Covered short strangle

Covered short strangle is in feite hetzelfde als een gedekte geschreven call-strategie met een extra geschreven put. Het verschil met een ‘naakte’ of ongedekte short strangle is dat gedekt door 100 gekochte aandelen als dekking fungeren voor de geschreven call . De winstpotentie (en uiteraard het verliespotentieel) wordt vanwege de geschreven put vergroot.

Covered short strangle

De maximale winst bedraagt: ontvangen premie + uitoefenprijs call = aankoopkoers aandeel.

Break-evenpoint: (aankoopkoers aandeel + uitoefenprijs put = ontvangen premie)/2.

Covered short strangle: een voorbeeld

Voortbordurend op het voorbeeld met de short strangle ZKA 40p/43c voegen we bij een covered short strangle, 100 aandelen ZKA toe tegen een koers van € 42,20.

Aandeel ZKA noteert € 42,20
ZKA 43 call noteert € 1,15.
ZKA 40 put noteert € 1,65.

Ontvangen premie: € 2,80 (dit is tevens de maximale winst opties bij expiratiekoers tussen € 40 en € 43).
100 gekochte aandelen ZKA @ € 42,20.

De maximale winst bedraagt: € 2,80 + € 43 – € 42,20 = € 3,60.
Break-evenpoint: (€ 42,20 + € 40 =€ 2,80)/2 = € 39,70.

Net als bij het schrijven van een ongedekte strangle (en straddle), is het bij de covered short strangle noodzaak om een vinger aan de pols te houden, gezien de aanzienlijke verliezen die mogelijk kunnen optreden.

Het risico ligt bij covered short strangle bij dalende koersen, aangezien de geschreven call is gedekt door aandelen. Het neerwaarts risico wordt vergroot vanwege de geschreven put.

In het geval dat ZKA hard daalt, dan kunt op een gegeven moment besluiten om de geschreven put (al dan niet met een verlies) terug te kopen (Close Buy). Bijvoorbeeld zodra het breakeven‐niveau is bereikt, danwel eerder.

Covered short strangle meer informatie

Ook op Wikipedia wordt de covered short strangle in heldere taal besproken.

Mist u rendement met opties?

De handleiding Geld Verdienen Met Opties, zorgt ervoor dat u geen rendement meer misloopt. Download hier de handleiding vol tips over geld verdienen met opties. Het boek is geschreven door Drs. Harm van Wijk. Schaft u nu het boek aan, dan krijgt u bovendien:

4 Bonus spreadsheets waarmee u eenvoudig de beste opties kunt selecteren (waarde 4x €97,-, tijdelijk GRATIS)
1 Extra bonus: een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
30 dagen niet goed, geld terug garantie

Lees hier wat anderen er over zeggen.

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. U krijgt als belegger volledige begeleiding per e-mail en SMS bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl