Beleggen in crypto doe je zo

Crypto zijn al enkele jaren behoorlijk terrein aan het winnen. Echter is de populariteit van de cryptomunten nog nooit zo groot geweest als nu. Grote internationale bedrijven en kleine particulieren besluiten om hun spaargeld in de cryptomarkt te stoppen. De koersen zijn misschien moeilijk te voorspellen, maar je kan er behoorlijk veel geld mee gaan verdienen. De beleggers die al in de beginfase van de Bitcoin investeerde met minimale bedragen zijn momenteel multimiljonair. Zo snel zal het vandaag de dag misschien niet meer gaan. Wie op de juiste manier zijn geld gaat beleggen kan wel zomaar een luxe leven tegemoet gaan. Wij vertellen je hoe je (veilig) kunt beleggen in cryptovaluta.  Disclaimer: Let op, je kan ook geld verliezen met beleggen in cryptocurrency.

De Ultieme Beleggersgids Bundel van Beleggen.com

SPECIAAL VOOR STARTERS EN ZELFSTANDIGE BELEGGERS

meer in 7 handleidingen en gratis online training!

+ NIEUW e-book: “Expert kansen voor 2021”

Download nu gratis op https://www.30aandelen.nl/ubg

Waarom beleggen in crypto een goede keuze kan zijn

Beleggen in crypto heeft diverse voordelen en is dan ook erg populair. Je hoeft niet over duizenden euro’s te beschikken om een leuke winst te kunnen maken of überhaupt te kunnen beleggen. Je kan met weinig budget een mooi rendement binnenhalen. Het komt regelmatig voor dat cryptomunten binnen relatief korte tijd met 50%, 100% of zelfs 400% stijgen. Het is een geschikte manier van beleggen voor zowel de korte als de lange termijn.

Je kan op ieder moment stoppen en het geld terughalen. Je hebt ook geen broker nodig of iets dergelijks. Je kan zelf gewoon online aan de slag gaan. Daarnaast komen er weinig tot bijna geen extra kosten om de hoek kijken. Beleggen in crypto is een goede keuze, maar wacht niet te lang. Grappig genoeg zit de markt nog in zijn beginfase, ondanks dat het al jaren bestaat. Er is een kans dat in de nabije toekomst de cryptomarkt een veel belangrijkere rol gaat spelen binnen de wereldeconomie.

Hoe koop je cryptovaluta?

Een van de grote voordelen van handelen in cryptocurrency is het gemak. Het kopen van crypto is ontzettend simpel. Je kan tegenwoordig namelijk terecht op één van de vele handelsplatformen. De exchanges bieden gemak, overzichtelijkheid en snelheid aan. Je kan bijvoorbeeld een account aanmaken bij Binance, Coinmerce of Bitvavo. Het zijn stuk voor stuk betrouwbare exchanges binnen de cryptowereld. De exchange Bitvavo is gevestigd in Nederland en wellicht de gemakkelijkste optie voor de beginnende belegger. De transactiekosten zijn minimaal en je kan eenvoudig jouw eerste stappen zetten in de cryptowereld. Ook zijn er diverse aanbieders die je hierbij kunnen, zie bijvoorbeeld Beste Crypto Cursus.

Maak een crypto account aan

Allereerst moet je een account aanmaken bij één van de bekende exchanges. Je kan gratis registeren en je kan meestal de eerste 1000 euro kosteloos handelen. In de beginfase hoef je dus geen cent aan transactiekosten te betalen. Neem het registratieproces serieus, aangezien alles correct moet worden ingevuld. Foutieve registraties kunnen voor problemen zorgen bij uitbetalingen. Je dient bij de exchanges ook een verificatieproces te doorlopen. Je moet bijvoorbeeld een kopie van jouw paspoort opsturen of een filmpje opnemen waarin jij een bepaalde zin zegt. Het klinkt gek, maar het is voor de veiligheid van de gebruikers van het platform.

Geld storten

Na het aanmaken van je account kan je eenvoudig en snel geld overmaken naar jouw exchange-wallet. De meeste exchanges bieden iDeal als betaalsysteem aan. Je kan ook geld storten met jouw creditcard of een bankoverschrijving. Het geldbedrag kan je vervolgens investeren in cryptocurrency naar eigen voorkeur. Je ziet duidelijk staan hoeveel cryptomunten jij kan krijgen voor een geldbedrag. Je hebt meestal de keuze uit tientallen of zelfs meer dan 100 verschillende cryptomunten. Het verkopen van cryptocurrency kan eveneens op ieder gewenst moment. Kopen en verkopen van crypto is ook mogelijk via de applicaties van de exchanges.

Download Nu ‘7 geheimen van succesvol beleggen’ omdat u dan winst kunt gaan maken op de beurs.

Beleggen op de beurs is een goed idee, omdat u dan uw vermogen in tact laat en zelfs kunt laten groeien. Maar u moet wel weten wat u moet doen. Download nu de gratis handleiding ‘7 Geheimen van Succesvol Beleggen’  op  https://www.30aandelen.nl/optin-goud1597654353177

Een veilige wallet voor jouw investering in crypto

Als jij een groot bedrag gaat investeren dan moeten de cryptomunten wel veilig worden opgeborgen. Er zijn hackers actief die maar als te graag de cryptomunten uit andermans wallets halen. Een wallet is een digitale en versleutelde portemonnee en doorgaans zeer veilig. Er bestaan drie soorten wallets. Het gaat om de exchange wallet, app wallet en de fysieke wallet. In alle drie de gevallen kan jij de cryptomunten veilig opbergen en eenvoudig uitgeven.

Exchange wallet

Een exchange wallet kan je zien als een digitale portemonnee die door een exchange wordt beveiligd. De wallet is van jou, alleen worden de cryptomunten door de exchange in jouw wallet geplaatst. Je kan er ook eenvoudig betalingen mee uitvoeren dankzij de private key en de public key. Alle betalingen worden gevalideerd. Een exchange wallet is één van de grote voordelen wanneer je besluit te gaan beleggen bij een exchange. Er zal veel werk uithanden worden genomen, waardoor het voor de beginnende belegger in crypto de beste methode is.

App wallet

De app wallet is een mobiele portemonnee die jij altijd bij de hand hebt. De wallet is namelijk gekoppeld aan jouw smartphone. De munten worden veilig opgeslagen in jouw mobiele telefoon en op de blockchain. Jouw telefoon is plotseling een soort van sleutelhanger geworden. Enkel en alleen met de sleutelhanger kan jij toegang krijgen tot de cryptorekening. Een app wallet is overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Je kan tegenwoordig in de App Store en de Google Play Store dan ook meerdere mobiele app wallets downloaden. Vergelijk en bekijk eerst even rustig welke app het beste bij jouw wensen past en de beste reviews heeft gekregen.

Fysieke wallet

Een fysieke wallet is wellicht de veiligste optie en zeker handig voor beleggers die met grote geldbedragen aan de slag gaan. Je kan een hardware wallet aanschaffen in de winkel, bijvoorbeeld in de vorm van een USB-stick. Het fijne is dat je de wallet kan beveiligen met een pincode en een hacker ook daadwerkelijk de fysieke wallet nodig zou moeten hebben om toegang te kunnen krijgen tot jouw account. Die kans is wel heel minimaal, waardoor het de veiligste optie is.

Vijf cryptomunten die al gigantisch in waarde zijn gestegen

De cryptomarkt is de laatste jaren geëxplodeerd. De koersen schoten omhoog en daalden ook weer rap. Het gaat steeds op en neer, maar enkele munten wisten de enorme koersstijgingen ook daadwerkelijk vast te houden. Bekijk hieronder vijf cryptomunten die behoorlijk in waarde zijn gestegen. Lees ook eens ons artikel over de belangrijkste cryptomunten buiten Bitcoin.

Bitcoin

De Bitcoin is de grootste, oudste en de bekendste cryptomunt aller tijden. In 2015 kon jij nog één Bitcoin aanschaffen voor een bedrag van 135 euro. Dat leek destijds aan de hoge kant en een riskante investering. Het tegendeel bleek waar. De Bitcoin stond in 2021 namelijk op een waarde van ruim 50.000 euro. De Bitcoin heeft door de jaren heen dan ook voor veel miljonairs gezorgd.

– Ethereum

In 2016 kon de Ethereum worden aangeschaft voor 8 euro per stuk. Dat was destijds al een koopje en veel gelukszoekers besloten hun kans te grijpen. Het succes was groot, maar alleen voor investeerders met een lange adem. In mei 2021 steeg de koers van de Ethereum naar een nieuwe all-time high van meer dan 3300 euro.

crypto ethereum

– Litecoin

De Litecoin bestaat al een hele lange tijd en verscheen in 2013 vaak in het nieuws. De cryptomunt kon in datzelfde jaar worden gekocht voor een kleine 35 euro per stuk. Zes jaar later stond de munt op een koers van 54 euro. In mei 2021 staat de Litecoin op een prachtige koers van 317 euro.

– Cardano

In oktober 2017 kon de Cardano munt nog worden gekocht voor slechts 0,025 euro per stuk. Je leest het goed, net wat meer dan twee cent per stuk. Begin 2018 stond de munt op een waarde van meer dan één euro per stuk. Na een flinke inzinking schoot de koers in 2021 weer omhoog. In mei 2021 kan de Cardano worden gekocht voor 1,41 euro.

– Dogecoin

De Dogecoin werd in 2013 gelanceerd en eigenlijk als een soort van grapje. De mascotte is een Shiba Inu, waardoor de munt niet direct serieus werd genomen. Eind 2020 kon je de munt kopen voor 0,003 cent per stuk. Niemand kon voorspellen wat er daarna zou gaan gebeuren. De Tesla-eigenaar Elon Musk begon zijn vertrouwen uit te spreken over de komische cryptomunt. De koers schoot omhoog en in mei 2021 stond de munt even op ruim 0,60 euro.

Voor je je gaat begeven op het crypto pad, zorg er dan wel voor dat je goed beslagen ten ijs komt. Lees bijvoorbeeld mijn handleiding.

GRATIS HANDLEIDING GELD VERDIENEN MET BITCOIN EN ETHEREUM

Alles wat je moet weten over de Bitcoin. Overzichtelijk ingedeeld en zeer toegankelijk geschreven. De belangrijkste vragen én antwoorden in 1 boek. Bestel gratis op https://www.30aandelen.nl/btc46516562/?utm_source=organic&utm_medium=website

Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.