Belegger.nl te gast bij de TA-dag

Belegger.nl was afgelopen maandag  te gast bij de TA-dag van BeursBulletin.nl. Deze dag van de  geheimen van technische analyse kwamen Nico Bakker, Rombout Kerstens en Geert-Jan Nikken aan bod om hun kennis en inzichten op het gebied van chart analyse, Turtle Trading en handelen met RSI te delen.

Het resultaat van dit bezoek was een mooi verslag en waardering van de dag met een rapportcijfer 8,5. We kunnen dus wel spreken van een geslaagde dag. Voor wie de dag heeft bezocht is dit verslag interessant en voor wie het gemist heeft, een reden om de volgende bijeenkomst te bezoeken.

“Nog voordat afgelopen maandag de gongslag op de beurs te horen is, zitten in Maarssen 34 beleggers klaar voor verschillende presentaties over technische analyse. Technisch analist Nico Bakker opent de dag. Hij behandelt een groot aantal koersbewegingen waarbij er ruimte is voor bezoekers om een eerste interpretatie te geven. Bakker waarschuwt wel bij het interpreteren van grafieken: ‘Gebruik een kleurwisseling van candles of een bepaald patroontje nooit op zichzelf. Gebruik ze als bouwstenen die in je scenario passen, maar gebruik ook altijd een trendmeter, zoals bijvoorbeeld RSI.’

Niet nadenken maar voordenken

Een mooie uitspraak was  ‘Niet nadenken, maar voordenken’. Bij bewust en consequent gebruik hiervan, waarbij je je niet moet laten leiden door angst, zul je zien dat beleggen uiteindelijk gewoon heel leuk wordt.’”

De conclusie van Belegger.nl luidde:

“De TA-dag die eigenlijk bestaat uit meerdere seminars van verschillende sprekers, had een lange zit kunnen zijn. Ware het niet dat er voldoende variatie was en het niemand aan gemakken ontbrak.  En waar je de meeste seminars aantekeningen kunt maken door stuntelig een kladblok op je knie te leggen, heeft deze dag ieder tweetal een eigen bureau. Ook de lunch is meer dan prima en biedt een leuke gelegenheid om een praatje te maken met de andere bezoekers, die zowel hobbymatig als vanwege werkdoeleinden de dag bijwonen.

Ik sluit me hier volledig bij aan en dank hierbij nogmaals alle sprekers voor hun bijdrage. Op 6 maart zal Michael Ahrens in Maarssen de geheimen van succesvol traden met u delen. Kijk hiervoor op http://www.beursbulletin.nl/scripts/Gateway.php?action=DienstenCursusAction

Kijk voor het gehele artikel op

http://www.belegger.nl/nieuws/2630326/belegger-bezoekt-beleggen-met-technische-analyse-.html

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.