Bitcoin biedt bescherming tegen politici en centrale bankiers

Bitcoin biedt bescherming tegen politici en centrale bankiers

“Bitcoin biedt bescherming tegen de onverantwoordelijkheid van politici en centrale bankiers.” De uitspraak werd gedaan door Chris DeMuth, Jr., die Rangeley Capital oprichtte, een hedgefonds met hoofdzetel in de Amerikaanse staat Connecticut. Hij gelooft dus vast in de toekomst van Bitcoin.

Tegenstanders van crypto’s zullen weinig andere keuzemogelijkheden hebben dan mee te doen wanneer Bitcoin doorstijgt naar $ 100.000 in 2022 gaat, aldus DeMuth. Nu de crypto-bullmarkt in 2021 behoorlijk veerkrachtig blijkt te zijn geweest, lopen fondsmanagers volgens Bloomberg Intelligence een groter risico als ze in 2022 nog altijd geen posities in crypto‘s hebben.

Aangemoedigd door het verbod van China en de verspreiding van revolutionaire technologieën zoals cryptodollars en niet-vervangbare tokens (NFT’s) wordt verwacht dat de VS cryptocurrencies in 2022 zullen omarmen, met de juiste regelgeving en gerelateerde bullish prijsimplicaties, zo stelde Bloomberg Intelligence senior strateeg Mike McGlone in zijn crypto-vooruitzichten voor 2022.

Correcties van Bitcoin zullen ook in 2022 goed opgevangen worden

“Dankzij een verdere adoptie zal de crypto-bull-markt volgend jaar ondersteund blijven, waarbij goed weerstand zal worden geboden aan mogelijke correcties.

Een hernieuwde impuls vanuit de Federal Reserve om de belangrijkste bezwaren tegen crypto’s weg te nemen en dalende obligatierendementen kunnen leiden tot een macro-economische omgeving in 2022 die de voorkeur geeft aan de top cryptocurrencies Bitcoin en Ethereum.

Crypto-activa die tegen het einde van 2021 uiteenlopende vormen van sterkte vertonen ten opzichte van aandelen, kunnen wijzen op een voortgezette digitale asset outperformance in 2022,” aldus McGlone.

Nog opwaarts potentieel voor Bitcoin

Ondanks het bereiken van nieuwe recordhoogtes op $ 69.000 in november bevindt Bitcoin zich nog steeds in een soort van ontdekkingsmodus en daarom is er nog veel potentieel opwaarts potentieel.

En de volatiliteit van de Amerikaanse aandelenmarkt in 2022, die waarschijnlijk zal worden veroorzaakt door de verkrapping van het monetaire beleid van de Federal Reserve, zou in het voordeel kunnen werken van de cryptocurrencies.

“Vergeleken met aandelen, die sinds de ineenstorting van 2020 geen correctie van 10% hebben gehad, kan de cryptomarkt in 2022 een relatief voordeel hebben”. Bitcoin en de andere crypto’s hebben die namelijk wel gehad. Het zijn nog steeds risicoactiva, maar met de voorverkiezingen in de VS en de daarmee gepaard gaande onzekerheid op komst zijn Bitcoin en Ethereum volgens McGlone nog steeds de moeite waard.

Het afnemende aanbod is daarbij een belangrijk kenmerk dat wordt gedeeld door de top twee crypto’s Deze vrij optimistische vooruitzichten betekenen dat tegenstanders van crypto’s misschien geen andere keuze hebben dan lid te worden van de club voor digitale activa, tenzij ze hun portefeuilles aan meer risico willen blootstellen.

Een economische basis van toenemende vraag versus afnemend aanbod

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten, maar wanneer een nieuwe activaklasse beter presteert dan de gevestigde waarden, hebben tegenstanders weinig andere keuze dan mee te doen.

We zien dat dit proces een primaire rol speelt in 2022, aangezien fondsmanagers grotere risico’s kunnen lopen als ze geen crypto’s in portefeuille hebben opgenomen. Op de vraag of de koers van Bitcoin een piek bereikte in 2021 of nu alleen maar zal consolideren antwoordde McGlone dat er een nieuwe rally aankomt.

We zien dat deze benchmark crypto goed op weg is om wereldwijd digitaal onderpand te worden in een wereld die zonder enige twijfel die kant opgaat. Er ligt belangrijke technische steun rond $ 40.000 en technische weerstand op $ 100.000 in 2022 en die twee niveaus kunnen erg belangrijk worden in het nieuwe jaar.

De eerste weerstand op korte termijn ligt op $ 70.000. Maar McGlone is er zeker van dat Bitcoin op weg om in 2022 $ 100.000 te bereiken. Het is vooral  een kwestie van tijd, met name vanwege de economische basis van toenemende vraag versus afnemend aanbod.

Bitcoin blijft gewoon op koers in 2022 wat betreft het proces van adoptie door de mainstream. Amerikaanse, Canadese en Europese op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s of trackers) en futures zullen Bitcoin steeds vaker aanvaarden, met een migratie naar de 60/40-mix en de status van wettig betaalmiddel in El Salvador als factoren die wijzen op een grote stap in de wereldwijde acceptatie van Bitcoin.

Maar hoe zit het met de verhouding tussen Bitcoin en goud? Bloomberg Intelligence ziet de Bitcoin goudverhouding mogelijk stabiliseren rond 100x voor een ounce goud. De cryptoprijs zou kunnen blijven stijgen ten opzichte van het metaal, aangezien de 260-daagse Bitcoin volatiliteit een pril herstel laat zien ten opzichte van de absolute bodem ooit versus goud aan het begin van 2021.

Hoe zit het met Ethereum?

Ethereum, ’s werelds op één na grootste cryptocurrency, presteerde vorig jaar uitstekend en deze positieve trend zal zich waarschijnlijk voortzetten in 2022, aldus de vooruitzichten van Bloomberg Intelligence.

Ethereum gaat 2022 in met een stijgende acceptatie en afnemend aanbod, terwijl het vorig jaar een substantiële correctie heeft doorstaan, aldus nog McGlone. We mogen een nieuwe bullmarkt verwachten, na de daling met ongeveer 60% tot het dieptepunt van juli.

De correctie hielp om $ 4.000 als belangrijkste weerstand en $ 2.000 als steun te vestigen, twee technische niveaus die nu belangrijk worden. Wat eens weerstand was, is nu steun geworden zodat het niveau van $ 4.000 kan als spilniveau fungeren voor 2022.

In 2021 kon ethereum bewijzen hoe nuttig het is als het gaat om het digitale universum, inclusief de niet-fungible tokens (NFT‘s). Ethereum lijkt in de begindagen te verkeren van een evolutie die deze crypto toelaat om het onderpand van internet te worden en is het epicentrum van het bouwen van het platform voor DeFi, fintech en NFT’s”, zo merkte McGlone verder nog op.

De meeste NFT’s worden uitgedrukt in Ethereum, wat betekent dat een groeiend ecosysteem de vraag naar ETH vertegenwoordigt. De bullishe vooruitzichten hebben uiteraard ook te maken met het afnemende aanbod van ethereum na de protocolupdate van augustus die begon met het verwijderen van munten uit de circulatie.

Is Craig Wright inderdaad de mysterieuze Satoshi Nakamoto, de oprichter van Bitcoin?

Craig Wright, die beweert Satoshi Nakamoto te zijn oftewel de pseudonieme oprichter van Bitcoin, heeft recent een zaak gewonnen die de weg vrijmaakt voor hem om zijn cryptocurrency fortuin te behouden.

Volgens de claim heeft Wright tussen 2008 en 2009 Bitcoin gemaakt in samenwerking met een man genaamd David Kleinman, onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Kleinman stierf in 2013, wat zijn familie ertoe bracht een civiele procedure te starten waarin werd beweerd dat Wright de rol van Kleinman bij het creëren van Bitcoin niet had erkend.

Maar een jury in Florida verwierp die claim, wat betekent dat Wright zijn voorraad Bitcoin niet hoeft te splitsen, waarvan het gerucht gaat dat die voorraad meer dan $ 50 miljard waard is.

48 miljard aan Bitcoin?

Naar verluidt zijn er in 2009 ongeveer 1,1 miljoen Bitcoins “gemined”, het proces waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd -. Tegen de huidige prijzen komt dit ongeveer neer op $ 48 miljard.

Hoewel Wright het juridische eigendom van de munten heeft opgeëist, is hij er (nog) niet in geslaagd ze te verkopen of te verplaatsen. Dit zorgde ervoor dat veel critici zich afvroegen of hij de enige grondlegger van de cryptocurrency was.

Wie is mister Bitcoin?

Sinds bitcoin is gemaakt, zijn een aantal mensen naar voren gekomen die beweren de echte Satoshi Nakamoto te zijn, maar Wright wordt algemeen beschouwd als de meest waarschijnlijke kandidaat.

Cryptocurrencies verder op weg naar acceptatie: IMF roept op tot wereldwijde crypto-regulering

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft recent zijn ideeën over wereldwijde regulering van cryptocurrency nog eens uiteengezet. De rol van het IMF is om de stabiliteit van het internationale monetaire en financiële systeem te waarborgen, zo stelde de organisatie en crypto-activa veranderen dat systeem ingrijpend.

De politici hebben zodoende moeite om risico’s in de gaten te houden, risico’s die in sommige landen binnenkort systemisch zouden kunnen worden. En hoewel een marktkapitalisatie van ruim $ 2,6 biljoen voor de sector de grote waarde van de onderliggende blockchain-technologie aangeeft, kan dit enorme bedrag ook wijzen op iets wat op een zeepbel lijkt in een omgeving van uitgerekte waarderingen. Lees de crypto’s zijn wel erg duur geworden.

Opletten voor “cryptoisering” op de groeimarkten

Een bijzonder punt van zorg voor het IMF zijn de opkomende markten, die kunnen worden geconfronteerd met onmiddellijke en acute risico’s van valutasubstitutie door crypto-activa”, wat door insiders de zogenaamde “cryptoisering” wordt genoemd.

De risico’s “onderstrepen waarom we nu uitgebreide internationale normen nodig hebben”, zo stelt het IMF onomwonden. Het sectoroverschrijdende en grensoverschrijdende karakter van cryptocurrencies beperken de effectiviteit van nationale regelgeving.

De Financial Stability Board van het IMF moet een wereldwijd regelgevingskader ontwikkelen dat consistent kan worden toegepast in alle rechtsgebieden. Wat zonder enige vorm van overdrijving een zware opdracht mag worden genoemd.

CEO’s van cryptovaluta bedrijven vragen het Amerikaanse Congres om meer duidelijkheid over de regels voor cryptovaluta

Topmanagers van 6 grote namen uit het cryptocurrency universum, waaronder Coinbase, hebben er bij het Amerikaanse Congres op aangedrongen meer duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van regels in de sector.

De Californische democraat Maxine Waters, die de hoorzitting bijeenriep, waarschuwde voor de exponentiële groei van cryptocurrencies. Zonder een op maat gemaakte wetgevende oplossingen die openlijk worden besproken met publieke participatie, riskeren de Verenigde Staten een onnodig zware en huiveringwekkende wet- en regelgeving.

Deze uitspraak plukten we uit de mond van Alesia Haas, chief executive van Coinbase Inc. Het is niet waarschijnlijk dat het Amerikaans congres in de nabije toekomst nieuwe cryptocurrency regels zal opstellen, zo vrezen de analisten. Dat komt omdat cryptocurrencies en bepaalde stablecoins, dat wil zeggen cryptocurrencies die zijn gekoppeld aan de waarde van traditionele valuta’s onder vuur zijn komen te liggen van de kant van de regelgevers.

De managers van de betrokken bedrijven hebben herhaaldelijk kritiek geuit op Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, die heeft gezegd dat veel crypto-tokens onder de bevoegdheid van het bureau vallen en als effecten moeten worden geregistreerd, wat extra openbaarmakings- en nalevingskosten zou vergen. In de New York Times verscheen hierover een uitgebreid artikel.

Altcoin versus Stablecoin: voor- en nadelen

Een Altcoin heeft eigenlijk twee definities. Het is ofwel een cryptocurrency die geen Bitcoin is of een cryptocurrency die noch Bitcoin noch Ethereum is. Ongeacht welke definitie u kiest, deze term verwijst in het algemeen naar alle andere cryptocurrencies op de markt, waarbij “andere” tussen haakjes wordt gezet.

Een speciale versie van Altcoin is een specifieke cryptocurrency die een Stablecoin wordt genoemd. Een Stablecoin is een type cryptocurrency met een vaste, gedefinieerde waarde. Hoewel het misschien niet zo interessant is om in te beleggen, maakt de vaste prijs van een stablecoin het nuttig voor cryptocurrency-transacties.

Wat is een Altcoin?

De uitdrukking Altcoin betekent dus elke cryptocurrency die geen Bitcoin is. Het kan ook elke cryptocurrency betekenen die geen Bitcoin of Ethereum is hoewel deze definitie veel minder vaak voorkomt.

Op het moment van schrijven was de markt voor cryptocurrencies meer dan $ 2,6 biljoen waard. Hiervan was Bitcoin alleen al meer dan $ 1,2 biljoen waard. Bitcoin heeft altijd de totale markt voor cryptocurrency gedomineerd. Bitcoin domineert trouwens ook het gesprek rond cryptocurrency.

Bitcoin was de eerste cryptocurrency

Bitcoin was de eerste cryptocurrency die werd uitgegeven en het introduceerde de concepten van zowel blockchain als crypto in de rest van de wereld. Crypto wordt zo grondig gedomineerd door Bitcoin dat voor veel mensen de twee ideeën inwisselbaar zijn. Of met andere woorden: Bitcoin is cryptocurrency en cryptocurrency is Bitcoin.

Terwijl de wereld van cryptocurrencies wordt gedomineerd door Bitcoin, is Ethereum de op een na grootste valuta op de markt. De vergelijking tussen beiden loopt scheef, Ethereum komt niet eens in de buurt van Bitcoin. Op het moment van schrijven was Ethereum ongeveer 20% van de gehele cryptocurrency markt waard en dit is waarrond de waarde ervan meestal fluctueert.

Ethereum is ook een belangrijk voorbeeld van een transactionele cryptocurrency. Deze asset is gebouwd om contracten uit te voeren en computers te helpen bronnen te delen via een gedecentraliseerd netwerk.

Veel, zo niet de meeste, transacties in de cryptocurrency- en blockchain gemeenschap vinden plaats met behulp van het netwerk van Ethereum, waardoor het een ruggengraat is van deze technologiesector.

Dominantie van Bitcoin

De dominantie van Bitcoin leidde tot de term ‘Altcoin’, die verwijst naar een van de duizenden andere cryptocurrencies die te koop en te verhandelen zijn. In 2021 konden beleggers tussen de 2.000 en 12.000 verschillende cryptocurrencies verhandelen.

De snelheid, volatiliteit en chaotische aard van deze marktplaats maakt het erg moeilijk om bij te houden hoeveel cryptocurrencies er werkelijk op een bepaald moment bestaan. In het bijzonder is het zonder een gecentraliseerde marktplaats vrijwel onmogelijk om precies te bepalen hoeveel cryptocurrencies er tegelijkertijd worden verhandeld.

Wat is een Stablecoin?

Een Stablecoin is een type cryptocurrency waarbij de waarde van elke munt is vastgezet op een extern activum. Elke Stablecoin is per definitie ook een Altcoin. De waarde van een Stablecoin kan aan elk actief worden gekoppeld, hoewel de meeste Stablecoins worden bepaald door de Amerikaanse dollar of de euro.

Er zijn verschillende manieren waarop een cryptocurrency project de stabiliteit van zijn waarde kan garanderen. Meestal is de belangrijkste stap een combinatie van gegarandeerde terugkoop en inflatieproductie. Op dit onderwerp willen we later nog eens terugkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.