosten.

Lynx

Het enige dat u hoeft te doen, is u aan te melden bij TradersWinkel. U ontvangt dan een pakket van Lynx voor het openen van een effectenrekening. Na het storten van 5000 euro respectievelijk 20.000 euro wordt de rekening gekoppeld en loopt u mee met de gekozen portefeuille.

U kunt kiezen uit:

AEXAlert

Een Optie-systeem gebaseerd op short strangle opties op de AEX-index met een modelportefeuille van 5000 euro.

http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/aexalert/

En/of

OptionAlert Indices

Een Optie-systeem gebaseerd op short strangle opties op diverse indices zoals de AEX, CAC40, DAX30, Russel2000, S&P500 met een modelportefeuille van 20.000 euro.

http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/optionalert-indices/

60% rendement

AEXAlert was een gratis dienst op basis van short strangles. Met deze strategie werd in 2 jaar op de AEX-index een rendement van bijna 60% behaald. Dit was de voorloper van OptionAlert waar we in plaats van alleen de AEX, diverse indices zoals de AEX, CAC40, DAX30, Russel2000, S&P500 gebruiken.

Short strangle

Met AEXAlert beperken we ons tot short strangle op de AEX. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen. Omdat we alleen de AEX gebruiken, is het startkapitaal beperkt tot € 5000.

Spreiden over AEX, CAC40, DAX30, Russel2000 en S&P500

Als u meer kapitaal tot uw beschikking heeft, dan bestaat de mogelijkheid meer te spreiden, dus over de bijvoorbeeld de AEX, CAC40, DAX30, Russel2000 en S&P500. Omdat iedere index zich weer anders ontwikkelt, zorgt deze bredere spreiding voor een beperkter risico.

Heeft u nog geen abonnement op OptionAlert, klik dan hier.

Procedure

Hoe kunt u mee meedoen?

-1- U opent een Traderswinkel Lynx rekening.

-2- Minimaal benodigd Kapitaal op deze rekening: 5.000 respectievelijk 20.000 euro

-3- Kosten deelname: 49,– euro per maand/per 20.000 euro (deze vervallen als u klant bent bij OptionAlert)

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,

BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.