TraderDay trader, oftewel daghandelaar in het Nederlands, is een handelaar die over het algemeen alle posities sluit voor het einde van de handelsdag. De day trader heeft geen zogenoemde ‘overnight posities’. Een daghandelaar zit dus aan het einde van de dag ‘glad’.

Day trader maakt korte ritjes

De day trader maakt veelal korte ritjes, waarbij vaak wordt ‘gescalpt’: er worden kleine winsten behaald. De opmars van (laagdrempelige) online discount brokers in de jaren ‘90 maakte het voor de particuliere belegger mogelijk om tegen lage kosten te handelen.

Professionele day trader

De professionele day trader, handelt in tegenstelling tot particuliere beleggers, intraday om er een voltijd inkomen uit te halen. De professionele day trader kan doorgaans veel goedkoper handelen dan particuliere beleggers, doordat de transactiekosten van online brokers wordt omzeilt. De professionele day trader plaatst doorgaans orders via een direct handelsplatform c.q. elektronisch communicatienetwerk, in Amerika een ECN genoemd.

Focus professionele day trader

De professionele daghandelaar kan gefocust zijn op een bepaalde (niche) markt, zoals een commodity (goud, zilver et cetera), enkele aandelen of een bepaalde sector.

Day trader verhoogt liquiditeit

Een (professionele) day trader verhoogt de liquiditeit van de markt, doordat hij voortdurend koop- en verkooporders inlegt. Daardoor kan het verschil tussen de bied- en laatkoers (bid-ask spread) kleiner worden.

ProtectiePortefeuille

De afgelopen jaren waren niet het makkelijkste voor beleggers. Sinds 2008 is de AEX ongeveer gehalveerd. Toch hebben wij en onze abonnees van de ProtectiePortefeuille een mooi rendement behaald in deze periode.

Door zowel shortposities als long middels Turbo’s, Speeders en Sprinters, is het resultaat fors gestegen. Een goede strategie is dus van grote waarde. Gelukkig staan de kosten van een abonnement op de ProtectiePortefeuille in geen relatie tot de opbrengsten.

U kunt ook profiteren van de ontwikkelingen van obligaties, edelmetalen en/of uw portefeuille beschermen. Met een abonnement op deze modelportefeuille ontvangt u direct onze informatie.

Klik op de link voor meer informatie over de ProtectiePortefeuille.