Amsterdam ontploft

amsterdam

Als we de nieuwsberichten over de huizenprijzen in Amsterdam volgen, dan lijkt de huizenmarkt in Amsterdam te ontploffen. “Nieuw kabinet moet ingrijpen in vrije huursector” meldt Nieuwsuur in een uitzending. De hoofdredacteur van het vastgoedjournaal reageert daarop met “laat Amsterdamse woningmarkt maar flink doorkoken.”

Binnen 1 uur 52 woningen verhuurt

Mensen met een modaal inkomen vinden moeilijk een betaalbaar huurhuis, zo meldt Nieuwsuur. Binnen 1 uur waren alle 52 huurwoningen in een nieuwe huurtoren in Amsterdam verhuurt. Volgens Peter Boelhouwer, hoogleraar aan de TU in Delft geeft aan dat de woningmarkt in de Randstad en delen van Brabant, met name in de grotere steden problematisch is.

amsterdam

Problemen woningmarkt worden steeds groter

Peter Boelhouwer schreef een essay met als titel “Niets doen is geen optie”. De problemen in het middensegment verergeren steeds verder. Een belangrijke oorzaak hiervan is de steeds verder stijgende prijs van koopwoningen. Bovendien worden de eisen die aan een hypotheek worden gesteld verder verscherpt.

700.000 tot 1.000.000 huishoudens op zoek

Een groep van 700.000 tot 1.000.000 huishoudens hebben hierdoor een groot probleem. 60% van de woningen in dit segment is de winnen in de koopsector. 30% zit in de sociale huursector met huren tot maximaal € 710.% Van de woningen zit in de vrije sector, waarvan de huurprijzen de laatste jaren fors zijn opgelopen.

Er moet veel worden bijgebouwd

Er is een enorm tekort aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam meldt Laurens Ivens van de SP, wethouder wonen van Amsterdam. Er moet dan ook veel worden bijgebouwd. Steeds meer mensen gaan hierdoor buiten Amsterdam zoeken zoals Purmerend, Weesp en Zaandam. Maar ook blijken mensen steeds vaker uit naar steden zoals Lelystad.

Overkokende woningmarkt in Amsterdam

Volgens Rogier Hentenaar, hoofdredacteur bij het vastgoed journaal, leidt de overkokende woningmarkt in Amsterdam tot veel ach en wee geklaag. Starters en doorstromers vinden steeds moeilijker en woning in Amsterdam.

Londen en Parijs: alleen de happy few kunnen er wonen

Rogier Hentenaar stelt dat het tijd wordt om af te stappen van het idee dat iedereen in Amsterdam moet kunnen wonen in een koopwoning. Hij maakt de vergelijking met steden als Londen en Parijs waarbij de binnenstad alleen is weggelegd voor de happy few.

Upgrading van de stad

De best verdienende en vermogenden nemen de beste locaties van de stad in bezit. De binnenstad, de pijp en stadsdeel Zuid is veryupt. Dit heeft een upgrading van de buurt in de vorm van opgeknapte huizen en een vergroot horeca aanbod tot gevolg gehad. Hoe erg is dat?

Buiten Amsterdam bouwen

“De overkokende huizenmarkt kan er juist toe leiden dat er meer gebouwd gaat worden buiten Amsterdam en dat die locaties meer in trek gaan raken” zo stelt Rogier Hentenaar. “Het kookwater stroomt als het ware vanzelf over naar de lager gelegen gebieden en daardoor ontstaat een nieuw evenwicht”.

Interessante kansen voor investeerders in grond

Er wordt stevig bijgebouwd de komende jaren. De vraag naar bouwgrond zal waarschijnlijk de komende jaren steeds verder toenemen. Dit biedt interessante kansen voor investeerders in grond. Dit zagen we ook al in de afgelopen decennia. De prijs van grond is in de afgelopen jaren fors gestegen. In de afgelopen 10 jaar verdubbelde de prijs van agrarische grond.

Grond is de enige echt veilige haven

grondprijs 10 jaarIn 2008 steeg de prijs van agrarische grond van € 35.000 per hectare naar € 45.000 per hectare. En dat terwijl de aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed in 2008 fors daalden. De AEX daalde met 50% in 2008. Dus zowel bij economische groei om aan in het geval van paniek blijkt in prijs te stijgen. Overigens goud daalde in 2008 van meer dan $ 1000 naar onder $ 700, terwijl goud altijd als veilige haven wordt gezien.

Meer weten? Vul het formulier in om een afspraak te maken met 1 van de coaches:

https://beleggen.com/afspraak-grond/

Met vriendelijke groet,

Harm van Wijk

p.s. kavels zijn er al vanaf 15.000 euro

pps Download nu kosteloos “De valkuilen bij het investeren in grond”.

Op

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.