Beleggen in de top 19 NFT aandelen van 2023 

NFT

NFT’s of non-fungible tokens staan in de belangstelling op Wall Street. Hoe kan jij een graantje meepikken? Maar eerst gaan we een antwoord zoeken op een voor de hand liggende vraag, namelijk die of NFT’s een goede investering zijn. Daarna werpen we een blik op een mandje met aandelen die de kans bieden om in NFT’s te beleggen.

 

Zijn NFT’s een goede investering?

Veel VC’s in Los Angeles zijn (nog) niet overtuigd. Niet-fungeerbare tokens (iets dat uniek is en niet kan worden vervangen door iets anders)- beter bekend als NFT’s – zijn het afgelopen jaar mainstream geworden, waarbij iedereen meedeed, van grote kunstveilinghuizen tot Hollywood-filmstudio’s.

 

NFT’s zijn unieke stukjes informatie, die worden bijgehouden en opgeslagen op blockchains zoals Ethereum. Ze worden meestal geassocieerd met digitale afbeeldingen, zoals tekenfilmapen of de digitale collage van $ 69 miljoen van de kunstenaar Beeple.

 

NFT’s bieden een eigendomsbewijs dat verifieerbaar is via een digitaal grootboek, waardoor een hele reeks mogelijkheden wordt geopend voor digitale activa waarmee mensen kunnen kopen, verkopen en transacties kunnen uitvoeren. Maar de venture capitalists of VC’s kiezen voor een afwachtende houding. Zij zijn er nog niet van overtuigd dat met NFT’s (veel) geld te verdienen valt.

 

Durfkapitalisten blijven argwanend

Grote durfkapitaalbedrijven zoals Andreessen Horowitz behoren tot degenen die de NFT-uitdaging zijn aangegaan, waarbij deze gigant uit Silicon Valley zich richt op NFT startups via zijn nieuwe cryptofonds van $ 2,2 miljard.

 

Daarom besloot dot.LA te peilen hoe andere lokale VC-investeerders – die gewend zijn om door snelgroeiende technologiebubbels te navigeren – over deze nieuwste trend denken. In een dot.LA-enquête onder 32 toonaangevende durfkapitalisten uit Los Angeles, beschreef ongeveer 9% NFT’s als een “goede” investering, terwijl een gelijk percentage het tegenovergestelde aangaf en ze een “slechte” investering noemden.

 

66% van de respondenten zei onomwonden dat ze het gewoon “niet zeker” wisten. De overige 16% selecteerde “overig” en somde een reeks antwoorden op, waaronder “Niet geweldig voor een risicofonds, goed voor individuen”, “In wezen een goede ontwikkeling, maar momenteel overgewaardeerd” en “Afhankelijk van de NFT!”

 

Toen dot.LA contact opnam voor verder commentaar, koos geen van de NFT-sceptici ervoor om hun mening in het publiek toe te lichten. Wat op zich al veelzeggend is. Het wereldje van de NFT’s staat inderdaad nog in de kinderschoenen.

Zowel twijfelaars als voorstanders

Net als de crypto-ruimte in het algemeen, hebben NFT’s zowel voor- als tegenstanders. En beide partijen denken het gelijk aan hun kant te hebben. Sommige prominente technologen – waaronder Signal oprichter Moxie Marlinspike en Square CEO Jack Dorsey hebben zich publiekelijk afgevraagd of de scène wel zo gedecentraliseerd is als het lijkt.

 

In de game-industrie willen sommige ontwikkelaars hele games rond NFT’s bouwen, terwijl anderen naar verluidt NFT’s afwijzen als betaling. “2021 was een keerpunt voor NFT’s, gericht op kunst, verzamelobjecten en gaming. Mensen hechten veel waarde aan schaarste en NFT’s passen daarbij’, zegt M13 investeerder Mark Grace.

 

“Voeg daar hun kenmerken van transporteerbaarheid en programmeerbaarheid aan toe, en het is gemakkelijk in te zien waarom mensen zo betrokken zijn”, voegde hij eraan toe, hoewel hij opmerkte dat hij voorzichtig is met NFT’s die op de markt worden gebracht als een wondermiddel.

 

TenOneTen-partner Minnie Ingersoll deelt anderzijds het enthousiasme van de voorstanders van NFT’s. “Niemand weet nog hoe de dingen zullen uitdraaien, maar eigendom, de metaverse en digitale identiteit worden heroverwogen en dat is zonder meer opwindend”, zegt Ingersoll.

 

“Persoonlijk ben ik optimistischer over tokens die functionaliteit hebben of digitaal werk vertegenwoordigen (bijv. NFT’s die toegang ontsluiten of digitale kunst vertegenwoordigen) dan op NFT’s die proberen de fysieke wereld op de blockchain te overbruggen. Ik denk dat beiden uiteindelijk zullen doorbreken, maar vanuit een timingperspectief zou ik me nu niet op het laatste concentreren.”

 

Zowel M13 als TenOneTen hebben investeringen in blockchain-gerelateerde bedrijven, respectievelijk crypto-investeringstool River en mobiel bankieren-app LVL. Hoe dan ook, niet-fungibele tokens (NFT’s) of digitale verzamelobjecten hebben een geweldig 2021 achter de rug, waarbij de industrie een recordverkoopvolume van meer dan $ 12 miljard realiseerde.

 

Het enorme verkoopvolume weerspiegelt het succes van NFT’s bij het aantrekken van enorme investeringen van ondernemers, beroemdheden en crypto-enthousiastelingen. Momentum in de cryptomarkt is een wind in de rug voor NFT’s, laat daar geen twijfels over bestaan.

 

Een explosieve stijging van de populariteit van NFT’s

De populariteit van NFT’s is explosief gestegen dankzij marktplaatsen zoals OpenSea, Rarible en The U.S. National Basketball Association Top Shot, waar fans NFT’s kunnen kopen en verhandelen. De populariteit van NFT’s heeft marktplaatsen geholpen kapitaal aan te trekken van durfkapitaalfondsen.

 

OpenSea heeft bijvoorbeeld $ 100 miljoen opgehaald in een Series B-ronde onder leiding van Andreesen Horowitz (zie hierboven). De markt wordt nu gewaardeerd op $ 1,5 miljard. Maar laten we, voordat we diep ingaan op de waarde van NFT’s als investeringsvehikel, nog even  kijken wat een NFT is.

 

NFT’s zijn onvervangbare digitale items

Zoals de term suggereert, zijn NFT’s onvervangbare digitale items. Dit kunnen afbeeldingen, illustraties, verzamelobjecten, videofragmenten, muziekalbums, in-game-items en vele andere items zijn.

 

NFT’s worden gecreëerd op een blockchain, vergelijkbaar met cryptocurrencies. Daarom zijn ze uniek en schaars en moeilijk te vervalsen. Hoewel NFT’s geen royalty’s, rente of dividend bieden op het verhandelde, gekochte en verkochte digitale item, geven NFT’s de belegger ook een kans om te profiteren van het cryptoprijsmomentum, aangezien ze worden uitgedrukt in cryptocurrencies.

 

De populariteit van NFT’s wordt gedreven door het enthousiasme van een verzamelaar bij het verzamelen van de authentieke en geautoriseerde versie van een verzamelobject. Het speculatieve karakter, het gebrek aan cashflow en het hogere liquiditeitsrisico zijn echter tegenwind voor NFT-beleggers.

 

Daarom zijn NFT’s niet voor de zwakkeren of beleggers die op zoek zijn naar regelmatig inkomen. In plaats daarvan kunnen aandelen met blootstelling aan NFT’s dan een betere optie zijn. Daarover hieronder meer.

 

Een NFT is een digitale token die is gebaseerd op blockchain. Het is onbreekbaar verbonden met een specifiek digitaal bezit, dat van alles kan zijn, van (digitale) kunst tot een perceel (virtueel) land.

 

Waarom trekken NFT’s zoveel aandacht?

NFT’s trekken zoveel aandacht omdat ze het mogelijk maken om eigendom van een digitaal activa te volgen en te bewijzen. Dat betekent dat mensen ze kunnen kopen, verkopen of opslaan. De waarde van de NFT kan in de loop van de tijd veranderen, net als elk fysiek bezit, waardoor een geheel nieuwe markt voor digitale items ontstaat.

 

NFT’s worden ook gebruikt om fysieke activa te beveiligen, zoals fysieke kunstwerken of fysiek onroerend goed. Het op blockchain gebaseerde systeem registreert elke transactie en kan niet worden gewijzigd, waardoor het een betrouwbare manier is om eigendom te verifiëren en de herkomst van fysieke en digitale items te volgen.

 

Waarom zou u in NFT’s investeren?

De redenen van mensen om in NFT’s te beleggen, of dat nu is door NFT-aandelen te kiezen om in te beleggen of zelf NFT’s te kopen, lopen sterk uiteen. Sommigen zijn enthousiast om deel uit te maken van een disruptieve trend en willen een aandeel hebben in de nieuwste technologie.

 

Anderen zien een enorme potentiële waarde in NFT’s en willen op de begane grond binnenkomen. NFT’s voegen nu al nieuwe waarde toe aan gaming, creëren nieuwe relaties tussen artiesten en hun supporters en openen nieuwe gemeenschappen van gelijkgestemde individuen over de hele wereld.

 

Gedachtenleiders voorspellen dat NFT’s mettertijd zelfs de basis kunnen vormen voor nieuwe werkmodellen, nieuwe markten kunnen ontwikkelen en een fundament kunnen leggen voor democratische staten. Maar laten we overstappen naar de realiteit. Hoe kunnen we nu beleggen in NFT’s?

 

Hoe te investeren in NFT’s?

In het afgelopen jaar hebben NFT’s (niet-fungibele tokens) veel belangstelling opgeëist – en met een goede reden. Christie’s vestigde het record voor de best verkochte NFT aller tijden. De Ethereum NFT vertegenwoordigt een digitaal kunstwerk ter waarde van 69 miljoen dollar. Een bedrag dat uiteraard doet duizelen en dat veel beleggers doet watertanden.

 

Stap 1: Open eerst een account op bijvoorbeeld de Binance-website. Klik vervolgens op de knop ‘Nu registreren’ op de startpagina en u kan beginnen handelen in NFT’s.

 

In eerste instantie wordt u alleen gevraagd om uw e-mailadres op te geven en een sterk wachtwoord aan te maken.

 

Stap 2: Identiteit uploaden

 

Een KYC-proces is vereist om uw Binance-account te financieren met een bankpas/ creditcard of bankoverschrijving wanneer u in NFT’s wilt beleggen.

 

Voer eerst uw persoonlijke gegevens in, zoals uw naam, land van verblijf, geboortedatum en thuisadres. Uw mobiele telefoonnummer is ook vereist als u wilt investeren in NFT’s. Upload vervolgens een kopie van uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs.

 

Stap 3: Stort geld

 

Je kunt storten op Binance met verschillende betaalmethoden waarna u klaar bent om te investeren in NFT’s. Wat zijn de mogelijkheden?

 

Crypto Storting

 

Ga naar de stortingspagina vanuit uw account dashboard als u cryptocurrencies stort om NFT’s te kopen. Klik op de knop ‘Storten’ naast het digitale activum dat u wilt gebruiken. Uw crypto wallet-adres voor dat digitale activum wordt weergegeven. Kopieer het adres naar uw klembord, plak het in uw privéportemonnee en bevestig de transactie. Binnen 20 minuten zou het geld in je Binance-account moeten verschijnen.

 

Debet / credit card borg

 

Visa- of MasterCard-stortingen kunnen worden gedaan door met uw muis over het tabblad ‘Crypto kopen’ te bewegen en ‘Credit / Debit Card’ te selecteren. Voer vervolgens uw kaartgegevens in op het scherm en bevestig de transactie. En dan bent u bijna klaar om in NFT’s te investeren.

 

Storting vanaf bankrekening

 

U kunt ook geld storten door een lokale bankoverschrijving uit te voeren. Klik eerst op het pictogram ‘Bankstorting’ onder het tabblad ‘Crypto kopen’. Daarna geeft Binance uw bankrekeninggegevens en referentienummer weer.

 

Stap 4: Crypto’s kopen

 

Ten slotte, met behulp van de zoekfunctie van Binance, vind je favoriete cryptomunt en klik je op het trade-pictogram ernaast. Door vervolgens op de knop Handelen te klikken nadat u uw handelsgegevens hebt ingevoerd, kunt u uw crypto kopen door op de knop Kopen te klikken. De weg naar investeren in NFT’s ligt nu open.

 

Wat zijn de beste NFT’s om in te investeren?

 

Artiesten, muzikanten, influencers en investeerders geven honderdduizenden dollars uit om de digitale versies van de originelen te bezitten, ook al is het concept ingewikkeld voor niet-ingewijden.

 

Desondanks is NFT-technologie niet bepaald nieuw. Naast een 10 jaar oude Nyan Cat GIF die voor $ 610.000 werd verkocht, werd een LeBron James slam dunk-clip verkocht voor meer dan $ 200.000. Een van de eerste tweets van Jack Dorsey werd verkocht voor $ 2,9 miljoen, om maar enkele voorbeelden te geven.

 

CryptoKitties was een van de originele cryptospellen voor Ethereum, een handelsplatform voor cryptocurrency. Gebruikers konden virtuele katten kopen en verkopen op de blockchain.

 

In de steeds evoluerende crypto-ruimte zijn NFT’s ook steeds populairder geworden met meme-munten waarmee je ze kunt verhandelen en verzamelen als onderdeel van games, zoals Tamadoge.

Ethereum en Bitcoin zijn niet-fungibele tokens die worden ondersteund door blockchains. Deze activa zijn echter fungibel, wat betekent dat ze kunnen worden ingewisseld voor een andere identieke activa met dezelfde waarde, in tegenstelling tot NFT’s. Deze zijn daarentegen namelijk uniek en kunnen niet worden uitgewisseld, dus geen twee NFT’s zijn hetzelfde.

 

Digitale illustraties kunnen vele vormen aannemen wanneer ze worden gekocht en verkocht via NFT’s. Voorbeelden zijn GIF’s, tweets, ruilkaarten, afbeeldingen van fysieke objecten, skins van videogames, virtuele eigenschappen en meer.

 

NFT’s verkopen

De eerste stap bij het verkopen van NFT’s is het minen van een van uw digitale activa en deze vervolgens omzetten in een NFT, een niet-fungibel token, een type digitaal certificaat dat is gemaakt op een blockchain-netwerk – vaak registreert Ethereum (ETH) het eigendom van uw creaties.

 

Van kunst tot schrijven tot muziek tot videogames, je kunt elke digitale creatie als basis voor een NFT gebruiken (in vaktermen gebruiken we ‘slaan’). Vervolgens kunt u door een paar eenvoudige stappen te volgen, het bestand ook converteren naar een NFT.

 

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke verkoopprijs van uw werk afhankelijk is van subjectieve factoren zoals de creativiteit, kwaliteit en reputatie bij potentiële klanten. Het praktisch afhandelen van een verkoop van NFT’s omvat de volgende stappen.

 

  1. Selecteer een marktplaats en munt een NFT

 

Het selecteren van de juiste NFT-marktplaats is de eerste stap. Je kunt deze marktplaatsen zien als de Amazon (AMZN) van de NFT’s wereld, waar je digitale werken kunt kopen en verkopen. Verschillende marktplaatsen zijn gespecialiseerd in een specifiek type digitaal activum, en er zijn er tientallen. Momenteel heeft OpenSea de grootste en meest diverse markt voor NFT’s.

 

Nadat u de marktplaats hebt geselecteerd, koppelt u uw gefinancierde cryptocurrency-portemonnee, selecteert u de optie “Mint a NFT” en uploadt u uw digitale bestand. Elke marktplaats heeft zijn proces, maar met de meeste kun je met een paar klikken een NFT slaan.

 

U kunt ook een royaltybedrag instellen tijdens het slaan als u passief geld wilt verdienen met uw werk via royalty’s (een percentage van elke volgende verkoop van uw NFT’s op de secundaire markt, aan u te betalen).

 

  1. Bied uw NFT te koop aan

 

Als u ervoor kiest om uw NFT’s op de markt te brengen nadat u deze hebt geslagen, ontvangt u een e-mail waarin u wordt gevraagd dit te doen. Maar zelfs als u uw NFT’s op andere marktplaatsen kunt overdragen en verkopen, moet u mogelijk extra kosten betalen.

 

Volg de instructies nadat u op de knop “Verkopen” hebt geklikt. In dit gedeelte kunt u details over de transactie opnemen, zoals de prijs en tijdslimiet voor de veiling en de cryptocurrencies die kopers kunnen gebruiken om u te betalen.

 

Tijdens deze fase berekent de marktplaats eventuele “gaskosten”, die verwijzen naar de kosten van het Ethereum blockchain-netwerk voor het registreren van transacties. Gaskosten worden bepaald door hoe druk het blockchain-netwerk op dit moment is. De marktplaats vermeldt ook kosten voor het afhandelen van de verkoop, meestal een percentage van de uiteindelijke NFT’s verkoopprijs.

 

  1. Beheer je advertentie

 

Zodra de aanbieding is voltooid, is uw NFT of zijn uw NFT’s beschikbaar voor aankoop op de marktplaats. Daarnaast kun je de verkoop nu promoten bij potentiële klanten via je website of social media. Het beheer van NTF’s is ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat het aanbrengen van wijzigingen of het verwijderen van een vermelding een andere vergoeding met zich mee kan brengen en dat reeds betaalde kosten niet kunnen worden gerestitueerd.

 

Een NFT verkopen die je zelf hebt gekocht

U kunt uw NFT’s op de secundaire markt verkopen (zonder de oorspronkelijke maker erbij te betrekken) op dezelfde manier als hierboven vermeld, maar u hoeft in dat geval het digitale activum niet te slaan. In plaats daarvan hoeft u alleen de NFT’s over te zetten naar de marktplaats waar u deze wilt verkopen (als deze er nog niet is, of als u uw NFT’s alleen in uw crypto-portemonnee opslaat en ze niet beschikbaar stelt om te worden bekeken).

 

Klik vervolgens op de pagina van de NFT’s die u wilt verkopen op de knop “Verkopen”. Naast eventuele royalty’s die de maker van de oorspronkelijke NFT heeft ingesteld, worden er andere kosten en kosten voor de vermelding van de marktplaats in rekening gebracht.

 

Wanneer een NFT of NFT’s verkopen?

 

Het verkopen van een NFT hangt grotendeels af van het doel en waarom u het hebt gekocht of gemaakt. NFT’s kunnen een nieuwe manier zijn voor kunstenaars en digitale makers om betaald te worden voor hun werk, dus verdienen en verkopen zal grotendeels afhangen van wat kopers willen en hoeveel ze bereid zijn te betalen.

 

Makers van NFT’s hebben al heel wat problemen ondervonden met hoge Ethereum netwerkkosten, dus verwacht niet automatisch winst uit al uw verkopen van NFT’s.

 

 

Chris Torres, de maker van de Nyan Cat gif, creëerde een NFT om het eigendom van deze vorm van animatie te verkopen. Torres veilde Nyan Cat, ook al stond het al tien jaar online. Een cryptocurrency Ethereum (ETH) transactie resulteerde in het equivalent van ongeveer $ 600.000 dat door hem werd verdiend.

 

Twitter CEO Jack Dorsey verkocht zijn eerste tweet als een NFT en die werd daarmee een van de eerste verkopen van NFT’s die het nieuws haalde. De opbrengst van de verkoop ging naar een goed doel, het ging uiteindelijk voor $ 2.500.000.

 

Veilinghuis Christie’s hield de duurste NFT-verkoop tot dusver. Het was het eerste uitstapje van het veilinghuis naar blockchain-veilingen. Een grafisch ontwerper had 5.000 unieke foto’s gemaakt voor het JPEG-bestand. Hoewel hij niet bijzonder beroemd was, werd het schilderij verkocht voor $ 700.000. Het verkocht zo goed omdat het ook de allereerste openbare veiling van een NFT was.

 

NFT royalty’s is een eerste winstgevend pad bij de handel in NFT’s. NFT-technologie stelt makers in staat om voorwaarden vast te stellen die royalty’s opleggen wanneer hun NFT’s op secundaire markten worden verhandeld. Door hun creaties aan verzamelaars te verkopen, kunnen de makers een passief inkomen ontvangen.

 

Hierdoor kunnen zij voor onbepaalde tijd een deel van de verkoopprijs van de betreffende NFT’s verdienen. Een royalty van 10% betekent bijvoorbeeld dat een oorspronkelijke maker van digitale kunstwerken 10% van de totale verkoopprijs ontvangt telkens wanneer zijn werk wordt doorverkocht.

 

Opgemerkt moet worden dat makers deze percentages vaak vooraf worden bepaald bij het slaan van de NFT’s. Het hele proces van het verdelen van royalty’s wordt gereguleerd door slimme contracten, die worden uitgevoerd als zelfuitvoerende computerprogramma’s. Omdat het proces volledig geautomatiseerd is, hoeft u als maker uw royaltyvoorwaarden niet af te dwingen of betalingen handmatig bij te houden. NFT’s worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen waaronder:

 

  • Juridische uitdagingen en regelgeving
  • Uitdagingen bij evaluatie
  • IE-rechten ook wel Intellectuele Eigendomsrechten genoemd
  • Fraude- en cyberveiligheidsrisico’s
  • CFT (terrorismefinanciering) en AML (anti-witwassen)
  • Smart contract risico’s en onderhoud

 

Wat zijn de beste projecten voor NFT’s?

Bored Ape Yacht Club – Yuga Labs

 

De jachtclub van de verveelde aap is een NFT collectie van meer dan 10.000 verschillende digitale kunstobjecten. Dit NFT-project gaat niet in de eerste plaats over de handel in NFT’s. In plaats daarvan ligt de focus op de externe voordelen voor de leden. De digitale activa worden opgeslagen en gebouwd op Ethereum, wat de toegankelijkheid van het NFT-project verbetert.

 

Een populair kenmerk van de jachtclub is de “Badkamer”, die de NFT-verkoper heeft ontworpen als een collaboratieve kunstsfeer. Elk clublid kan de badkamer betreden en tekenen of schrijven op een hun aangewezen pixel rond de muren.

 

Hoe het werkt:

U kunt de jachtclub betreden voor een betaling van 0,08 Eth. De club bevat nog geen groot aantal leden; daarom blijft de prijs voor alle kopers vastgesteld op 0,08 eth. Zodra de betaling is gedaan, krijgt u uw rechten op een aangewezen aap voor de NFT-lijst; de meeste apen lijken op elkaar; hun kleding en outfits zijn echter anders om ze een unieke look te geven.

 

Yuga Labs is van plan om een groter aanbod voor haar leden te introduceren; vandaar dat de lidmaatschapsprijs naar verwachting zal stijgen. Het is een geweldige kans om hun lidmaatschap te verkopen voor een goede prijs voor bestaande investeerders. De commerciële gebruiksrechten kunnen in de handelsovereenkomst van de ene investeerder naar de andere worden overgedragen.

 

Pro’s

Geweldig vooruitzicht voor bestaande kopers

Uniek aanbod

Leden genieten van unieke voordelen

Verbruiksartikelen en commerciële rechten kunnen eenvoudig worden verhandeld

 

Contra’s

Prijzen kunnen te hoog zijn voor nieuwe kopers

De meeste beloftevolle aanbiedingen zijn nog niet operationeel

 

Azuki

Azuki is een creatieve marktplaats die aan het begin van 2022 bekend werd. De visie van de schepper is om de lijnen tussen de conventionele wereld en de metaverse te doen vervagen. Over het algemeen is Azuki een goed doordachte NFT-collectie die bestaat uit meer dan 10.000 NFT’s. In tegenstelling tot jachtclubs is de prijs van elke NFT afhankelijk van de zeldzaamheid en vraag.

 

Deze NFT-plaats is alleen toegankelijk voor de leden van Azuki; het is een unieke plek voor de gemeenschap waar alle investeerders naar voren komen en hun mening delen. Het idee is om een replica te maken van de fysieke wereld vervaagd met digitale lijnen. Hoe het werkt: je moet een NFT kopen om de community van Azuki te betreden.

 

Pro’s

Een divers NFT-ecosysteem

Enorme winsten zijn mogelijk voor vroege investeerders

Meer dan 10.000 verschillende NFT’s om te selecteren

 

Contra’s

Veilingperiodes kunnen redelijk lang zijn

De huidige prijzen zijn te hoog voor nieuwe investeerders.

 

Axie Infinity

Sky Marvis lanceerde Axie infinity in maart 2018; het is een op NFT gebaseerd gamingplatform waarmee gebruikers NFT’s kunnen slaan in een Ethereum-blockchain. De Axie marktplaats is een markt om items te kopen voor het spel Axie infinity; je kunt verschillende items kopen, waaronder personages, land en add-ons.

 

Pro’s

Interessant en uniek idee achter NFT’s

Diverse categorieën maken verschillende prijzen mogelijk voor alle beleggers

NFT’s kunnen worden verdiend tijdens games

Eenvoudige toegang tot de marktplaats

 

Contra’s

Gevoelig voor hacking

Groeivooruitzichten zijn beperkt

 

Meebits – Larva Labs

Yuga Labs heeft onlangs Cyberpunk en hun populaire Meebit-serie gekocht. Meebits bestaan uit talloze karakters die intern worden gegenereerd door een algoritme. Er werd een beperkt aantal 3D-personages gelanceerd, wat investeerders helpt bij het genereren van meer winst.

 

Pro’s

Verwacht wordt dat het aanbod in de toekomst zal toenemen

Gemakkelijke toegang tot de markt

Enorm groeiperspectief voor beleggers

Grote vraag naar limited edition meebits

 

Contra

Minder toepasbaarheid van NFT’s

Weinig voordelen van het lidmaatschap

 

Proof of Beauty

Proof of Beauty is een ander NFT-project en de ontwerpen verschillen van andere gelijkaardige projecten. De makers streven ernaar om kunstwerken voor je geheugen te leveren; het nieuwste project – Hash – wordt geleverd met een geavanceerd algoritme dat een artistiek beeld geeft van onze crypto-herinneringen.

 

Bestaande NFT’s uit de studio kunnen worden bekeken op OpenSea; er zijn zes verschillende categorieën voor kopers, afhankelijk van de variant van de NFT. In de loop van de tijd zijn POB-studio’s in het licht geweest voor veel NFT-projecten die grote belangstelling van investeerders hebben vergaard.

 

Pro’s

Uniek digitaal artwork

Exclusieve rechten om af te drukken

Innovatief idee met oog voor de toekomst

Populaire ontwerpen kunnen grote winsten maken

 

Contra’s

De ontwerpen resoneren mogelijk niet met de voorkeuren van een groot publiek

Weinig exclusieve lidmaatschapsvoordelen

 

Hoe beleggen in NFT’s via aandelen?

Beleggen in NFT’s kan inderdaad ook via aandelen, zodat geprofiteerd kan worden van deze snel groeiende markt. Die markt noteerde een groei van meer dan 20.000% in vergelijking met de cijfers uit 2020. Het kan dus interessant zijn om een aantal aandelen die hierin investeren van dichtbij te bekijken.

 

NFT-aandelen kunnen worden uitgegeven door bedrijven die gebruikmaken van NFT-technologieën, entertainmentbedrijven, metaverse bedrijven, NFT-marktplaatsen, verzamelbedrijven, bedrijven die inkomsten verdienen uit NFT’s of fondsen die NFT-indexen volgen. Hieronder volgt een selectie van de aandelen die naar onze mening kansen bieden in het NFT-universum.

 

1.   Dolphin Entertainment (NASDAQ:DLPN)

Dolphin Entertainment exploiteert een premium content ontwikkelingsbedrijf dat zich richt op het leveren van publiciteits- en marketingdiensten. Het is een van de eerste bedrijven die een speciale NFT-divisie start, genaamd Dolphin Digital Studios. Via deze divisie helpt het verschillende andere bedrijven of particulieren bij het lanceren en op de markt brengen van NFT’s.

 

Bovendien werkt het samen met het topcrypto-uitwisselingsbedrijf FTX.US om grootschalige NFT-marktplaatsen te ontwikkelen die gericht zijn op sport en entertainment. Ook heeft het onlangs Creature Chronicles: Exiled Aliens en de Olympics Winter Sports Champions NFT-collectie aangekondigd.

NFT’s zullen waarschijnlijk een groot deel uitmaken van het succes van Dolphin op de lange termijn. De algehele activiteiten zijn opmerkelijk succesvol geweest, met een gemiddelde omzetgroei over vijf jaar van maar liefst 90,4%.

 

Bovendien wordt het verhandeld tegen slechts 0,92 keer de omzet, waardoor het op dit moment een van de beste investeringen in het NFT-universum is. Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen de 2.0-initiatieven de groeifase van het bedrijf inluiden. Naast een terugkerende inkomstenstroom van zijn klanten, zal het ook actief op zoek gaan naar overnamekandidaten.

 

Dolphin Entertainment is kort samengevat een toonaangevend onafhankelijk entertainmentmarketing- en productiebedrijf. Via de dochterondernemingen 42West, The Door, Shore Fire Media en B/HI (een divisie van 42West) biedt het bedrijf deskundige strategische marketing- en publiciteitsdiensten aan veel van de topmerken, zowel individueel als zakelijk, op het gebied van film, televisie, muziek, gaming- en horecasector.

 

Alle drie de PR-bedrijven zijn gerangschikt onder de meest recente “Power 50” PR-bedrijven van de Observer in de Verenigde Staten. Viewpoint Creative, Be Social en Socialyte vullen het aanbod aan met full-service creatieve branding- en productiemogelijkheden, evenals sociale media en influencer marketingdiensten.

 

Dolphin’s contentproductiebedrijf, opgericht door de voor een Emmy genomineerde CEO Bill O’Dowd, heeft meerdere speelfilms en bekroonde digitale series geproduceerd en is onlangs een meerjarige overeenkomst aangegaan met IMAX om speelfilmdocumentaires te coproduceren.

 

De inkomsten van Dolphin Entertainment over het tweede kwartaal overtroffen de verwachtingen, de winst per aandeel bleef echter aanzienlijk achter bij de schattingen van analisten. Vooruitkijkend wordt verwacht dat de omzet jaarlijks met 19% zal groeien.

 

2.   eBay (NASDAQ:EBAY)

eBay is een e-commercebedrijf dat een marktplaats exploiteert die verkoop tussen consumenten en consumenten mogelijk maakt. Het Amerikaanse e-commercebedrijf lanceerde in mei 2022 in samenwerking met web3-bedrijf Oneof zijn eerste collectie NFT’s. Een jaar daarvoor introduceerde het bedrijf ook de mogelijkheid om NFT’s te kopen en verkopen. eBay Inc. is bovendien eigenaar van KnownOrigin, een van de meest innovatieve marktplaatsen voor NFT’s.

 

eBay raakte voor het eerst betrokken bij NFT’s in 2021 toen geselecteerde verkopers NFT’s te koop konden aanbieden. In 2022 lanceerde eBay hun eigen NFT-collectie met de legendarische hockeyspeler Wayne Gretzky. In hetzelfde jaar kocht eBay ook, niet toevallig; de KnownOrigin NFT-marktplaats.

 

Het werkte inderdaad samen met OneOf, een toonaangevend web3 NFT-platform, bij het uitbrengen van een limited edition NFT-collectie met hockeylegende Wayne Gretzky. Hoewel de overstap van eBay naar de NFT-business voor velen misschien een verrassing was, is het platform perfect geschikt voor mensen die gepassioneerd zijn door het verhandelen van unieke verzamelobjecten. Het was dus in wezen een match made in heaven.

 

Bovendien verwierf eBay een maand later, in juni 2022, een toonaangevende NFT-marktplaats in Known Origin. eBay noemt het een belangrijke stap in zijn door technologie geleide heruitvinding.

 

KnownOrigin is een van de populairste NFT-platforms en biedt kunstenaars een uniek platform om digitale kunst te maken en te verkopen in ruil voor cryptobetalingen. Sinds de oprichting in 2018 heeft het voor meer dan $7,5 miljoen aan NFT-transacties gefaciliteerd.

 

Voor eBay zou het betreden van de NFT-ruimte een zakelijke meesterzet kunnen zijn. Met meer dan 140 miljoen kopers wereldwijd is de sky de limit voor eBay in haar NFT-inspanningen. Dus als je wilt investeren in een mainstream bedrijf dat zou kunnen profiteren van de stijgende vraag naar NFT’s, is eBay zeker een optie die het overwegen waard is.

 

Net als Walmart kende eBay in het meest recente kwartaal een lage omzetgroei en een hoge netto-inkomensgroei. Het bedrijf rapporteerde in het tweede kwartaal een omzetgroei van 5% op jaarbasis en een nettowinstgroei van 132% op jaarbasis. eBay heeft meer dan 132 miljoen actieve kopers.

 

Het e-commercebedrijf verwacht een omzetgroei van 2% tot 4% in het derde kwartaal. De vooruitzichten vereisten ook een verwaterde GAAP-winst per aandeel tussen $0,67 en $0,72. Dat zou een aanzienlijke verbetering zijn ten opzichte van een verwaterde GAAP-winst per aandeel van $(0,13) in het derde kwartaal van 2022.

 

3.   Funko (NASDAQ:FNKO)

Funko, Inc. is een speelgoedbedrijf uit Washington dat unieke verzamelobjecten, accessoires en speelgoed uit de popcultuur verkoopt. Het betrad officieel de NFT-markt in 2021 met zijn Digital Pop! -serie, dit zijn NFT’s in de vorm van digitale verzamelobjecten met de unieke gestileerde figuren van het bedrijf. In 2022 kondigde het bedrijf zijn samenwerking aan met Warner Bros om enkele van zijn meest geliefde iconische personages te creëren.

 

Funko ontwerpt, verzamelt en distribueert gelicentieerde popcultuurproducten in meerdere categorieën, waaronder vinylfiguren, actiespeelgoed, bordspellen, pluche, kleding, huishoudelijke artikelen en accessoires voor consumenten die op zoek zijn naar tastbare manieren om contact te krijgen met hun favoriete popcultuurmerken en karakters.

 

Het merk heeft een verrassend hoog bereik. Helaas heeft het bedrijf te kampen met een hoge schuldenlast, fiscale instabiliteit en negatieve operationele en nettomarges over het afgelopen jaar. Het rapporteert echter wel een respectabele omzetgroei over drie jaar van 7,1%. Dat is beter dan bijna 72% van de collega’s.

 

Funko meldde een kwartaalverlies van $0,43 per aandeel over het tweede kwartaal, tegenover de Zacks Consensus Estimate van een verlies van $0,38. Dit vergeleken met de winst van $0,26 per aandeel een jaar geleden. Deze cijfers zijn aangepast voor eenmalige posten.

 

In maart vorig jaar onderstreepte Chief Creative Officer Brian Mariotti nogmaals dat Funko het enige bedrijf is dat een zeldzaam fysiek product kan maken en dit vervolgens aan een zeldzame NFT kan koppelen. De mogelijkheid om NFT’s te koppelen aan fysieke producten en daarbij gebruik te maken van zijn enorme schare fans, onderscheidt Funko van zijn collega’s.

 

Funko lanceerde zijn NFT’s genaamd Digital Pop! vorig jaar en werkte samen met de toonaangevende NFT-marktplaats Droppp. Dankzij de samenwerking kon Funko de Funko Digital Pop! gemeenschap, die in een uitzonderlijk tempo blijft groeien.

 

Bovendien verwierf het een NFT-platform genaamd TokenWave, dat beschikt over een enorme bezoekersbasis. Ook kocht het een verzamelobjectenbedrijf Mondo om zijn digitale repertoire verder te verbeteren. Deze stappen kunnen ongelooflijke waarde toevoegen aan de omzetgroei van Funko.

 

4.   Takung Art (NYSEGS: TKAT)

Takung Art Company Ltd., gevestigd in Hong Kong, biedt kunstverzamelaars en investeerders een veilige en gemakkelijke manier om gedeeld eigendom te verwerven in Aziatische en andere beeldende kunst – inclusief schilderijen, kalligrafieën, sieraden en kostbare edelstenen – en deel te nemen aan de bloeiende internationale kunstmarkt zonder angst voor prijsmanipulatie en vervalsing.

 

De mogelijkheid om deze waardevolle activa te verhandelen op het eigen online handelsplatform van Takung heeft een aanzienlijk aantal investeerders in de beeldende kunst aangetrokken, waaronder veel gewone mensen zonder substantiële financiële middelen. Dit nieuwe platform breidt het aantal interacties tussen verkopers en kopers van beeldende kunst aanzienlijk uit, veel verder dan de interacties die alleen door kunstgalerijen en veilinghuizen worden gegenereerd.

 

Voor het leveren van deze unieke service verdient Takung Art Company meerdere inkomstenstromen, waaronder noteringsvergoedingen, handelscommissies, beheervergoedingen en vergoedingen voor geautoriseerde agenten.

 

Takung Art Co Ltd. exploiteert een online elektronisch platform (www.nftoeo.com) voor het aanbieden en verhandelen van digitale kunstwerken. Via haar platform geeft het bedrijf kunstenaars/kunsthandelaren/eigenaren toegang tot een veel grotere kunsthandelsmarkt waar ze met een breed scala aan investeerders in contact kunnen komen. Het genereert inkomsten in de vorm van diensten in verband met het aanbieden en verhandelen van kunstwerken op zijn platform, voornamelijk bestaande uit noteringsvergoedingen, handelscommissies en beheervergoedingen.

 

Takung Art ontving begin 2023 een kennisgeving van niet-naleving van de NYSE American omdat het bedrijf in 2022 geen jaarvergadering hield omdat er extra tijd nodig was om te reageren op opmerkingen van de Amerikaanse Securities Exchange Commission met betrekking tot de Definitive Proxy Statement van het bedrijf. Het bedrijf verwacht in 2023 een jaarvergadering te houden, waarna het weer zal voldoen aan de normen voor voortgezette notering van de NYSE American. Het is nu dus wachten op deze vergadering.

 

5.   Visa Inc. (NYSE:V)

De Amerikaanse financiële dienstverlener Visa Inc. staat ergens bovenaan onze lijst met interessante NFT-aandelen. In mei 2023 kondigde het bedrijf zijn Visa Creator Program aan, waarmee digitale makers hun kleine bedrijven via NFT’s kunnen verbeteren. Daarnaast kocht het bedrijf in 2021 ook een NFT ter waarde van $ 150.000.

 

Visa is een financiële dienstverlener die transacties mogelijk maakt via zijn kaarten en betaalterminals. Het bedrijf is momenteel het voorwerp van een onderzoek door de Amerikaanse overheid omdat het retailers extra in rekening brengt voor het niet gebruiken van de tokentechnologie. De vraag is of dit wel kan. Maar niemand minder dan Warren Buffett is een fan van dit aandeel.

 

Warren Buffett is een van de meest succesvolle investeerders van onze tijd. Zijn beleggingsstrategie is gebaseerd op het identificeren van bedrijven met solide bedrijfsmodellen die klaar zijn voor groei en marktverovering, zodat ze kunnen profiteren van de daaruit voortvloeiende stijging van de aandelenkoers. Hij heeft ook een van de grootste niet-bancaire beleggingsportefeuilles op de aandelenmarkt.

 

Uit ons onderzoek blijkt dat de portefeuille van Berkshire Hathaway aan het eind van het tweede kwartaal van dit jaar maar liefst $ 348 miljard waard was. De beleggingen in de portefeuille zijn niet gelijkmatig verdeeld, aangezien Berkshire’s grootste belang is in de consumententechnologiegigant Apple Inc. (NASDAQ:AAPL) uit Cupertino, Californië. Deze belegging is een ongelooflijke $177 miljard waard en vertegenwoordigt 51% van de totale bezittingen van deze Buffett.

 

Er is voor hem veel aantrekkelijks aan Visa, ’s werelds grootste betalingsverwerker. Het bedrijf is in het verleden niet alleen een van de beste groeiaandelen geweest; het is ook opmerkelijk veerkrachtig en stabiel geweest, ongeacht wat de markt doet.

 

Als je 15 jaar teruggaat naar 2008, het jaar waarin Visa naar de beurs ging, heeft het bedrijf een gemiddeld jaarlijks rendement van meer dan 19,2% behaald. Er is slechts een klein percentage aandelen dat een beter rendement boekt als je kijkt naar een periode van vijftien jaar die de Grote Recessie, de pandemie en de bearmarkt van 2022 omvat. Als je slechts tien jaar teruggaat, is het rendement op jaarbasis vergelijkbaar, ongeveer 18,3%.

 

Als we kijken naar hoe Visa het heeft gedaan tijdens de marktdaling van vorig jaar, bedroeg de koersdaling in 2022 slechts 3,4%. Dat is veel minder dan de S&P 500, die in 2022 met 19% daalde, en de Nasdaq Composite, die ongeveer 33% daalde. afgelopen jaar. Over de periode van één jaar eindigend op 11 september steeg Visa met 20,2% vergeleken met de S&P 500, die in dezelfde periode met 10,2% was gestegen. Visa versloeg dus de markt op de lange termijn, en presteerde beter toen de markt naar het zuiden ging.

 

Waarom presteert het zo consistent goed? Er zijn eigenlijk drie factoren daarvoor, te beginnen met zijn marktdominantie. Visa is veruit de grootste krediet- en betalingsverwerker op een markt waar er eigenlijk maar vier spelers zijn. En twee van hen – American Express en Discover Financial – zijn niet alleen veel kleiner, maar hebben ook verschillende ‘closed loop’-bedrijfsmodellen, wat betekent dat ze hun eigen netwerken hebben, die zowel als kredietverstrekker als verwerker dienen.

 

Mastercard is eigenlijk de enige andere concurrent die vergelijkbaar is met Visa, omdat ze allebei de enige betalingsverwerkers zijn die samenwerken met banken of kredietverstrekkers die de leningen verstrekken. Deze twee vormen in wezen een duopolie, waarbij Visa een aanzienlijk groter netwerk heeft dan Mastercard.

 

Dat brengt ons bij de tweede factor: het bedrijfsmodel van Visa. Het haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit swipe-kosten elke keer dat een transactie via zijn netwerk plaatsvindt, of dat nu een creditcard, een bankpas, een online aankoop of wat dan ook is. Het heeft dus relatief weinig activa nodig afgezien van het menselijk kapitaal; er hoeft geen product te worden vervaardigd en er is niet veel onroerend goed nodig voor filialen, kantoren of winkels.

 

Dit leidt tot een ruime operationele marge als derde factor, dat wil zeggen de hoeveelheid gegenereerde inkomsten ten opzichte van de productiekosten. Visa heeft een belachelijk hoge operationele marge van 67%, wat betekent dat het $0,67 winst maakt voor elke dollar aan inkomsten nadat alle productiekosten zijn betaald. Voor de meeste bedrijven wordt een operationele marge van de helft als goed beschouwd. Uiteindelijk zorgt dit soort efficiëntie voor veel cashflow voor Visa en geeft het bedrijf het kapitaal om voortdurend in zijn bedrijf te investeren – de derde sleutel.

 

Deze drie factoren zijn de belangrijkste redenen waarom de beleggers op Visa kunnen blijven rekenen, ongeacht de marktomgeving. Dankzij zijn duopolie verlopen de meeste betalingen via zijn netwerk, dus zelfs als de consumentenbestedingen dalen, zal Visa waarschijnlijk geen marktaandeel verliezen en zijn dominantie behouden. Bovendien beschikt het over voldoende liquiditeit om een recessie het hoofd te kunnen bieden, zonder het kredietrisico waarmee banken en emittenten te maken krijgen.

 

Bovendien zou de markt moeten blijven groeien nu de wereldeconomieën steeds meer overgaan op digitale betalingen. Met zijn gevestigde merk, enorme netwerk en veel kapitaal bevindt Visa zich in een uitstekende positie om te investeren en van die verschuiving te profiteren.

 

6.   Mattel (NASDAQ:MAT)

In november 2022 lanceerde Mattel, Inc. zijn eigen NFT-marktplaats op zijn direct-to-consumer-platform, Mattel Creations. Onlangs onthulde het bedrijf zijn tweede niet-fungibele collectie, met auto’s uit de blockbuster Fast & Furious-filmfranchise. Het zal deze beperkte collectie verkopen voor $ 20 per pakket.

 

De speelgoedmaker profiteert ook van het fantastische succes van Barbie, een van de grootste blockbusters van het jaar 2023. Barbie blaast Mattels legendarische poppenfranchise nieuw leven in. Mattel heeft meer dan 165 samenwerkingsverbanden met consumentenproducten gevormd om van de opwinding rond de film gebruik te maken om meer winst binnen te halen. De speelgoedmaker staat ook op het punt een productievergoeding voor de film te innen.

 

Toch gelooft Mattel dat het enorme succes van Barbie nog maar het begin is van zijn nieuwe groeistrategie. CEO Ynon Kreiz heeft een ‘Mattel-universum’ voor ogen dat vergelijkbaar is met dat van het Marvel Cinematic Universe – een reeks personages en verhaallijnen die de kern vormen van veel van Disney’s populairste films. Mattel heeft plannen voor 14 nieuwe films gebaseerd op zijn andere merken, waaronder een live-action Hot Wheels-film, naast mogelijke Barbie-sequels en spin-offs.

 

Sinds hij in 2018 CEO werd, heeft Kreiz gezocht naar nieuwe manieren om geld te verdienen met de eigendommen van Mattel en hun aantrekkingskracht te verbreden naar een grotere verscheidenheid aan leeftijdsgroepen. Hij sloeg goud met de Barbie-blitz van het bedrijf.

 

Verwacht wordt dat Mattel een overvloed aan licentie-inkomsten met hoge marges zal genereren uit zijn partnerschappen met retailers, tv-netwerken, uitgevers en zelfs rivaliserende speelgoedfabrikant Hasbro.

 

Kreiz is van plan hetzelfde draaiboek te gebruiken bij de komende films van Mattel. Dat zou een enorme winst kunnen opleveren voor Mattel – en voor investeerders die vandaag de dag de aandelen van zijn bedrijf kopen. In dit verhaal is uiteraard ook een rol weggelegd voor NFT’s.

 

7.   Hall of Fame Resort & Entertainmment Company (NASDAQ: HOFV, HOFVW)

Hall of Fame Resort & Entertainment Company is het enige resort-, entertainment- en mediabedrijf dat zich richt op het Amerikaans profvoetbal. In de zomer van 2023 heeft het de resultaten voor het tweede kwartaal van 2023 bekendgemaakt voor de periode eindigend op 30 juni. 2023.

 

De omzet in dat tweede kwartaal bedroeg $ 6,1 miljoen, een stijging van 128% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De resultaten in het tweede kwartaal werden gedreven door evenementen- en huurinkomsten in de Hall of Fame Village en door hotelinkomsten.

 

Het nettoverlies toerekenbaar aan de aandeelhouders in het tweede kwartaal bedroeg $ 13,6 miljoen, vergeleken met een nettoverlies van $ 9,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, voornamelijk als gevolg van hogere bedrijfskosten en netto rentelasten.

 

De aangepaste EBITDA in het tweede kwartaal bedroeg een verlies van $ 6,2 miljoen, vergeleken met een verlies van $ 5,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De stijging werd voornamelijk veroorzaakt door hogere bedrijfskosten in verband met hogere personeelskosten en daaraan gerelateerde kosten, de opname van timing voor bepaalde compensatie gerelateerde kosten en een stijging van de productievergoedingen voor onze evenementen en mediaproducties.

 

Het bedrijf sloot zijn fiscale kwartaal af met een kassaldo, inclusief beperkte contanten en beleggingen met vervaldatum, van $29,2 miljoen, vergeleken met $47,0 miljoen op 31 maart 2023. Het lagere kassaldo was het gevolg van operationele activiteiten en toegenomen kapitaaluitgaven in verband met de bouw activiteiten.

 

Hall of Fame Village Media werkte samen met ReachTV om twee originele sportamusementsprogramma’s te creëren, Hometown Heroes en The Business of Athletes. Hometown Heroes is een serie korte videofilms die Hall of Fame-atleten uit verschillende sporten volgen terwijl ze hun favoriete plekken bezoeken in de sportsteden waar ze beroemd zijn geworden. The Business of Athletes volgt huidige en voormalige professionele atleten uit verschillende sporten die profiteren van hun geluk in de competitie om de bedrijven van hun dromen te starten.

 

Gold Summit Gaming organiseerde twee Esports-toernooien, ‘Shield Drop’ Super Smash Bros. Melee Tournament en ‘Chain Grab 2 Super Smash Bros. Ultimate Tournament’, op clubniveau van het Tom Benson Hall of Fame Stadium. Beide toernooien brachten nationaal gerangschikte spelers binnen om deel te nemen aan de evenementen en hebben ervoor gezorgd dat Gold Summit Gaming werd erkend als een “speler” in de Esports-arena.

 

8.   Twitter (TWTR of X)

Waarom is Twitter belangrijk voor NFT’s? Twitter is enorm populair en het is tevens een sociaal platform geworden voor de crypto- en NFTgemeenschappen. Daar zijn genoeg redenen voor. De limiet van 280 tekens stelt crypto-beïnvloeders en NFT-merken in staat om snelle, beknopte aankondigingen te doen, die vervolgens door de gemeenschap kunnen

circuleren en miljoenen kunnen bereiken.

 

Twitter is zodoende een effectief platform voor sociale media voor NFT-promotie en zichtbaarheid. Het biedt een snel één-op-veel interactiemodel, waarmee bedrijven snel een groot publiek kunnen bereiken. Hoewel het nuttig is voor alle soorten bedrijven, is Twitter een uitzonderlijk hulpmiddel om een aanwezigheid voor uw NFT-project op te bouwen.

 

Volgens gegevens van het Pew Research Center is 60% van de cryptoinvesteerders in Amerika tussen de 18 en 29 jaar oud. Dit jonge publiek is zeer actief op sociale-mediaplatforms, waaronder Twitter, en het is de plek waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Het is vooralsnog niet duidelijk wat de plannen zijn van Elon Musk met de NFT-strategie na zijn overname van Twitter.

9.   Shopify (NYSE:SHOP)

Dit is een Canadees multinationaal e-commercebedrijf dat kleine bedrijven helpt online winkels te bouwen via één gestroomlijnd dashboard. Shopify Inc. stond in 2021 de verkoop van NFT’s rechtstreeks via zijn winkels toe. Bovendien stond het bedrijf zijn verkopers toe NFT’s te ontwerpen, te slaan en te verkopen via de Venly Shopify Merchant App. Het is een van de beste NFT-aandelen in deze lijst.

 

Shopify is een e-commercegigant die een reeks diensten levert voor online winkels, evenals verkooppuntsystemen. Bedrijven die Shopify gebruiken, kunnen NFT’s verkopen dankzij een integratie waarmee bedrijven NFT’s kunnen minten en vermelden op verschillende blockchains, waaronder Ethereum, Polygon, Solana en Flow.

 

Shopify biedt mensen een zeer toegankelijke manier om NFT’s te kopen, omdat kopers niet eens cryptocurrency nodig hebben om NFT’s te kopen van verkopers die NFT’s aanbieden via Shopify.

 

Naast de mogelijkheid om NFT’s te verkopen, maakt Shopify het voor bedrijven ook mogelijk om “token-gated experiences” aan te bieden, waarbij bepaalde producten alleen te koop worden aangeboden aan houders van specifieke blockchain-tokens.

 

Een indirecte manier om in NFT-marktplaatsen te investeren zou zijn door tokens te kopen die verband houden met NFT-marktplaatsen. OpenSea heeft geen eigen token, maar andere belangrijke marktplaatsen zoals Blur en LooksRare hebben hun eigen tokens, die in waarde zouden kunnen groeien als deze marktplaatsen hogere handelsvolumes zien en een groter deel van de NFT-handelsmarkt veroveren.

 

Er zijn de afgelopen jaren verschillende spraakmakende aandelensplitsingen geweest, en vele daarvan hebben nogal wat ophef veroorzaakt. Natuurlijk verandert een aandelensplitsing niets aan de fundamentele beleggingsstelling van een bedrijf, en in een tijd waarin veel goedkope online brokers fractionele aandelen aanbieden, zijn de voordelen van deze stappen voor beleggers niet meer wat ze ooit waren.

 

Een technologiegigant is niet altijd winstgevend, dus beleggers letten in dit geval vooral goed op hoe snel de omzet groeit. Hoe hoger, hoe beter, uiteraard. Shopify besloot in januari zijn prijzen te verhogen, maar deze wijzigingen werden pas van kracht op 23 april (tijdens het tweede kwartaal). De verbeterende omzetgroei van het bedrijf is dus voor het grootste deel waarschijnlijk toe te schrijven aan andere bronnen, zoals de herstellende economie. Dat zijn twee factoren die in het voordeel van dit bedrijf pleiten.

 

Ten derde nam Shopify de pijnlijke beslissing om zijn dure logistieke activiteiten op te geven, een stap die de bedrijfsresultaten en marges op de lange termijn zou moeten helpen verbeteren. Shopify nam ook zijn toevlucht tot het schrappen van banen om de kosten te verlagen. De inspanningen van het bedrijf om de winstgevendheid te vergroten zijn goed ontvangen door investeerders, die het hebben beloond door een bod uit te brengen op de aandelen.

 

De sterke prestaties van Shopify over de afgelopen twaalf maanden doen vanzelfsprekend vraagtekens rijzen. Kan Shopify dit momentum vasthouden? Het bedrijf is niet immuun voor economische uitdagingen, zoals we onlangs hebben geleerd. Het blijft ook onrendabel, wat voor veel beleggers een afknapper kan zijn, vooral in een omgeving met hoge rentetarieven.

 

Toch beschikt het bedrijf over een aantal troeven. Ten eerste zal de behoefte aan de diensten die Shopify biedt op de lange termijn alleen maar groeien. E-commerce neemt de retailsector deels over, dat staat als een paal boven water. Het hele retaillandschap zal niet naar online kanalen verschuiven, maar het is onwaarschijnlijk dat de piek al is bereikt. Zelfs in de VS maakte e-commerce in het tweede kwartaal slechts 15,4% uit van de totale detailhandelsomzet, een aandeel dat door de jaren heen gestaag is toegenomen.

 

Zelfs als we ervan uitgaan dat de groei in de VS een piek van 30% zal bereiken, blijft er nog steeds voldoende ruimte voor groei. En dan hebben we het nog niet eens over het landschap in andere landen, waarvan de meeste een lagere penetratie van e-commerce hebben. Ondertussen is Shopify een van de leiders in wat het doet. Het stelt verkopers in staat om een online winkel helemaal opnieuw te beginnen, samen met alle diensten die ze nodig hebben, van voorraad tot betalingen, om succesvol te zijn.

 

Ten tweede profiteert Shopify van hoge overstapkosten, een belangrijke economische barrière. Het is moeilijk om vanuit het niets een winkelpand op te bouwen, samen met een merk dat erin slaagt klanten aan te trekken. Verkopers willen niet het risico lopen dat al dat harde werk verloren gaat door over te stappen naar een van de concurrenten van Shopify. Verwacht dus dat Shopify een solide marktaandeel zal behouden. In 2022 had het een aandeel van 10% in de Amerikaanse e-commerceruimte, gemeten naar bruto handelsvolume.

 

10.                 Jiayin Group (NASDAQ:JFIN)

Jiayin Group Inc. is een toonaangevend fintech-platform in China dat zich inzet voor het faciliteren van effectieve, transparante, veilige en snelle verbindingen tussen achtergestelde individuele kredietnemers en financiële instellingen. De oorsprong van de activiteiten van het bedrijf gaat terug tot 2011. Het bedrijf exploiteert een zeer veilig en open platform met een uitgebreid risicobeheersysteem en een eigen en effectief risicobeoordelingsmodel dat gebruik maakt van geavanceerde big data-analyses en geavanceerde algoritmen om de risico’s nauwkeurig te beoordelen. En inderdaad, het bedrijf is ook actief in de sector van de NTF’s.

 

Yan Dinggui, oprichter, directeur en Chief Executive Officer van het bedrijf, merkte op bij de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal van 2022: “Als ik terugkijk op het tweede kwartaal van 2023, kan ik met genoegen melden dat we opnieuw een kwartaal van robuuste prestaties hebben neergezet, gekenmerkt door de verfijningen van ons kredietnemersbestand en verbeteringen van onze winst marges en optimalisaties van onze kostenstructuren.

 

Opvallend is dat ons volume aan nieuwe leningen een groei van 77,8% noteerde, terwijl onze netto-inkomsten met 57,4% groeiden in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2022. De uitbreiding en optimalisatie van ons netwerk van belangrijke partners van financiële instellingen waren van fundamenteel belang voor onze prestaties tijdens dit kwartaal.

 

Deze inspanningen hebben niet alleen de groei van ons kredietvolume voor het kwartaal versneld, maar hebben ook onze voortdurende toegang tot financiering verstevigd, waardoor we optimaal zijn gepositioneerd voor toekomstige kansen.”

 

“Bovendien heeft onze toewijding aan de acquisitie van kredietnemers, gecombineerd met onze strategische initiatieven om de kwaliteit van onze kredietportefeuille te verbeteren, een basis gelegd voor duurzame en hoogwaardige groei.

 

Als zodanig hebben onze risicomaatstaven, zelfs te midden van lichte schommelingen in het marktrisico dit kwartaal, consequent hun stabiliteit behouden. Vooruitkijkend, ondersteund door ons huidige groeitraject en vertrouwen in onze strategische richting, passen we nu onze prognose voor het hele jaar naar boven aan naar RM B85 miljard.”

11.                 Nike (NYSE:NKE)

Nike heeft waarschijnlijk geen introductie nodig, omdat het een van de meest herkenbare merken ter wereld is. De meeste beleggers weten echter misschien niet dat Nike betrokken is bij NFT’s.

 

NIKE, Inc. heeft in december 2021 een digitaal sneakersbedrijf, RTFKT, overgenomen om zijn metaverse spel te versnellen. Volgens een rapport van Vogue Business heeft deze overname ertoe geleid dat het bedrijf ruim $185 miljoen aan NFT-inkomsten genereerde. Bovendien lanceerde het in april van dit jaar ook zijn eerste NFT-drop.

 

In december 2021 kondigde Nike aan dat het RTFKT had overgenomen, een merk dat NFT-technologie gebruikt om digitale verzamelobjecten te creëren. Ten tijde van de overname zei Nike-CEO John Donahoe dat deze stap een stap was die de digitale transformatie van Nike versnelt.

 

In 2022 breidde Nike zijn betrokkenheid bij NFT’s uit door .SWOOSH te lanceren, een digitaal platform dat gebruik maakt van web3-technologieën, waaronder NFT’s. In april 2023 onthulde Nike de eerste digitale sneakerdrop op het .SWOOSH-platform, genaamd “Our Force 1”. De NFT’s die via het .SWOOSH-platform worden vrijgegeven, zijn gebaseerd op de Polygon-blockchain.

 

.SWOOSH werkt ook samen met EA SPORTS om zijn digitale items te integreren in ervaringen die zijn gecreëerd door EA SPORTS. De details van de geplande integratie tussen de twee partners zijn echter nog steeds onduidelijk.

 

12.                 Adidas (ADS.DE)

Adidas is een ander zwaargewicht in de sportindustrie en ook de Duitsers zijn ook betrokken bij NFT’s. Adidas heeft bijvoorbeeld een collectie uitgebracht genaamd Adidas Virtual Gear, een verzameling virtuele kleding ontworpen voor gebruik in metaverse werelden.

 

Bovendien heeft Adidas meer dan $ 22 miljoen verdiend door hun Into the Metaverse NFT-collectie te verkopen. Deze collectie omvatte NFT’s die konden worden gebruikt om fysieke items van Adidas te claimen.

 

De meest recente NFT collectie van Adidas heet ALTS by Adidas. De NFT’s uit de collectie zijn dynamisch, wat betekent dat ze evolueren op basis van de activiteit van hun houder.

 

Van de grote merken die NFT’s hebben gelanceerd, behoort Adidas tot de toppresteerders wat betreft handelsvolume en aantal transacties op secundaire markten. Hoewel de NFT-collecties van Adidas nog niet zo populair zijn als die van Nike, lijkt Adidas de NFT-technologie zeker serieus te nemen.

13.                 Coinbase (NASDAQ:COIN)

Coinbase is een cryptocurrency-beurs die in 2012 werd gelanceerd, waardoor het een van de langst bestaande bedrijven in de cryptocurrency- en blockchain-industrie is. Coinbase is het belangrijkste cryptobedrijf dat openbaar genoteerd staat, en de aandelen van het bedrijf bieden een unieke manier om blootstelling aan de cryptomarkten te krijgen.

 

Net als de meeste andere grote cryptobedrijven is Coinbase ook betrokken bij NFT’s. Het bedrijf heeft zijn eigen NFT-marktplaats gelanceerd, genaamd Coinbase NFT. Om eerlijk te zijn is de Coinbase NFT-marktplaats tot nu toe een flop geweest, omdat deze er niet in is geslaagd NFT-verzamelaars en -handelaren te overtuigen om over te stappen van het gebruik van gevestigde NFT-marktplaatsen zoals OpenSea.

 

Ondanks het falen van de NFT-marktplaats van Coinbase, zou Coinbase nog steeds een goede investering kunnen zijn voor degenen die optimistisch zijn over NFT’s. Als we groei in NFT’s gaan zien, zou de cryptosector als geheel daar ongetwijfeld ook van profiteren, wat ook een positieve impact zou hebben op Coinbase.

 

Inmiddels is de cryptocurrency-industrie uit de krantenkoppen verdwenen en heeft ze veel van de aandacht verloren die ze kreeg toen ze in de herfst van 2021 een recordhoogte bereikte. Sinds hun debuut op de Nasdaq in het voorjaar van 2021 zijn de aandelen van Coinbase voornamelijk in een vrije val geweest, met een daling van bijna 80% op het moment van schrijven ten opzichte van hun hoogste punt ooit.

 

De reden hiervoor heeft te maken met het feit dat de winsten van Coinbase een zware klap kregen: ze daalden met meer dan 160% en het bedrijf boekte op een gegeven moment een verlies van $ 1 miljard in het tweede kwartaal van 2022. Maar Coinbase is inmiddels een ander bedrijf dan anderhalf jaar geleden.

 

Om zijn afhankelijkheid van transactiekosten te verminderen, heeft Coinbase een innovatieve reeks nieuwe inkomstengenererende stromen gecreëerd, zoals abonnementsproducten, institutionele aanbiedingen en zelfs zijn eigen blockchain, bekend als Base. Waardoor het bedrijf ondanks de turbulente marktomstandigheden steeds dichter bij winstgevendheid komt.

 

Wat bijdraagt aan de strijd om winst te maken zijn de inspanningen om de kosten te verlagen. Op basis van het meest recente winstrapport zijn de bedrijfskosten in de tweede helft van 2023  jaar-op-jaar met 58% gedaald, voornamelijk als gevolg van minder personeel, wat leidt tot andere kostenbesparende voordelen zoals lagere vastgoedkosten en gestroomlijnde workflows.

 

Coinbase boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van $ 97 miljoen, maar het bedrijf is financieel veel veiliger dan in de afgelopen periode. Met twee opeenvolgende kwartalen van positieve gecorrigeerde EBITDA en een robuuste financiële basis van $ 5,2 miljard in contanten lijkt Coinbase de ergste cryptowinter te hebben doorstaan en zal het een van de belangrijkste begunstigden kunnen zijn van de groeiende acceptatie door de sector, zelfs als de aandelen in een bearmarkt terechtkomen.

 

14.                 GameStop (NYSE:GME)

Videogameretailer GameStop vergaarde begin 2021 een cultstatus toen particuliere beleggers de aandelen van het bedrijf begonnen te kopen in een poging een short squeeze te veroorzaken. De short squeeze was uiteindelijk succesvol, hoewel de koers van het aandeel sindsdien weer aanzienlijk is gecorrigeerd.

 

Als onderdeel van zijn pogingen om het bedrijf te diversifiëren, lanceerde GameStop een NFT-marktplaats. De GameStop NFT-marktplaats gebruikt de ImmutableX-laag 2 voor Ethereum om gebruikers snellere en goedkopere NFT-transacties aan te bieden. En hoewel de markt momenteel slechts bescheiden activiteit kent, zou het GameStop in een sterke positie kunnen brengen als de vraag naar NFT’s weer begint aan te trekken.

 

Naast Coinbase is GameStop een van de weinige bedrijven die een NFT-marktplaats exploiteren waartoe particuliere beleggers via de publieke markt toegang hebben.

 

15.                 PLBY Group Inc. (NASDAQ: PLBY)

PLBY Group, Inc. een toonaangevend lifestyle-bedrijf op het gebied van plezier en vrije tijd en eigenaar van Playboy, een van de meest herkenbare en iconische merken ter wereld, heeft op de beurs in 2023 erg zwak gepresteerd. Met de cijfers kon het niet overtuigen.

 

Zo luidde de toelichting van Ben Kohn, Chief Executive Officer van PLBY Group op de resultaten over het tweede kwartaal:

 

“Tijdens het tweede kwartaal hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de transitie van het bedrijf naar een kapitaalarm model en hebben we substantiële verbeteringen aangebracht aan ons creatorplatform.

 

Dat platform blijft in dit vroege stadium een overtuigende groei laten zien en genereerde een GMV van 2,2x ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023, na nog een kwartaal van snelle omzetgroei. We hebben ook aanzienlijke vooruitgang geboekt door de kosten verder terug te dringen en over te stappen op een kapitaalarm model.

 

Ten eerste hebben we met succes de outsourcing van onze Playboy e-commerce-activiteiten afgerond, waarvan we 15% van de netto-inkomsten zullen ontvangen als licentievergoeding. Onze licentienemer brengt een schat aan ervaring en een bewezen staat van dienst op het gebied van succes met zich mee in het ontwikkelen en uitvoeren van direct-to-consumer e-commercestrategieën, en hun passie voor ons merk en begrip van de hedendaagse consument zijn ongeëvenaard.

 

Daarnaast hebben we vooruitgang geboekt bij onze inspanningen om inkomsten te genereren met onze kunstcollectie en andere items uit onze archieven. We zijn in gesprek met toonaangevende veilinghuizen, inclusief het bijwerken van taxaties, en zijn van plan om vóór het einde van het jaar met de verkoop te beginnen.

 

16.                 Cloudflare (NYSE:NET)

Cloudflare, Inc. is een in Californië gevestigd IT-servicemanagementbedrijf dat een breed scala aan diensten levert, waaronder cloud- en cyberbeveiliging.

 

In 2021 kondigde Cloudflare, Inc. aan dat zijn Cloudflare Stream-platform NFT’s ondersteunt. Met het platform kunnen gebruikers video-inhoud hosten en leveren die verband houdt met NFT’s. The Coca-Cola Company (NYSE:KO), McDonald’s Corporation (NYSE:MCD) en NIKE, Inc. (NYSE:NKE) zijn enkele andere grote bedrijven die hun NFT-blootstelling uitbreiden.

 

Cloudflare was als leider op het gebied van edge computing aanvankelijk gefocust op de levering van inhoud en basisbeveiliging en maakte vervolgens gebruik van zijn wereldwijde netwerk om een breed scala aan andere producten en diensten te lanceren. Het genereuze gratis aanbod creëert een enorme pijplijn van potentiële betalende klanten, en het bedrijf wint in snel tempo zakelijke klanten. Cloudflare heeft nu meer dan 2.350 klanten die jaarlijks minstens $100.000 op zijn platform uitgeven.

 

De groeimogelijkheden van Cloudflare op de lange termijn zijn enorm. Naast zijn kernactiviteiten op het gebied van CDN en beveiliging is het bedrijf een speler op de Zero Trust-markt. Zero Trust, waarmee werknemers veilig verbinding kunnen maken met bronnen en applicaties, zal naar verwachting in 2027 uitgroeien tot een markt van $ 60 miljard. Dat is een enorme kans voor Cloudflare.

 

Het bedrijf heeft ook zijn serverless computing-activiteiten agressief uitgebreid. Met het Workers-platform van Cloudflare kunnen klanten code uitvoeren op het wereldwijde netwerk, waardoor applicaties dichter bij de gebruikers komen. De afgelopen jaren heeft Cloudflare extra diensten toegevoegd, waaronder objectopslag, een volwaardige database en een berichtenwachtrijservice. Met elk nieuw product heeft Cloudflare van zijn platform een haalbaarder alternatief gemaakt voor de grote cloudplatforms zoals Amazon Web Services.

 

Cloudflare verwacht dat de totale bereikbare markt in 2026 zal groeien tot $ 204 miljard, en AI zou dat aantal zelfs nog verder kunnen opdrijven. Het bedrijf wil van zijn platform een toonaangevende optie maken voor AI-inferentie. Het bedrijf maakt al gebruik van AI in zijn verschillende producten om kwaadaardig verkeer te detecteren en andere taken uit te voeren, en nu test Cloudflare een product waarmee klanten vooraf getrainde AI-modellen op het Workers-platform kunnen implementeren. Cloudflare gelooft dat de markt voor AI-inferentie op de lange termijn “substantieel groter” zal zijn dan de AI-trainingsmarkt.

 

 

17.                 Oriental Culture Holdings (NASDAQ:OCG)

Oriental Culture Holding LTD is een online e-commerce dienstverlener voor verzamelobjecten en kunstwerken waarmee verzamelaars, kunstenaars, kunsthandelaren en eigenaren toegang krijgen tot een veel grotere kunsthandelsmarkt dan ze ooit zouden kunnen tegenkomen zonder de platforms van het bedrijf.

 

Oriental Culture faciliteert momenteel de handel voor individuele en institutionele klanten in verschillende soorten verzamelobjecten, kunstwerken en bepaalde goederen op de onlineplatforms van het bedrijf die eigendom zijn van dochterondernemingen in Hong Kong.

 

Oriental Culture biedt ook online en offline geïntegreerde marketing-, opslag- en technische onderhoudsdiensten aan onze klanten in China. Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van activiteiten en diensten met betrekking tot NFT’s voor culturele en kunstcollecties, evenals met een metaverse-project. Maar er is toch een ‘maar’ bij dit aandeel. Het voldoet namelijk niet meer (volledig) aan de eisen van de Nasdaq, waardoor de notering gevaar loopt.

 

18.                 DraftKings (NASDAQ:DKNG)

DraftKings, met het hoofdkantoor in Boston, Massachusetts, profiteert van de toenemende wereldwijde vraag naar online gokken en sportweddenschappen. DraftKings is live met mobiele sportweddenschappen in 21 staten die samen ongeveer 44% van de Amerikaanse bevolking vertegenwoordigen. Het bedrijf exploiteert iGaming in vijf staten, die ongeveer 11% van de Amerikaanse bevolking vertegenwoordigen.

 

Een bedrijf voor sportweddenschappen, DraftKings Inc. staat als volgende op onze lijst met de beste NFT-aandelen die de beleggers nu kunnen kopen. Op de NFT-markt van het bedrijf kunnen gebruikers hun NFT’s die via het bedrijf zijn gekocht, openen, bekijken of verkopen. De marktplaats is vooral populair onder mensen die sportverzamelobjecten willen verhandelen.

 

19.                 Liquid Media (NASDAQ: YVR)

Liquid Media Group Ltd. is een entertainmentbedrijf dat onafhankelijke IP-makers ondersteunt. De end-to-end-oplossing van Liquid maakt het maken, verpakken, financieren, leveren en genereren van inkomsten van professionele video (film/tv en streaming) mogelijk, waardoor IP-makers hun professionele inhoud vanaf het begin, via het hele proces tot het genereren van inkomsten, kunnen begeleiden. De notering van het bedrijf loopt echter gevaar.

 

Het bedrijf werd op 21 augustus 2023 door The Nasdaq Stock Market LLC op de hoogte gesteld dat, op basis van de voortdurende niet-naleving van het bedrijf met de minimale biedprijsvereiste de aandelen van het Bedrijf werden opgeschort van de handel op Nasdaq met ingang van de opening van de handel op woensdag 23 augustus 2023.

 

Na het verstrijken van eventuele toepasselijke Nasdaq-beoordelings- en beroepstermijnen, zal Nasdaq een Formulier 25 indienen om formeel de schrapping van de effecten van het Bedrijf van de beurs te bewerkstelligen. Het bedrijf streeft ernaar om zijn gewone aandelen te laten noteren op het OTC Markets-systeem (www.OTCMarkets.com). Meer informatie over deze transitie volgt zodra deze beschikbaar komt.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen. Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.