COMEX GoudCOMEX staat voor Commodity Exchange Inc. en werd opgericht in 1933 na een fusie van vier kleinere beurzen. De in New York gevestigde beurzen die fuseerden, waren: de National Metal Exchange, de Rubber Exchange of New York, de National Raw Silk Exchange en de New York Hide Exchange.

COMEX geniet grote bekendheid sinds 1974

COMEX genoot grote bekendheid toen in Amerika een in 1933 ingesteld verbod op het aanhouden van goud in 1974 werd ingetrokken. COMEX futurescontracten op goud werden in 1974 geïntroduceerd. Vervolgens werden futures op zilver en opties op goud en zilver gelanceerd.

Ruime liquiditeit

Vanwege de ruime liquiditeit werden wereldwijd handelaren aangetrokken. Om de wereldwijde handel in verschillende tijdzones te faciliteren, werkt de beurs met verlengde openingstijden. De goederentermijnbeurs biedt de zogenoemde ‘after-hours trading’ via het NYMEX ACCESS SM elektronisch handelssysteem, inclusief zondagse handelssessies.

COMEX divisie van NYMEX

COMEX is in 1994 gefuseerd met de New York Mercantile Exchange (NYMEX). Hoewel COMEX momenteel als een zelfstandige divisie van NYMEX functioneert, behoudt COMEX wel zijn eigen handelsrechten en contracten.

COMEX futures op edelmetalen en aandelenindices

COMEX biedt mogelijkheid om te handelen futures op goud, zilver, koper en aluminium, evenals futures op bijvoorbeeld de FTSE Eurotop 100 en 300 aandelenindices .

ProtectiePortefeuille

De afgelopen jaren waren niet het makkelijkste voor beleggers. Sinds 2008 is de AEX ongeveer gehalveerd. Toch hebben wij en onze abonnees van de ProtectiePortefeuille een mooi rendement behaald in deze periode.

Door zowel shortposities als long middels Turbo’s, Speeders en Sprinters, is het resultaat fors gestegen. Een goede strategie is dus van grote waarde. Gelukkig staan de kosten van een abonnement op de ProtectiePortefeuille in geen relatie tot de opbrengsten.

U kunt ook profiteren van de ontwikkelingen van obligaties, edelmetalen en/of uw portefeuille beschermen. Met een abonnement op deze modelportefeuille ontvangt u direct onze informatie.

Kijk op https://beleggen.com/protectieportefeuille voor meer informatie.