In deel I van vorige week schreef ik aan het slot: Met andere woorden, rond 30 september plus of min 1 dag verwacht ik een top op de beurzen. De Amerikaanse beurzen lieten op 30 september een top zien in de vorm van een ‘spike’. Deze week deel II.

In de grafiek is de piek, die gemaakt werd op 30 september, duidelijk te zien. Sindsdien dalen de beurzen. Waar gaan de beurzen naar toe en waar ligt volgens de ‘tides’ en de Spiral Calendar de bodem? Laten we beginnen met de Spiral Calendar.

draaipunt

In het artikel van vorige week liet ik zien dat we draaipunten kunnen vinden wanneer we wortel trekken uit een Fibonacci-getal en dat vervolgens vermenigvuldigen met het aantal dagen dat de maan erover doet om zich om de aarde heen te wentelen. Vorige week betrof het, het 14e en het 16e Fibonacci-getal. Deze week is er een draaipunt op komst waarbij het 26e en het 28e Fibonacci-getal betrokken zijn. Oude draaipunten derhalve. Zie hier het overzicht.

draaipunt

De datum van 9 december 1974 is gerelateerd aan het 28ste Fibonacci-getal en 9 augustus 1982 aan het 26ste Fibonacci-getal. En deze data zijn niet zomaar wat draaipunten op de beurs. Het zijn twee hele belangrijke bodems van waaruit grote stijgingen begonnen.

draaipunt

De Spiral Calendar laat naast deze twee belangrijke bodems nog 3 data zien die in de bovenste grafiek niet goed uit de verf komen: de top van 16 juli 2007, de bodem van 10 oktober 2008 en de bodem van 13 juli 2009. Zie de volgende grafiek hieronder.

draaipunt

De draaipunten wijzen naar de tijdzone donderdag 7 oktober tot zondag 10 oktober. Laten we eens kijken of we dit bevestigd kunnen krijgen door middel van de ‘tides’ en of we een top dan wel een bodem mogen verwachten.

draaipunt

De lage waterstanden met de laagste waarde geven een bodem aan in de markt. Op vrijdag 8 oktober is de laagste waarde -21 cm. Dit bevestigt bodemvorming op of rond vrijdag 8 oktober. Voor de zekerheid kijk ik nog even naar de ‘Tidal Sum’:

draaipunt

De ‘Tidal Sum’ duidt op een bodem op donderdag 7 oktober (725 cm). Wanneer ik doorklik naar de achterliggende cijfers, dan zie ik dat 7 oktober een waarde van 723 cm en 8 oktober van 722 cm wordt verwacht. Met andere woorden: de ‘Tidal Sum’ geeft een nipte voorkeur aan donderdag 7 oktober voor een bodem. Samenvattend verwacht ik op 7 à 8 oktober een heel belangrijke bodem. De kans is mijns inziens vrij groot dat vanuit deze bodem een fikse stijging gaat beginnen.

Elmer Hogervorst


www.hogervorstadvies.nl


http://www.twitter.com/goudtekoop

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’.
U kunt gratis het exemplaar van 20 september 2010 hier downloaden. Stuur Elmer een email om zonder verdere verplichtingen een gratis exemplaar te ontvangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.