Comex

Alternatieve-beleggingen: comex

 

COMEX staat voor Commodity Exchange Inc. en werd opgericht in 1933 na een fusie van vier kleinere beurzen. De in New York gevestigde beurzen die fuseerden, waren: de National Metal Exchange, de Rubber Exchange of New York, de National Raw Silk Exchange en de New York Hide Exchange.

Goud AEX 1979-2020 alternatieve-beleggingen comex

Richt je op gestructureerde groei van je vermogen. Deze drie handleidingen vormen de basis

Heb jij de boot gemist? Klik dan hier en meld je NU aan voor een GRATIS online training. 

Grote bekendheid sinds 1974

COMEX genoot grote bekendheid toen in Amerika een in 1933 ingesteld verbod op het aanhouden van goud in 1974 werd ingetrokken. COMEX futurescontracten op goud werden in 1974 geïntroduceerd. Vervolgens werden futures op zilver en opties op goud en zilver gelanceerd.

Daarmee gebeuren interessante zaken. Er is bijvoorbeeld onderzoek uitgevoerd naar het seizoens- en tijdsgebonden karakter van prijsvariaties bij de goud- en zilverfuturescontracten op de COMEX in de periode 1982-2002. Er lijkt bijvoorbeeld sprake te zijn van een negatief maandageffect bij zowel goud als zilver, zowel op de spot- als de termijnmarkten.

Verklaring maandageffect

De verklaring van het maandageffect kan liggen in het feit dat de beleggers tijdens het weekend de kans hebben gekregen om over hun posities na te denken. Bij de heropening van de markt maandagmorgen worden dan meteen orders uitgevoerd[1].

Ook andere metalen worden verhandeld, zoals koper. Vóór 1978 werd het grootste deel van de binnenlandse koperproductie in de VS en een belangrijk deel van de invoer verhandeld tegen een prijs die was vastgesteld door de belangrijkste producenten in de VS. Tegelijkertijd handelde de rest van de wereld in koper tegen prijzen die op veilingmarkten werden bepaald.

Regimeverschuiving

Dit systeem met twee prijzen eindigde in 1978, toen de grootste producenten in de VS de COMEX-prijs van geraffineerd koper begonnen te gebruiken als maatstaf voor het vaststellen van hun prijzen. Met behulp van deze regimeverschuiving testte de auteur empirisch het concurrentiegedrag van de Amerikaanse koperindustrie vóór 1978. De resultaten toonden aan dat de koperprijzen dicht bij de niveaus lagen die waren voorspeld op basis van een concurrentieel model binnen de industrie[2].

Risicopremies op de COMEX op koper worden bepaald op basis van verwachte prijzen. Daarnaast werden prijzen en risicopremies voor de COMEX vergeleken met die op de LME. Uit onderzoek bleek ook dat de risicopremies stochastisch (chaotischer en onvoorspelbaarder) zijn bij korte looptijden, bij hogere prijzen en grotere volatiliteit. Een vaststelling die voor beide beurzen geldt. De resultaten van de studie tonen aan dat tussen oktober 2010 en juni 2018 beide beurzen een positieve gemiddelde risicopremie vertoonden ongeacht de looptijd[3].

Beleggen op de automatische piloot?

Bouw zelf je vermogen uit. Volg het bewezen systeem: groen is kopen, rood is verkopen. Eenvoudig, vrij van grote risico’s, rendementen per jaar gemiddeld 7,4 – 20,6%. Bekijk je mogelijkheden op https://www.bfm.tools

Ruime liquiditeit

Vanwege de ruime liquiditeit zijn er wereldwijd handelaren aangetrokken. Om de wereldwijde handel in verschillende tijdzones te faciliteren, werkt de beurs met verlengde openingstijden. De goederentermijnbeurs biedt de zogenoemde ‘after-hours trading’ via het NYMEX ACCESS SM elektronisch handelssysteem, inclusief zondagse handelssessies.

COMEX divisie van NYMEX

COMEX is in 1994 gefuseerd met de New York Mercantile Exchange (NYMEX). Hoewel COMEX momenteel als een zelfstandige divisie van NYMEX functioneert, behoudt COMEX wel zijn eigen handelsrechten en contracten.

COMEX futures op edelmetalen en aandelenindices

COMEX biedt mogelijkheid om te handelen futures op goud, zilver, koper en aluminium, evenals futures op bijvoorbeeld de FTSE Eurotop 100 en 300 aandelenindices .

Meer over succesvol beleggen op donderdagavond om 20 uur tijdens de LIVE online training:  

“Hoe succesvol beleggen zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën.”

Zeer waardevol voor zowel beginnende en meer ervaren beleggers. Ik onthul hierin 3 belangrijke geheimen:

  • Geheim # 1 Hoe je 20,6% rendement per jaar maakt zonder stress. In minder dan 10 minuten per week met behulp van het geheime systeem dat succesvolle beleggers gebruiken.
  • Geheim # 2 Waarom je maar 250 euro nodig hebt om te beleggen en geen jarenlange training nodig hebt of jaren moet wachten op het resultaat.
  • Geheim # 3 Waarom dure bankiers of beleggingsadviseurs je schade toebrengen en niet jouw belang voorop stellen (ben je de financiële crisis vergeten, die door de bankiers is begonnen?)

Meld je aan op https://beleggen.com/training

Ik hoop dat je er bij bent om succesvoller te worden met je financiën.

Met vriendelijke groet,

Harm van Wijk

PS de online training “Succesvol beleggen in nog geen 10 minuten per week.” onthult wat elke belegger moet weten over selecteren van winnende aandelen. Meld u nu aan: https://beleggen.com/training

Gratis handleiding van drs Harm van Wijk
Maak winst op de beurs zonder veel risico te lopen
Werkt zelfs als je weinig tijd hebt.

Pin ook deze handige infographic als geheugensteuntje:

Comex infographic

Comex infographic

Plan een afspraak in

Als je meer wilt weten over hoe wij jou kunnen helpen, plan dan een gesprek in. We kijken wat je nu doet, kijken waar de gaten zitten en stippelen een plan uit om het te repareren. Als het lijkt alsof we je kunnen helpen om meer rendement te maken, dan laten we je zien hoe dat er uit ziet en kan je zelf beslissen of je er mee aan de slag wil of niet. Deal? Hier is de link om jouw gesprek te boeken: https://www.binnen5minuten.nl/call

Bronnen:

[1] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/09603100500386586

[2] https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11151-006-0006-8

[3] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0301420720308576