ETF PortefeuilleDe leden van OptionAlert kunnen kiezen uit alle portefeuilles die BeursBulletin aanbiedt. Hiermee wordt ruim 1000 euro per maand aan waarde aan OptionAlert geboden voor slechts 49 euro per maand. De 11 onderdelen zijn:

OptionAlert indices

 € 66,33

DividendPortefeuille

 € 66,33

ETF-portefeuille

 € 66,33

SuperMomentumPortefeuille

 € 66,33

TopPortefeuille

 € 66,33

RatioPortefeuille

 € 66,33

AandelenAlert

 € 139,00

OptieAlert aandelen

 € 139,00

IndexAlert

 € 139,00

OlieAlert

 € 33,00

ProtectiePortefeuille

 € 33,00

FuturePortefeuille

 € 139,00

Handleidingen

 € 141,00

Totale waarde

 € 1.161,00

OptionAlert is dus vaak voordeliger dan een losse portefeuille. Bovendien wordt 90% van het abonnementsgeld teruggeven aan de leden en ontvang je alle informatie die hierboven staat.

Met een bescheiden portefeuille is de ETF-portefeuille waarschijnlijk de beste keuze, zo gaven we de vorige keer aan:

+Brede spreiding en lagere kosten door gebruik van indices

+Bredere spreiding door verschillende indices

+In- en uitstappen volgens bewezen systeem (vermijden bear markets)

+In- en uitstappen in de best presterende indices (momentum)

Een uitbreiding met OptionAlert indices is interessant, maar deze portefeuille is niet zonder risico natuurlijk. Als je 30-40% per jaar wilt halen, kan niet alles goed gaan…dan moet je risico nemen…zie ook de grafiek en het artikel https://beleggen.com/61-procent-rendement-met-aex/

AEX-Alert

In de grafiek is duidelijk te zien dat net na de start van AEX-Alert het rendement van +20% naar -10% ging, maar daarna van -10% naar ruim 60%. Als je minder risico wil, dan moet je een andere portefeuille volgen, maar het rendement zal dan ook wat lager uitvallen. Je kunt kiezen uit 12 systemen, dus er zit vast wel wat tussen.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de beweging van de beurs. Kijk dan naar de zwieper van de AEX: van 409 punten naar 380 punten. -29 punten, ruim 7% in de min. Er is overigens geen enkele portefeuille die sinds 1 januari op min 7% staat overigens.

RatioPortfeuilleWe hebben ook al even gewezen op de RatioPortefeuille voor meer spreiding. De Ratiostrategie behaalde sinds 1 februari 2008 (het jaar dat de AEX 50% daalde) een winst van +111,0%. Sinds begin 2008 is de Stoxx50 circa 28,3% gedaald. Een ‘outperformance’ dus van 139,3%. In 2013 behaalde we 50,2% rendement.

Een andere succesvolle strategie is de TopPortefeuille. De Top-indicator signaleert 1 maal per maand de meest kansrijke aandelen en geeft tevens aan of de portefeuille uit het oogpunt van risicobeperking moet worden afgedekt. Hieronder ziet u het resultaat van deze indicator in vergelijking tot een maandelijkse belegging in de AEX-index.

De TopPortefeuille is gestart in januari 2008

De grafiek geeft het resultaat weer van een portefeuille die gebaseerd is op deze indicator, in vergelijking tot een maandelijkse belegging in de AEX-index over de periode 1993 tot heden.

TopPortefeuille

De TopPortefeuille zou over de afgelopen 21 jaar een gemiddeld jaarrendement van 25,9% (AEX: 6,9%) hebben behaald, zonder dat daarvoor een hoog risico werd gelopen. Met de TopPortefeuille wordt niet alleen een hoger rendement behaald, ook wordt de portefeuille beschermd tegen koersdalingen, indien het systeem dit nodig acht.

Binnenkort vertel ik je meer over de andere portefeuilles. Heb je nog geen abonnement op OptionAlert, klik hier.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.