Laatste update:

Brent-olie test uitbraakSprinterAlert: wij kopen 90 Brent Crude Oil Future Sprinter Short 106,00 ISIN NL0010099149 tegen de actuele koers (momenteel 10,80 euro)

De prijs van Brent-olie verloor de afgelopen maanden, net als de aandelenbeurzen, aanzienlijk terrein. In maart liet Brent-olie nog een ‘all time high’ van € 96,53 per vat noteren. In dollars werd op 1 maart een hoogste koers opgetekend van $ 128,39. In 2008 daalde de olieprijs ook al in lijn met de aandelenkoersen. We houden beide markten dan ook scherp in de gaten.

Brent-olie test uitbraak

Herhaalt het scenario van 2008 zich? In 2008 stond Brent op een record rond $ 147, waarna de olieprijs tot $ 35 per vat van 159 liter daalde. De psychologische $ 100-grens is gepasseerd en de consolidatiefase werd neerwaarts verlaten.

Brent veerde op en testte de uitbraak uit de consolidatiefase. Hierbij is een negatieve reversal ontstaan (een lagere top in de koers en een hogere top in de koopkrachtindicator RSI), waardoor een koersdoel kan worden berekend onder de laatste lagere bodem. Ook als we kijken naar de disproportionele beweging van de RSI ten opzichte van de olieprijs, voorspelt dit weinig goeds.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan deze bijdrage.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl
Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com
Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

2 antwoorden
 1. lisa
  lisa zegt:

  Harm,
  even los van de analyse:
  ik heb er moeite mee dat turbos/sprinters op alle mogelijke onderliggende waarden worden geadviseerd zonder een visie op belangrijkste parameters, in dit geval de eurusd. veel teleurstellingen met turbos/sprinters komen daaruit voort.
  probeer maar eens aan goud te verdienen als de euro de verkeerde kant uit beweegt.

  stel olie gaat van 100->80 maar eurusd gaat naar 1.10 wat denk je dan dat een turbo kost? de olieprijs in euro is dan gedaald van 89 naar 80. maar als eurusd stijgt naar 1.40 is de olie gedaald naar 57 euro.
  maw wil je voor of tegen de wind in zeilen?

  Beantwoorden
  • Harm
   Harm zegt:

   Hallo Lisa,

   Een goed punt. Onze visie is ook dat de euro/dollar in een dalende trend zit. Als de euro verder daalt, dan neemt de waarde van de Sprinter/Speeder/Turbo toe.

   Op http://www.abnamro.nl kun je precies het effect van de euro/dollar doorrekenen.

   Ik zeil dus liever met de wind mee :-D

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.