Beleggen in Amerikaanse dividend aristocraten in 2023

beleggen in Amerikaanse dividend aristocraten

Beleggen in Amerikaanse dividend aristocraten is het kiezen voor aandelen die hun dividend jaarlijks hebben verhoogd. In de wereld van beleggen zijn dividend aristocraten bedrijven met een bewezen staat van dienst in het jaarlijks verhogen van hun dividend.

 

Met de toegenomen angst voor een recessie en de stijgende inflatie nemen beleggers hun toevlucht tot dividendbetalende aandelen, gezien hun historische prestatie ten opzichte van de inflatie. Volgens een rapport van Wisdom Tree Investments zijn de dividenden tussen 1957 en 2021 met gemiddeld 5,7% gestegen, meer dan de inflatie.

 

Bovendien zijn de dividendniveaus de afgelopen 65 jaar slechts zes keer gedaald, terwijl de aandelenkoersen in deze periode in 18 jaar zijn gedaald. Dividendaandelen zijn lonend voor beleggers omdat ze jaar na jaar een stabiel inkomen kunnen genereren. Bedrijven met een solide trackrecord van dividendgroei en die de volatiele marktomgeving hebben doorstaan, genieten de voorkeur van beleggers vanwege hun toewijding aan aandeelhouders.

 

In een van zijn recente interviews zei Todd Rosenbluth, hoofd onderzoek bij VettaFi, dat adviseurs in deze huidige omgeving steeds vaker naar dividendstrategieën kijken als een vorm van inkomen. Hij zei verder dat dividendspelers de populairste beleggingen waren onder adviseurs in termen van hogere inkomsten dan staatsobligaties en bedrijfsobligaties, volgens de recente enquête van zijn bedrijf.

 

Vanwege deze consistente prestaties beschouwen veel beleggers ze als de beste beleggingen in aandelen. Ze zijn dan ook uitermate populair. We bespreken 10 minder bekende (maar zeer interessante) dividend aristocraten die op Wall Street noteren.

 

Wat zijn dividend aristocraten?

 

Dividend aristocraten zijn beursgenoteerde bedrijven die jaar in jaar uit consequent de dividenden hebben verhoogd. Er zijn verschillende lijsten van dividend aristocraten, maar de bekendste is de S&P 500 Dividend Aristocrats Index. Bedrijven op deze lijst met dividend aristocraten:

  • hebben hun dividenduitkeringen elk jaar gedurende ten minste 25 opeenvolgende jaren verhoogd.
  • Beschikken over een marktkapitalisatie van ten minste $ 3 miljard.
  • Hadden een gemiddelde dagelijkse handelswaarde van ten minste $ 5 miljoen in de laatste drie maanden vóór de laatste herbalancering van de S&P 500 Dividend Aristocrats Index.
  • Zijn opgenomen in de S&P 500-aandelenindex.

 

S&P Dow Jones Indices stelt de jaarlijkse lijst samen van in aanmerking komende dividend aristocraten bedrijven op basis van informatie over het voorgaande jaar en herbalanceert het percentage dat elk bedrijf op de lijst per kwartaal inneemt.

 

Om de status als lid van de dividend aristocraten te behouden, moet een bedrijf zijn dividenduitkering minstens één keer per jaar verhogen. Nieuwe bedrijven worden aan de lijst toegevoegd als ze de drempel van 25 jaar bereiken. Zodra een bedrijf echter van de lijst valt door een dividendverhoging over te slaan, moet het weer 25 jaar wachten om weer op de lijst te komen.

 

Op 31 maart 2023 waren er 48 dividend aristocraten. Hier is de volledige lijst met naam van het bedrijf en de sector waarin het actief is, met vervolgens het aantal opeenvolgende jaren dat het zijn dividend heeft verhoogd:

 

American States Water (NYSE:AWR)    Utilities         68

Dover Corporation (NYSE:DOV)  Industrials     67

Northwest Natural Holding (NYSE:NWN)         Utilities         67

Genuine Parts (NYSE:GPC)        Consumer Goods   67

Procter & Gamble (NYSE:PG)     Consumer Goods   66

Parker Hannifin (NYSE:PH)         Industrials     66

Emerson Electric (NYSE:EMR)    Industrials     66

3M (NYSE:MMM)   Industrials     65

Cincinnati Financial (NASDAQ:CINF)    Financials     62

Coca-Cola (NYSE:KO)      Consumer Goods   61

Johnson & Johnson (NYSE:JNJ) Healthcare    60

Lancaster Colony (NASDAQ:LANC)      Consumer Goods   60

Colgate-Palmolive (NYSE:CL)     Consumer Goods   60

Nordson (NASDAQ:NDSN)         Industrials     59

Farmers & Merchants Bancorp (OTH:FMCB)   Financials     57

Hormel Foods (NYSE:HRL)         Consumer Goods   57

ABM Industries (NYSE:ABM)      Industrials     56

California Water Service Group (NYSE:CWT)  Utilities         56

Stanley Black & Decker (NYSE:SWK)    Industrials     55

Stepan Company (NYSE:SCL)    Industrials     55

Federal Realty Investment Trust (NYSE:FRT)  Real Estate  55

Commerce Bancshares (NASDAQ:CBSH)       Financials     55

SJW Group (NYSE:SJW)  Utilities         55

Sysco (NYSE:SYY) Consumer Goods   55

MSA Safety (NYSE:MSA)  Industrials     53

H.B. Fuller (NYSE:FUL)    Materials      53

Altria Group (NYSE:MO)   Consumer Goods   53

National Fuel Gas (NYSE:NFG)  Energy         52

Universal Corporation (NYSE:UVV)       Consumer Goods   52

Black Hills Corp. (NYSE:BKH)     Utilities         52

Illinois Tool Works (NYSE:ITW)   Industrials     52

W.W. Grainger (NYSE:GWW)     Industrials     51

Target (NYSE:TGT)          Consumer Goods   51

Leggett & Platt (NYSE:LEG)        Industrials     51

PPG Industries (NYSE:PPG)       Industrials     51

Computer Services, Inc. (OTV:CSVI)     Technology   51

Becton, Dickinson & Co. (NYSE:BDX)   Healthcare    51

AbbVie (NYSE:ABBV)       Healthcare    51

Abbott Labs (NYSE:ABT)  Healthcare    51

Tennant (NYSE:TNC)       Industrials     51

Kimberly Clark (NYSE:KMB)       Consumer Goods   51

Canadian Utilities (OTV:CDUAF)*          Utilities         51

PepsiCo (NASDAQ:PEP)  Consumer Goods   50

Nucor (NYSE:NUE) Industrials     50

S&P Global (NYSE:SPGI) Financials     50

Tootsie Roll Industries (NYSE:TR)**      Consumer Goods   50+

WalMart Inc (NYSE:WMT) Consumer Goods   50

The Gorman-Rupp Company (NYSE:GRC)     Industrials     50

Middlesex Water     Utilities         50

ADM (NYSE:ADM)  Industrials     50

 

Onze favoriete dividend aristocraten

 

Hieronder zetten we een aantal van deze dividend aristocraten in het zonnetje, wegens plaatsgebrek is het onmogelijk om ze alle 48 de revue te laten passeren.

 

1.   Dover Corp (DOV)

Dover is een industrieel machinebedrijf dat gespecialiseerde industriële producten en productieapparatuur maakt en verkoopt. Dover heeft zijn dividend gedurende 68 opeenvolgende jaren verhoogd, een van de langste trackrecords van dividendverhogingen onder alle dividend aristocraten.

 

De beslissing van Dover om kosten te besparen en zijn portfolio aan te passen om zich te concentreren op minder kapitaalintensieve producten en producten met hogere marges bleek een goede zet te zijn. De winstgroei op lange termijn zal versnellen en de nieuwe strategie zal Dover in staat stellen beter te presteren dan zijn concurrenten. We verwachten een omzetgroei van minstens 5% in 2023. Dover keert momenteel 1,4% dividend uit.

 

Dover heeft zijn sporen op de beurs en daarbuiten meer dan verdiend. De vijf bedrijfssegmenten zijn technische producten, schone energie en brandstof, beeldvorming en identificatie, pompen en procesoplossingen en klimaat- en duurzaamheidstechnologieën.

 

Dover levert aan tal van sectoren, variërend van afvalwater tot defensie. Met een rendement op geïnvesteerd vermogen van bijna 14% is Dover een schoolvoorbeeld van hoe sterke uitvoering en gestage groei bedrijven kunnen creëren die in de loop van de tijd goed presteren. Dat blijkt uit de track record die Dover kan voorleggen. Het management heeft het dividend zoals gezegd gedurende 68 opeenvolgende jaren verhoogd en het aandeel heeft gedurende zijn levensduur aanzienlijk beter gepresteerd dan de S&P 500.

 

Dover wordt vandaag verhandeld tegen een aantrekkelijke koers, de koers-winstverhouding bedraagt iets minder dan 20. De analisten denken dat de winst per aandeel van Dover de komende drie tot vijf jaar gemiddeld met 14% per jaar zal groeien.

 

Zelfs als de waardering stabiel blijft, zullen de groei van Dover en het dividendrendement van 1,4% investeerders dan klaarstomen voor een potentieel jaarlijks totaalrendement van 15%. Wanneer u ons tenminste toestaat om beide percentages makkelijkheidshalve even bij elkaar op te tellen.

 

Tegen welke achtergrond moet het bedrijf Dover bekeken worden? Volgens McKinsey hebben belangrijke spelers in de industriële sector zoals dit bedrijf waarde gegenereerd door de nadruk te leggen op optimalisatie van productmarges en door fusies en overnames (M&A) aan te gaan gedurende de laatste twee decennia.

 

Het succes van deze strategieën kan worden afgemeten aan het feit dat tussen 2014 en 2019 het rendement op geïnvesteerd vermogen (ROCE) van de sector met 13% is gestegen, waarmee het de gebruikelijke gewogen gemiddelde kapitaalkosten op sectorniveau overtreft, die doorgaans variëren van 8% tot 10%.

 

Bovendien vertoonde het jaarlijkse aandeelhoudersrendement van de industriële sector een groei van ongeveer 400 basispunten in vergelijking met de afgelopen 15 jaar. Terwijl industriële ondernemingen zich sterk konden herstellen van de recessieperiode na de pandemie, hebben ze nu te maken met een moeilijke werkomgeving die wordt gekenmerkt door aanzienlijke veranderingen in het kooppatroon van klanten, de dynamiek op de arbeidsmarkt en het internationale toeleveringsketennetwerk.

 

In 2023 en 2024 zal de industriële sector naar verwachting met soortgelijke zorgen worden geconfronteerd als andere sectoren, met name de stijgende inflatiedruk en het verhoogde risico op een recessie in de Verenigde Staten of wereldwijd. Volgens Fidelity Investments zijn er voor investeerders met een lange termijn perspectief echter drie opmerkelijke trends binnen de sector die kansen bieden voor industriële bedrijven in de VS.

 

Deze trends omvatten digitale transformatie, een groeiende nadruk op duurzaamheid en een verschuiving naar binnenlandse productie in plaats van te vertrouwen op uitgebreide wereldwijde toeleveringsketens. De groeiende aandacht voor duurzaamheid zorgt ervoor dat industriële bedrijven nieuwe wegen bewandelen op het gebied van groene producten en diensten. Ook Dover moet daar van kunnen profiteren.

 

2.   Parker-Hannifin Corp. (PH)

Parker-Hannifin produceert industriële pneumatische, hydraulische en vacuüm bewegings- en besturingssystemen. Het bedrijf heeft goede vooruitzichten omdat de lucht- en ruimtevaartindustrie aan het begin staat van een cyclisch herstel. Daarnaast hebben acquisities en investeringen het bedrijf gepositioneerd om veerkrachtiger te zijn tijdens toekomstige recessies.

 

De analisten zijn vooral positief over de overname van Meggitt enige tijd geleden, wat het ruimtevaart- en defensieaanbod van Parker-Hannifin zal verbeteren. Daarnaast is schuldafbouw een topprioriteit. Parker-Hannifin heeft momenteel een dividendrendement van 1,6% en heeft ook zijn dividenduitbetaling gedurende 66 opeenvolgende jaren verhoogd.

 

Op 4 mei 2023 rapporteerde Parker-Hannifin Corporation een winst per aandeel van $ 5,93 in het eerste kwartaal en een omzet van $ 5,06 miljard, wat de schattingen van Wall Street met respectievelijk $ 0,92 en $ 270 miljoen overtrof. De omzet voor de periode steeg met 23,7% op jaarbasis. Op 26 april verklaarde Parker-Hannifin dat zijn aandeelhouders op 2 juni 2023 een dividend van $ 1,48 per aandeel zouden ontvangen. De uitbetalingsratio bedraagt momenteel 27% van de winst.

 

Het leek ons interessant om even naar de achtergrond te kijken tegen dewelke Parker actief is. Volgens Deloitte zijn er vijf cruciale trends die de wereldwijde maakindustrie in 2023 zullen vormgeven. Ten eerste zullen voortdurende investeringen in complexe productietechnologieën de productiviteit en veerkracht in de maaksector vergroten. Ten tweede werken de bedrijven hard om het hoge personeelsverloop aan te pakken en proberen ze hun werknemers aan boord te houden met verbeterde methoden voor het behouden van talent.

 

Bovendien verlichten de bedrijven de beperkingen van de toeleveringsketen door over te schakelen op just-in-case voorraadstrategieën en door lokaal grondstoffen in te kopen. Sommige fabrikanten maken zelfs eigen grondstoffen om onvoorziene tekorten op te vangen. Daarnaast transformeren de bedrijven hun fabrieken digitaal door hun activiteiten slimmer te maken of een metavers platform voor hun producten en diensten te creëren.

 

Ze werken ook hard om hun verplichtingen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur na te komen. Een andere opkomende trend in de productiesector is Supply Chain 4.0, wat verwijst naar supply chain management dat wordt geleid door baanbrekende technologieën zoals het internet der dingen (IoT), kunstmatige intelligentie (AI), robotica en big data-analyse.

 

Dit helpt een revolutie teweeg te brengen in logistiek, toeleveringsketens en productie door kosten te optimaliseren, efficiëntie te verhogen, innovatie te bevorderen en de concurrentie voor te blijven. Een bedrijf als Parker, dat een dergelijke strategie volgt, is dus zeer zeker op de goede weg.

 

3.   Coca-Cola Co. (KO)

Coca-Cola is een van ’s werelds meest waardevolle merken en is de grootste en meest bekende fabrikant van frisdranken. En bovendien een groeibedrijf. De analisten verwachten een omzetgroei van 5% in 2023. Coca-Cola heeft een dividend van 3% en heeft zijn uitbetaling voor 61 opeenvolgende jaren verhoogd.

 

Coca-Cola heeft uiteraard een dominante positie als het grootste non-alcoholische drankenbedrijf ter wereld. Het iconische karakter van het merk (werkelijk iedereen kent Coca-Cola) is de belangrijkste reden dat de bekende belegger Buffett meer dan 30 jaar geleden via Berkshire Hathaway voor het eerst in het aandeel investeerde. Op het einde van het eerste kwartaal van 2023 had Berkshire nog steeds 400 miljoen aandelen van de drankengigant in portefeuille.

 

Coke is eigenaar van tal van merken, waaronder Minute Maid, Powerade en Simply. Het ziet een evenwichtige vraag voor zijn frisdrank-, water-, koffie- en sapjesmerken. De enige categorieën die het afgelopen kwartaal een daling van het volume per eenheid zagen, waren sportdranken en thee.

 

De goede resultaten weerspiegelen de marketingexpertise en het wereldwijde distributiesysteem van het bedrijf, wat een belangrijk onderdeel is van het concurrentievoordeel. De strategie van Coke is om te investeren in marketing en innovatie om haar dranken relevant te houden voor de consument. De indrukwekkende gecorrigeerde omzet- en winstgroei van 12% op jaarbasis in het eerste kwartaal toont aan dat het een goed geoliede machine is.

 

Het aandeel is de afgelopen vijf jaar met 40% gestegen en als we dividenden meerekenen bedraagt het rendement voor de aandeelhouders bijna 60%. Hoewel het bedrijf de afgelopen jaren met meer concurrentie te maken heeft gehad, is het indrukwekkend dat zijn marktaandeel in het segment van niet-alcoholische dranken steeds verder is gestegen: van 42% in 2004 is het geleidelijk gestegen tot een hoogtepunt van 46,3% in 2021.

 

Houd er niettemin rekening mee dat Coca-Cola de afgelopen vijf en tien jaar slechter heeft gepresteerd dan het totale rendement van de S&P 500-index, inclusief dividenden. Dit is dus geen snelgroeiend bedrijf dat grote opbrengsten gaat opleveren. Maar het bovengemiddelde dividendrendement van 3% van het aandeel kan de inkomsten van uw portefeuille helpen verhogen, als u daar naar op zoek bent.

 

Coke-aandelen waren het afgelopen jaar ook iets minder volatiel in vergelijking met de bredere markt, en daarom beschouwen beleggers het als een defensief topaandeel wanneer de marktonzekerheid toeneemt. Coca-Cola is gewoon een bedrijf van wereldklasse in consumentenproducten dat lange tijd een bevredigend rendement zou moeten opleveren.

4.   Federal Realty Investment Trust (FRT)

Federal Realty Investment Trust is een fonds dat belegt in winkelvastgoed. Federal Realty is met andere woorden een REIT die gemeenschaps- en buurtwinkelcentra bezit en beheert. Federal Realty biedt een dividendrendement van 4,5%. Naar onze mening Federal Realty Investment Trust over een indrukwekkende activaportefeuille. Het bedrijf heeft bovendien een lange staat van dienst op het gebied van uitvoering van de bedrijfsstrategie.

 

FRT is hersteld van de pandemische inzinking en heeft geprofiteerd van hogere consumentenbestedingen en een groeiende vraag. Federal Realty heeft zijn dividenduitbetaling voor 55 opeenvolgende jaren verhoogd.

 

De focus van Federal Realty is krap. De 105 panden in eigendom bevinden zich in slechts negen markten verspreid over het grondgebied van de VS: Zuid-Californië, Silicon Valley, Phoenix, Chicago, Boston, New York, Philadelphia, Miami en Washington D.C. Dat soort marktconcentratie is misschien niet ideaal, maar dit zijn panden voor gemengd gebruik in welvarende gebieden die tijdens de pandemie en nu daarna een opmerkelijke stabiliteit hebben genoten.

 

Vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s) zijn in de VS al lang een favoriete investeringsoptie voor dat deel van een beleggingsportefeuille dat gericht is op consistente inkomsten via dividend maar ook op vermogensgroei op de lange termijn. Deze vastgoedfondsen bezitten pools van inkomsten genererende eigendommen in een breed scala van industrieën, en er zijn meer dan 200 beursgenoteerde REIT’s.

 

Hoewel hun belangen en bedrijfsmodellen divers zijn, delen ze allemaal dit kenmerk: de vereiste om elk jaar ten minste 90% van hun belastbaar inkomen als dividend uit te keren aan de aandeelhouders.

 

Hoewel ze doorgaans veerkrachtig zijn, hebben veel REIT’s het de laatste tijd moeilijk gehad vanwege de hoge rentetarieven die de financiering van hun eigen activiteiten duurder maken en veel van hun huurders schaden. Federal Realty Investment Trust is als dividend aristocrat één van de interessantste aandelen in dit universum.

 

5.   Genuine Parts (GPC)

Als het gaat om het vinden van de beste lange termijn dividendaandelen om te kopen, moet rendement een belangrijk onderdeel zijn van uw algemene criteria. Het klinkt misschien verleidelijk om een dividendportefeuille op te bouwen die volledig bestaat uit hoogrentende namen, maar er zijn enkele gebreken verbonden aan een dergelijke strategie. Het risico is bijvoorbeeld altijd aanwezig dat het dividend op een bepaald moment wordt verlaagd.

 

Daarom is het essentieel om zoveel mogelijk nadruk te leggen op factoren als kwaliteit en dividendgroei. Maar laten we nu even kijken naar dit aandeel. Genuine Parts is een toonaangevende distributeur van auto- en industriële onderdelen.

 

Genuine Parts is misschien het meest bekend om zijn klantgerichte merk NAPA Auto-onderdelen en om zijn langdurige sponsoring van NASCAR. De National Association for Stock Car Auto Racing of kortweg NASCAR is een overkoepelende organisatie in de Verenigde Staten die een aantal nationale en regionale kampioenschappen organiseert in het stockcarracen.

 

Het in Atlanta gevestigde Genuine Parts distribueert auto- en industriële vervangingsonderdelen in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Indonesië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Polen.

 

De overnames van PartsPoint en Alliance Automotive Group en het volledige eigendom van Inenco hebben de groei van het bedrijf versterkt. De overname van KDG heeft de leidende positie van Genuine Parts op het Noord-Amerikaanse continent alleen maar versterkt.

 

De aandelen van dit bedrijf zijn bij de beleggers niet alleen bekend vanwege hun status als dividend aristocraat, maar ook als dividend koning, aangezien het zijn dividend meer dan 50 jaar op rij heeft verhoogd (dit jaar 67 om precies te zijn). Op basis van de koers op 1 juli 2023 bedroeg het dividendrendement van 2,42%. In de afgelopen vijf jaar heeft GPC zijn uitbetaling jaarlijks met gemiddeld 5,78% verhoogd.

 

Aan een koers-winstverhouding van iets minder dan 20 lijkt het aandeel redelijk geprijsd. De winst van het bedrijf zal de komende jaren blijven groeien, zij het in een eerder langzaam en gestaag tempo. Van een verwachte groei-explosie is in dit geval geen sprake. Toch zou de verwachte groei voldoende moeten zijn voor GPC om zijn beurskoers te zien, wat naast de dividenden een solide totaalrendement zou moeten opleveren. Tegen die achtergrond is het aandeel interessant om te volgen.

 

De status van dividend aristocraat van dit bedrijf vergroot het vertrouwen van investeerders. Genuine Parts keurde een jaarlijks dividend van $ 3,88 per aandeel voor 2023 goed, wat dus de 67e opeenvolgende jaarlijkse verhoging van het dividend vertegenwoordigde.

 

De overgang naar elektrische en zelfrijdende voertuigen heeft een strategische herschikking van de  autosector noodzakelijk gemaakt, de bedrijven actief in de sector moeten nadenken over hun toekomst. Om te profiteren van de evoluerende marktdynamiek, moeten bedrijven een alomvattende roadmap opstellen die de beschikbare kansen maximaliseert.

 

Het in evenwicht houden van hoge operationele kosten is van cruciaal belang, wat spelers in de industrie ertoe aanzet zich te concentreren op de kosteneffectieve ontwikkeling van onderdelen en componenten om hun marktaandeel te behouden. Die strategie wordt door het management nauwlettend gevolgd.

 

Hoge grondstofkosten, ongunstige wisselkoersen en logistieke hindernissen hebben een negatieve invloed op de winstmarges. Te midden van deze uitdagingen biedt de toenemende levensduur van voertuigen echter een sprankje hoop. In dit uitdagende landschap onderscheidt Genuine Parts Company GPC zich positief door strategische acquisities en investeringsvriendelijke initiatieven.

 

6.   Emerson Electric (EMR)

Emerson, met hoofdkantoor St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri, is een gediversifieerd wereldwijd engineering- en technologiebedrijf. Het bedrijf is klaar voor groei dankzij de sterke vraag in de proces- en hybride markten. Verbetering van toeleveringsketens ondersteunt bovendien de onderliggende omzetgroei. De kaarten voor dit bedrijf liggen goed geschud, zo bleek uit de recent gepubliceerde cijfers.

 

Het Amerikaanse ingenieurs- en industriële softwarebedrijf Emerson Electric Co verhoogde bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal zijn vooruitzichten voor het boekjaar 2023. De kwartaalcijfers waren bovendien beter dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar zijn automatiseringssystemen op een krappe arbeidsmarkt.

 

Emerson verwacht nu voor fiscaal 2023 een groei van de netto-omzet tussen 9% en 10,5%, een stijging ten opzichte van de eerdere verwachting van tussen de 8% en 10%. Emerson verwacht ook dat de aangepaste winst per aandeel tussen $ 4,15 en $ 4,25 zal liggen, een stijging ten opzichte van de eerdere prognose van $ 4,00 tot $ 4,15.

 

Het in St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri gevestigde bedrijf heeft de afgelopen jaren zijn activiteiten gestroomlijnd, waaronder door het uitvoeren van een reeks deals en overnames, dit om te profiteren van de levendige vraag naar industriële automatisering.

 

EMR richt zich kort samengevat op de transformatie tot een wereldwijd automatiseringsbedrijf om groei en winstgevendheid te stimuleren. De stap van het bedrijf om National Instruments over te nemen in een deal van $ 8,2 miljard lag in lijn met deze doelstelling.

 

De overname, die naar verwachting in de eerste helft van het boekjaar 2024 zal worden afgerond, zal EMR’s wereldwijde positie op het gebied van automatisering versterken, waardoor het bedrijf kan uitbreiden naar de halfgeleider- en elektronica-, transport-, elektrische voertuigen-, ruimtevaart- en defensie-eindmarkten.

 

EMR keert een driemaandelijks dividend uit van 52 cent per aandeel ($ 2,08 op jaarbasis), wat het een rendement van ongeveer 2,30% oplevert tegen de huidige aandelenkoers. Het bedrijf verhoogde zijn dividend vijf keer in de afgelopen vijf jaar. De uitbetalingsratio van dit bedrijf is 44%, met een vijfjaarlijks dividendgroeipercentage van 1,53%.

7.   Cincinnati Financial (CINF).

Volgens een studie van Hartford Funds is 69% van het rendement van de S&P 500-index sinds 1960 afkomstig van herbelegde dividenden die in de loop van de tijd zijn toegenomen. En bedrijven die hun dividenden hebben geïnitieerd of verhoogd, hebben sinds 1973 beter gepresteerd dan een gelijk gewogen S&P 500-index, met een rendement van 10,2% versus 7,7% op jaarbasis, met minder volatiliteit. Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat Cincinnati Financial zo’n aandeel is.

 

Het betreft namelijk een bedrijf dat drie decennia lang het dividend jaarlijks heeft verhoogd. Cincinnati Financial is dus een solide dividendaandeel vanwege zijn stabiele, consistente activiteiten. Maar wat doet dit bedrijf? Het verzekert eigendommen en ongevallen voor particulieren en bedrijven, het is dus een verzekeringsmaatschappij.

 

Verzekeraars kunnen consistente kasstromen genereren omdat er altijd vraag naar hun producten zal zijn en het verkoopvolume de neiging heeft mee te groeien met economische groei en inflatie. Het is van vitaal belang dat verzekeraars consequent winstgevende polissen schrijven; anders zullen claims ten koste gaan van de winst en hun vermogen beïnvloeden om beleggers rendement te bieden.

 

Cincinnati Financial publiceerde een kwartaalwinst van $ 0,89 per aandeel over het eerste kwartaal, waarmee het de verwachting van $ 0,68 per aandeel versloeg. Dit in vergelijking met de winst van $ 1,58 per aandeel het jaar voordien. Maar de winst werd vorig jaar beïnvloed door eenmalige posten. Kort samengevat verdient dit bedrijf toch een plaatsje in de lijst met aandelen die we graag onder de aandacht brengen.

 

8.   Illinois Tool Workers (ITW)

Illinois Tool Works Inc produceert en distribueert industriële producten en apparatuur over de hele wereld en is actief in de segmenten Automotive OEM, Food Equipment, Test & Measurement en Electronics, Welding, Polymers & Fluids, Construction Products en Specialty Products.

 

Wat ITW onderscheidt van andere industriële topaandelen, is het uitstekende leiderschap, de gediversifieerde activiteiten en de sterke marges. Tegen 2030 wil het zijn operationele marge laten groeien tot 30%, zijn winst per aandeel (EPS) met 9% tot 10% per jaar en zijn dividend met 7% per jaar.

 

Vorig jaar bedroeg de operationele marge 23,8%, de verwaterde winst per aandeel $ 9,77 en het driemaandelijkse dividend $ 1,31 per aandeel. Als we die cijfers voor 2022 extrapoleren op basis van de doelstellingen van het bedrijf en uitgaande van lineaire groei, zien we dat het zijn operationele marge met ongeveer 0,8 procentpunt per jaar zou moeten laten groeien. De verwaterde winst per aandeel tegen 2030 zou meer dan moeten verdubbelen en het jaarlijkse dividend zou moeten stijgen tot $ 9 per aandeel in 2030.

 

Door een duidelijke routekaart te bieden die beleggers kunnen volgen, stelt ITW zichzelf verantwoordelijk voor toekomstige prestaties. Tot nu toe heeft het bedrijf fenomenaal goed werk geleverd door zijn beloften na te komen en investeerders te belonen met uitstekende rendementen.

 

Het bedrijf is ook een dividend koning die zijn uitbetaling gedurende 52 opeenvolgende jaren heeft verhoogd, een teken dat beleggers kunnen rekenen op een gestaag groeiende uitbetaling, ongeacht de marktcyclus. Tel alles bij elkaar op en ITW is een bedrijf van hoge kwaliteit dat al tientallen jaren de moeite waard is om te bezitten.

 

9.   Hormel Foods (HRL)

Hormel Foods lijkt een minder logische keuze omdat het huidige dividendrendement op absolute basis lang niet zo genereus is, namelijk ongeveer 2,7%. Dat rendement bevindt zich echter in de buurt van de hoogste niveaus in de geschiedenis van het bedrijf, dus het is historisch gezien hoog. Bovendien is het vergelijkbaar met het dividendrendement van heel wat andere bedrijven in onze selectie.

 

Hormel Foods Corporation ontwikkelt, verwerkt en distribueert verschillende vlees-, noten- en voedingsproducten en verkoopt die aan retail-, foodservice-, delicatessen- en commerciële klanten in de Verenigde Staten en internationaal. Het bedrijf is actief in vier segmenten: kruidenierswaren, gekoelde voedingsmiddelen, Jennie-O Turkey Store en International & Other.

 

In 2021 tekende Hormel een deal om Planters van Kraft Heinz te kopen voor een nettoprijs van ongeveer $ 2,8 miljard. De deal omvatte de notenactiviteiten van Planters, evenals Planters Cheez Balls en Corn Nuts. Dit was de grootste overname in de geschiedenis van Hormel.

 

Binnen Kraft Heinz werd dit bedrijf grotendeels verwaarloosd, dus het managementteam van Hormel wist dat er werk aan de winkel was. Ze zijn dan ook meteen aan de slag gegaan. De producten van Hormel omvatten oude (in de VS) bekende merken zoals SPAM, Planters en Skippy, maar ook nieuwere merken zoals Wholly Guacamole.

 

Hormel verhoogt zijn dividend al meer dan 50 jaar jaarlijks, waardoor het een dividend king is. Het heeft eerder met succes moeilijke tijden doorworstelt en het is waarschijnlijk dat het ook de huidige periode van hoge inflatie, hogere grondstoffenprijzen, hogere rentevoeten en vogelgriep zal overleven. Inderdaad, alle bovenstaande problemen zijn oplosbaar, mits er voldoende tijd is. De tijd heelt inderdaad alle wonden, zoals we weten.

 

In geval van Hormel is nog een klein kenmerk dat het vermelden waard is: een snelle groei van het dividend. Ondanks tegenslagen was de meest recente dividendverhoging een toch wel indrukwekkende 6%. Over het afgelopen decennium was dat 13%. Wat Hormel aan rendement mist, maakt het goed met dividendgroei. Dus de toekomst ziet er goed uit.

 

10.                 Stanley Black & Decker (SWK)

Na de sterke rally van de aandelenmarkt op Wall Street in de eerste helft van 2023 vergeten beleggers gemakkelijk dat dividendaandelen vaak de beste belegging op langere termijn zijn.  Goede dividendaandelen zorgen voor passief inkomen, ongeacht wat de markt doet.

 

Deze voorspelbaarheid maakt dividendaandelen een geweldige manier om het inkomen na pensionering aan te vullen, stabiele rendementen te genereren of gewoon een deel van uw portefeuille te besteden aan aandelen met een lager risico, maar ook een lagere potentiële beloning in de vorm van een koersstijging.

 

Hoeveel u persoonlijk aan dividendaandelen wilt toewijzen, hangt af van uw leeftijd, risicotolerantie en interesses. Maar de kans is groot dat het een verstandige zet is om een deel van uw portefeuille in dividendaandelen te hebben. En dan komt Stanley Black & Decker als dividend aristocraat in aanmerking.

 

De indrukwekkende prestaties van het bedrijf, die er toe hebben geleid dat het ook de status van dividend king heeft verdiend, is zeer zeker het vermelden waard. Het huidige dividendrendement bedraagt 3,6%.

 

Al 55 opeenvolgende jaren heeft Stanley Black & Decker zijn uitbetaling aan de aandeelhouders verhoogd. Dit garandeert natuurlijk niet dat de beleggers de komende 55 jaar dezelfde prestatie mogen verwachten, maar het suggereert wel dat het belonen van investeerders inherent is aan de bedrijfscultuur en dat die ingesteldheid niet snel zal veranderen.

 

Bovendien illustreert het voorzichtige dividendbeleid van het bedrijf verder dat het management niet geïnteresseerd is in het in gevaar brengen van het financiële welzijn van het bedrijf om investeerders gunstig te stemmen. Over de afgelopen 10 jaar had Stanley Black & Decker een conservatief gemiddeld uitbetalingspercentage van 46%. Dat is zeker niet overdreven veel.

 

Als beleggers verder kijken naar de financiële gezondheid van het bedrijf, zullen ze meer concreet bewijs vinden dat suggereert dat het bedrijf goed gepositioneerd is om zijn dividend te behouden: een balans van beleggingskwaliteit zoals beoordeeld door Moody’s, S&P Global en Fitch.

 

11.                 Sysco (SYY)

Sysco Corporation distribueert voedsel en aanverwante producten. Het bedrijf is de wereldleider in de verkoop, marketing en distributie van voedingsproducten aan restaurants, gezondheidszorg- en onderwijsinstellingen, logiesverstrekkende bedrijven en andere klanten die buitenshuis maaltijden bereiden. Het huidige dividendrendement bedraagt ongeveer 2,75% en heeft een koers-winstverhouding van iets minder dan 25.

 

Het aanbod van Sysco omvat daarnaast ook apparatuur en benodigdheden voor de foodservice- en hospitality-industrie. Met meer dan 71.000 medewerkers beheert het bedrijf wereldwijd 333 distributiefaciliteiten en bedient het ongeveer 700.000 klantlocaties. Op 17 mei 2023 onthulde het bedrijf plannen voor de Riverside Electric Vehicle Hub in Californië, die tot doel heeft het distributiecentrum om te vormen tot het centrale punt voor zijn geëlektrificeerde vloot.

 

Dit initiatief maakt deel uit van Sysco’s bredere doelstelling om de directe uitstoot met 27,5% te verminderen en tegen 2030 circa 2.800 elektrische vrachtwagens toe te voegen aan de Amerikaanse vloot. Klasse voertuigen en 40 elektrische koelaanhangers voor het vervoeren van rundvlees over verschillende gebieden maken deel uit van de vloot van het bedrijf. Bovendien zal de faciliteit 4 MWh batterijopslag bevatten en de opwekking van zonne-energie verhogen met 1,5 MW. Om de elektrificatie van koeltrailers voor rundvlees mogelijk te maken, wordt de nodige technologie ingezet.

 

Sysco Corporation is constant gefocust op het voeden van haar Recipe for Growth-strategie Digitale groei is inderdaad een belangrijk onderdeel van die Recipe for Growth-strategie van het bedrijf, die gericht is op het verrijken en moderniseren van de ervaringen van klanten.

 

Sysco heeft in 2023 heel wat upgrades aangebracht aan zijn digitale platform, waaronder eenvoudigere navigatie, verstandige productaanbevelingen, verbeterde zoekresultaten, tracking van leveringen, gepersonaliseerde aanbiedingen en verbeterde foto’s en productbeschrijvingen.

 

Volgens de laatst gerapporteerde balans had Sysco schulden voor een bedrag van US $ 8,98 miljard op minder dan 12 maanden en schulden ter waarde van US $ 12,1 miljard op meer 12 maanden. Ter compensatie van deze schulden beschikte het bedrijf over contanten ter waarde van US $ 757,9 miljoen en vorderingen ter waarde van US $ 5,23 miljard die binnen 12 maanden opvraagbaar zijn. Dus de verplichtingen wegen US $ 15,1 miljard zwaarder dan de som van de cash en de (korte termijn) vorderingen.

 

Hoewel dit misschien veel lijkt, is het niet zo heel erg aangezien Sysco een grote marktkapitalisatie heeft van US $ 36,8 miljard, en het bedrijf zou zijn balans kunnen versterken door indien nodig kapitaal aan te trekken.

 

Sysco heeft een schuld/EBITDA-ratio van 2,9 en de EBIT dekte de rentelasten 5,2 keer. Alles bij elkaar genomen betekent dit dat bedrijf het zijn huidige hefboomwerking aankan. Ten slotte heeft een bedrijf een vrije kasstroom nodig om schulden af te betalen, boekhoudkundige winsten alleen volstaan niet.

 

Het is dus de moeite waard om te controleren hoeveel van die EBIT wordt ondersteund door vrije kasstroom. Gedurende de afgelopen drie jaar produceerde Sysco een stevige vrije kasstroom van 64% van zijn EBIT, ongeveer wat we zouden verwachten. Deze vrije kasstroom stelt het bedrijf in een goede positie zit om, indien nodig, schulden af te lossen. Kort samengevat: het betreft hier een goed geleide dividend aristocraat met een sterke financiële positie.

 

12.                 W.W. Grainger (GWW)

Groeibeleggers richten zich op aandelen die een bovengemiddelde financiële groei doormaken, omdat deze eigenschap helpt de aandacht van de markt te trekken en solide rendementen te behalen.

 

Het maakt de belegger makkelijker om dergelijke aandelen te ontdekken. Maar het vinden van een groeiaandeel dat zijn ware potentieel kan waarmaken, kan een moeilijke taak zijn. Dat komt omdat deze aandelen meestal een bovengemiddeld risico en volatiliteit met zich meebrengen. Sterker nog, gokken op een aandeel waarvan het groeiverhaal eigenlijk voorbij is of het einde nadert, kan tot aanzienlijk verlies leiden.

 

WW Grainger is een aandeel van een bedrijf wiens groeiverhaal geen enkel gevaar loopt. Het betreft een business-to-business distributeur van producten en diensten voor onderhoud, reparatie en bediening (MRO). De activiteiten situeren zich voornamelijk in Noord-Amerika, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

 

De klanten vertegenwoordigen een breed scala aan sectoren, waaronder de overheid, productie, transport, handel en aannemers. De producten omvatten materiaalbehandelingsapparatuur, veiligheids- en beveiligingsbenodigdheden, verlichting en elektrische producten, elektrische en handgereedschappen, pompen en loodgietersbenodigdheden, schoonmaak- en onderhoudsbenodigdheden en metaalbewerkingsgereedschappen.

 

In het kader van de campagne voor het terugkopen van de eigen aandelen heeft WW Grainger in een periode van 20 jaar zijn uitstaande aandelen met 45% verminderd. In die periode zijn de inkomsten verdrievoudigd van $ 5 miljard naar $ 15 miljard en de winst per aandeel is vertienvoudigd van $ 3,02 naar $ 32,21 per aandeel. GWW verzorgt zijn aandeelhouders goed, aangezien de dividenden de afgelopen 51 jaar zijn gestegen. Het dividend per aandeel is gestegen van $ 0,79 in 2004 naar $ 6,88 per aandeel vandaag. Het huidige dividendrendement bedraagt 2,75%, de koers-winstverhouding is iets minder dan 25. Niets laat vermoeden dat de positieve trend bij dit aandeel zal doorbroken worden.

 

13.                 Abbott Laboratories (ABT)

Abbott Laboratories is een gediversifieerd wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg dat generieke merkgeneesmiddelen, medische hulpmiddelen en andere voedings- en diagnostische producten produceert.

 

De combinatie van zeer innovatieve producten, een sterke balans en een groeiend dividend moet het bedrijf in staat stellen om op de lange termijn beter te presteren dan zijn branchegenoten. Het aandeel Abbott biedt een dividendrendement van 1,9% en heeft zijn uitbetaling voor 51 opeenvolgende jaren verhoogd.

 

Volgens Allied Market Research zal de wereldwijde gepersonaliseerde geneeskunde-industrie groeien van $ 300 miljard in 2021 tot $ 869,5 miljard in 2031, wat een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 11,2% weerspiegelt.

 

Gepersonaliseerde geneeskunde, of precisiegeneeskunde, houdt rekening met de unieke kenmerken van elke patiënt door te focussen op hun genetische en moleculaire samenstelling. Door gebruik te maken van genetica, heeft gepersonaliseerde geneeskunde tot doel patiënten te identificeren en te behandelen op een manier die specifieker is voor hun behoeften.

 

De industrie zal naar verwachting groeien als gevolg van de wereldwijde vergrijzing en een toenemend aantal patiënten wereldwijd met chronische ziekten zoals kanker en diabetes. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is kanker wereldwijd een van de belangrijkste doodsoorzaken. De ziekte was verantwoordelijk voor het veroorzaken van bijna een op de zes sterfgevallen, of ongeveer 10 miljoen sterfgevallen, in 2020.

 

Naast de toenemende incidentie van chronische ziekten, fungeren ook technologische vooruitgang en het gebruik van genetische databases als belangrijke drijfveren voor de gepersonaliseerde geneeskundemarkt en de genomics-markt.

 

Experts denken dat de toepassing van precisiegeneeskunde zich uitbreidt naar meerdere medische specialismen, zoals neurologie, antivirale middelen en longziekten. Deze gebruiksdiversificatie, samen met meer economieën die gepersonaliseerde medicijnen omarmen, biedt nieuwe kansen voor marktgroei en speelt in het voordeel van de beste gepersonaliseerde medicijnen, zoals Abbott Labs.

 

In het eerste kwartaal van 2023 boekte Abbott Laboratories (NYSE:ABT) een omzet van $ 9,75 miljard, waarmee het de schattingen van de analisten met $ 104,18 miljoen overtrof. Bovendien slaagde het bedrijf er ook in om de schattingen van de winst per aandeel met 5 cent te overtreffen. Deze dividend aristocraat mag zonder enige vorm van overdrijving een interessante belegging voor de lange termijn worden genoemd.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen (of dalen). Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator of de online training https://beleggen.com/training

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.