Alles verloren, opnieuw beginnen

Eén van de vermogensbeheerders die het meest recent zijn vergunning voor vermogensbeheer heeft verkregen, moet na een jaar al aan de klanten aangeven dat ze opnieuw moeten beginnen. Hun in beheer gegeven vermogen is vrijwel op.

Je vraagt je af wat die vermogensbeheer vergunning dan precies inhoudt, want ik denk dat iedereen wel in staat is om in een jaar al het geld te verliezen. Daarvoor heeft niemand een vergunning of veel kunde nodig.

Hoe kon dat gebeuren?

De vermogensbeheerder in kwestie heeft een uitgesproken mening. Zijn mening is zo sterk, dat hij van mening is, dat zijn mening over de beurs belangrijker is, dan de trends in de markt. Dat zal wel een persoonlijkheidsstoornis zijn, maar feit is dat door zijn enorme eigenwijsheid de klanten hun geld kwijt zijn.

Hij was van mening dat de beurs moest gaan dalen. Daar werd op ingezet en zoals we weten, behaalde de AEX in 2010 een paar procent winst. Dat verschil houdt in, bijna alle ingelegde gelden kwijt.

Was de beurs gaan dalen, dan waren de klanten vreselijk blij geweest. Immers dan was het een klapper geworden. De vraag is nu, is dat vermogensbeheer, of is dat gewoon alles op rood zetten?

Op de site van de vermogensbeheerder tot op heden niets geen openheid van zaken hierover. Sterker nog, er staan prachtige rendementen op de site die op andere sites betwist worden door gedupeerde klanten. Klanten die bij de vermogensbeheerder of op zijn site klagen, worden uitgeschreven en krijgen de wind van voren. De AFM is nog altijd oorverdovend stil.

Ik schreef al eerder, ik ben geen partij in deze. Als u een klacht heeft over een AFM vergunningsplichtige, dan moet u eerst bij die partij klagen. Als u niet het gevoel heeft dat uw klacht gehoor vindt, dan moet u naar de AFM met uw klacht.

Heeft u het gevoel dat de AFM ook niets doet, dan kunt u overwegen de pers te zoeken. Uw claims moeten natuurlijk wel keihard zijn. Zeker daar waar het gaat om de beschuldigingen van misleiding en bedrog.

Ik vrees overigens voor de klanten dat ze bij de rechter te horen krijgen dat ze simpelweg iets meer onderzoek hadden moeten doen. De beschuldigingen over deze aanbieder staan overal op internet. Niet zo gretig worden en even onderzoek doen voor je die aanbieder je geld gaf, had veel leed kunnen schelen.

Tom Lassing, www.beursbox.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.