De 5 beste Bitcoin aandelen en cryptospeeltjes

De prijs van Bitcoin is flink aan het schommelen. Een aantal Bitcoin aandelen - of bedrijven die zaken doen die verband houden met de cryptocurrency - hebben dit voorbeeld gevolgd, wat kansen biedt. Uitsluitend gebaseerd op IBD's grafiekanalyse zijn Coinbase (COIN), Silvergate Capital (SI), ProShares Bitcoin Strategy (BITO), een Bitcoin futures ETF, Bitfarms (BITF) de beste crypto-aandelen en/of Bitcoin aandelen om te kopen of te bekijken. Waar we ook nog Riot Blockchain (RIOT) aan mogen toevoegen. Maar beleggers moeten voorzichtig zijn. Die aandelen leven en sterven (bij wijze van spreken) bij gratie van de prijsschommelingen bij Bitcoin. Sommigen van hen hebben een bewogen verleden achter de rug.

De prijs van Bitcoin is flink aan het schommelen. Een aantal Bitcoin aandelen – of bedrijven die zaken doen die verband houden met de cryptocurrency – hebben dit voorbeeld gevolgd, wat kansen biedt. Uitsluitend gebaseerd op IBD’s grafiekanalyse zijn Coinbase (COIN), Silvergate Capital (SI), ProShares Bitcoin Strategy (BITO), een Bitcoin futures ETF, Bitfarms (BITF) de beste crypto-aandelen en/of Bitcoin aandelen om te kopen of te bekijken. Waar we ook nog Riot Blockchain (RIOT) aan mogen toevoegen. Maar beleggers moeten voorzichtig zijn. Die aandelen leven en sterven (bij wijze van spreken) bij gratie van de prijsschommelingen bij Bitcoin. Sommigen van hen hebben een bewogen verleden achter de rug.

 

Koers Bitcoin staat een stuk hoger

Andere bedrijven, zoals het handelsplatform Robinhood (HOOD), kunnen soms eveneens fungeren als crypto-aandelen. Square (SQ) en PayPal (PYPL) stellen hun gebruikers ook in staat om Bitcoin te kopen. De prijs van Bitcoin staat momenteel een flink stuk hoger dan. Maar Bitcoin heeft onderweg meerdere klappen gekregen, als gevolg van het anticrypto-sentiment in China, zorgen over de Fed, die zijn economische ondersteunende maatregelen afbouwt, Tesla dat zich terugtrekt van het gebruik van Bitcoin als betalingsvaluta en, last but not least, de angst voor strengere regelgeving rond crypto’s in de VS.

 

De opmars van Dogecoin en Shiba Inu

Ondertussen zijn goedkopere munten – inclusief op meme gebaseerde cryptocurrencies Dogecoin en Shiba Inu – populairder geworden. Maar hun bewegingen kunnen op elk moment en zonder enige zichtbare reden plaatsvinden. Bewegingen in de prijs vallen, ook hier dus, niet te voorspellen. Toch heeft de sector duidelijk vooruitgang geboekt in de richting van mainstream adoptie. Meer op de beurs verhandelde aandelen die zijn gekoppeld aan Bitcoin futures en bedrijven – die het dichtst in de buurt komen van een directe Bitcoin ETF – zijn onlangs geïntroduceerd. Grote bedrijven zijn geïnteresseerd en dat is bemoedigend.

 

Bitcoin ETF’s in opmars

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) begon in oktober te handelen op de NYSE Arca. Die lancering hielp Bitcoin naar een recordhoogte. De Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF) maakte kort daarna zijn handelsdebuut. VanEck heeft zijn VanEck Bitcoin Strategy ETF gelanceerd op CBOE. Deze trackers bieden blootstelling aan Bitcoin-futures. Naast andere Bitcoin gerelateerde ETF’s, debuteerde ook Invesco Alerian Galaxy Crypto Economy ETF (SATO), bestaande uit aandelen van bedrijven die zich bezighouden met crypto-gerelateerde activiteiten in oktober.

Dat gold ook voor de Volt Crypto Industry Revolution en Tech ETF (BTCR), die beleggers ook toegang geeft tot aan Bitcoin blootgestelde bedrijven. Meer bedrijven – van Mastercard (MA) tot Bank of New York Mellon (BK) – bieden ook diensten aan met betrekking tot digitale activa. Coinbase werkt samen met Meta Platforms’ (FB) Facebook om opslag- en beveiligingsservices te bieden voor een test van de digitale portemonnee van Facebook.

Gebruik Bitcoin wijkt af van oorspronkelijke bedoeling

Maar de manier waarop Bitcoin en cryptocurrencies nu worden gebruikt – grotendeels om te investeren – wijkt sterk af van de oorspronkelijke bedoeling van Bitcoin als een valuta bevrijd van het juk van de centrale banken die mensen zouden kunnen gebruiken om dingen te kopen. Waarnemers uiten ook nog steeds hun bezorgdheid over veiligheid, marktmanipulatie en natuurlijk ook over de vraag of cryptocurrencies, en bij uitbreiding Bitcoin aandelen, een plaats hebben in mainstream beleggen. Meer regelgeving zou de adoptie kunnen bespoedigen. Maar het zou enkele van de grote winsten die Bitcoin populair hebben gemaakt, kunnen temperen. Elke medaille heeft zijn keerzijde, uiteraard.

 

Bitcoin aandelen zijn niet allemaal hetzelfde

Niet alle Bitcoin aandelen zijn hetzelfde natuurlijk. Sommige, zoals Riot Blockchain (RIOT), houden zich bezig met het minen van Bitcoin. Anderen, zoals MicroStrategy (MSTR), kopen gewoon Bitcoin, waardoor investeerders deze cryptocurrency op de beurs van Wall Street kunnen bespelen. De opkomst van Bitcoin ETF’s kan dergelijke bedrijven, die Bitcoin kopen, minder aantrekkelijk maken. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft een aanvraag ingediend om over te stappen naar een spot Bitcoin ETF.

Bitcoin miners zijn rechtstreeks verbonden met Bitcoin en de cryptocurrencies die ze bezitten. Andere Bitcoin aandelen dienen als het financiële loodgieterswerk van het cryptocurrency universum. Silvergate Capital (SI) staat bekend als een “cryptobank” en beheert een platform voor de uitwisseling van digitale valuta. Coinbase is een toonaangevende Bitcoin- en cryptocurrency-uitwisseling en verdient geld met vergoedingen voor transacties. Maar de aandelenkoersen van de bedrijven worden aanzienlijk beïnvloed door de dagelijkse schommelingen van Bitcoin en andere cryptoprijzen.

Het aandeel Coinbase

Cryptocurrency beurs Coinbase heeft een Composite Rating van 98, vergelijkbaar met sommige van de andere Bitcoin aandelen die op de beurs noteren. De EPS-classificatie is 84. Coinbase rapporteerde onlangs kwartaalresultaten die de verwachtingen overtroffen. De aandelen Coinbase kwamen op 14 april naar de beurs. De koers daalde vrijwel onmiddellijk en tuimelde van een hoogste koers op de openingsdag van $ 429,74 naar $ 208 op 19 mei. Maar na een paar maanden in de buurt van dieptepunten te hebben geschommeld, steeg het COIN aandeel opnieuw.

Het bedrijf heeft gezegd dat het de Amazon (AMZN) van de digitale activa wil worden. Maar het plaatsen van meer van die activa op zijn platform kan complicaties met zich meebrengen met de naleving van de regelgeving. Crypto’s die tot dusver minder bewezen hebben, kunnen grotere risico’s voor investeerders met zich meebrengen. Coinbase zei in september ook dat de SEC dreigt om het aan te klagen als het een uitleenprogramma lanceerde waarmee gebruikers rente kunnen verdienen op sommige crypto-activa. Het bedrijf stopte daarop met dat programma.

Het aandeel Silvergate

Silvergate Capital is de houdstermaatschappij van Silvergate Bank, die financiële diensten levert voor digitale valuta die proberen het 24/7 tempo van cryptocurrency-handel bij te houden. Het aandeel heeft zich de afgelopen maand op en rond de piekkoersen geconsolideerd, wat mogelijk een koopkans biedt. Van de hier opgesomde Bitcoin aandelen is het het enige met Composite- en EPS-ratings van 99.

Samen met de traditionele commerciële en residentiële leendiensten, beheert Silvergate een uitwisselingsnetwerk dat haar klanten in digitale valuta en institutionele beleggers in staat stelt om op elk moment Amerikaanse dollars naar rekeningen van andere Silvergate klanten te sturen. Tot de klanten in digitale valuta behoren onder meer beurzen voor digitale valuta en institutionele beleggers. Het bedrijf verdiende in het derde kwartaal 88 cent per aandeel, een winst van 138%, volgens FactSet.

ProShares Bitcoin Strategy ETF

De ProShares Bitcoin Strategy ETF begon in oktober te handelen, niet lang voor de piek van Bitcoin. Het is sindsdien samen met Bitcoin gedaald. De SEC was terughoudend om een ​​ETF goed te keuren die rechtstreeks verband houdt met de fluctuaties van de Bitcoin prijs. Maar in de zomer gaf SEC-voorzitter Gary Gensler aan dat het bureau ontvankelijker zou kunnen zijn voor aanvragen voor ETF’s die zijn gekoppeld aan Bitcoin-futures. Toch is de Amerikaanse regering op haar hoede gebleven voor de volatiliteit, het energieverbruik en de rol van Bitcoin bij illegale financiële activiteiten.

Het Bitfarms aandeel

Bitfarms, een Bitcoin miner, is teruggekeerd binnen een consolidatiefase. Het aandeel heeft een Composite Rating van 92. De EPS-rating is 55. Het bedrijf rapporteerde onlangs over inkomsten die niet helemaal aan de verwachtingen voldeden. Veel meer valt onder dit aandeel niet te zeggen.

Riot Blockchain

Riot Blockchain, een andere cryptominer, kreeg met koersdruk af te rekenen nadat het bedrijf resultaten rapporteerde die nochtans de verwachtingen overtroffen. Het aandeel heeft een Composite Rating van 78. De EPS-classificatie is 23. Riot Blockchain, dat een vorig leven had als biotechbedrijf, heeft zich gericht op mijnbouw en heeft nieuw leiderschap binnengehaald, nadat de voormalige CEO was vertrokken na beschuldigingen van marktmanipulatie door de SEC. Voormalig CEO John O’Rourke en andere managers kwamen vorig jaar overeen om een ​​schikking te treffen met de SEC over de beschuldigingen van marktmanipulatie die in 2018 werden ingediend, van wat het bureau ‘klassieke pump-and-dump-schema’s’ noemde. Een van de grote investeerders van Riot heeft in die zaak ook een schikking getroffen met de SEC. Andere aspecten van Riot’s verleden hebben eveneens vragen doen rijzen.

De top 5 investeringsideeën voor Bitcoin

De begindagen van blockchain liggen nu achter ons. De Bitcoin Mania van eind 2017 is gekomen en gegaan. Inmiddels zijn de meeste beleggers bekend met in ieder geval de basisprincipes van cryptocurrencies, blockchain en Bitcoin. Velen hebben momenteel waarschijnlijk een soort van blootstelling aan cryptocurrencies. Het is gemakkelijker dan ooit om crypto te bezitten dankzij de recente lancering van Bitcoin ETF’s. U hoeft geen portemonnee of een exchange-app op uw telefoon te hebben, u kunt net zo gemakkelijk in BTCUSD laden als dat u aandelen van Nvidia koopt. Nu is er een nieuwe klasse cryptovaluta ontstaan. Wie zich niet aanpast, blijft achter. Overal om ons heen zijn nieuwe, opwindende thema’s met een winstpotentieel voor de komende 10 jaar. In plaats van alleen naar Bitcoin te zoeken, wordt er geld verdiend in non-fungible (NFT‘s) en meme-munten zoals Dogecoin en Shiba Inu, terwijl DeFi (gedecentraliseerde financiën) de naam van het spel is geworden. Hoe profiteert u van deze achtergrond van een steeds veranderend landschap? Hieronder vindt u 5 mogelijkheden.

Als je naar het cryptocurrency-ecosysteem kijkt, zie je dat er tal van manieren zijn om in de blockchain te investeren. We kunnen deze aandelen onderverdelen in vijf hoofdcategorieën.

1) De “Picks and Axes” en Miners

Tijdens de goudkoorts waren degenen die echt rijk werden, degenen die de houwelen en bijlen verkochten. Dat wil zeggen, de bedrijven die de speculanten de instrumenten verschaften om erop uit te gaan en te proberen hun fortuin te vinden. In de cryptocurrency-wereld verwijst dit naar de bedrijven die de chips en hardware maken die worden gebruikt voor mijnbouwactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn een groot aantal halfgeleiderbedrijven.

Dan zijn er de miners of mijnwerkers zelf. Mijnwerkers bevestigen transacties van knooppunt tot knooppunt door het cryptografische probleem op te lossen en worden vervolgens beloond in eenheden van de cryptocurrency. We zien nu al beursgenoteerde bedrijven die cryptocurrency “mijnen”. Deze bedrijven ontginnen de valuta en verkopen ze vervolgens onmiddellijk op de open markt en geven de winst door aan de aandeelhouders.

Zie ze als een pijpleidingbedrijf in de energiesector. Deze bedrijven zijn nu klein, maar kunnen op termijn veel groter worden. Er zijn zelfs “groene mijnwerkers”. Dit zijn bedrijven die hernieuwbare energie gebruiken om hun cryptomining-activiteiten van stroom te voorzien. Dividenden worden in de loop van de tijd verhoogd omdat de negatieve trekking van elektriciteitskosten geen belangrijke factor is.

2) The cloud

Geen enkele andere industrie is voor zijn ontwikkeling zo afhankelijk geweest van de cloud als blockchain. De noodzaak om een ​​grootboek over de hele wereld te distribueren, zonder gecentraliseerd eigendom of gezag dat toezicht houdt op transacties, speelt in op de sterke punten van de cloud. De cloud loopt hier echter nog steeds gevaar, omdat blockchain-technologie de opslag over de hele wereld kan verdelen, waardoor de gecentraliseerde aard van traditionele cloudservices wordt bestreden. Toch kan deze industrie de technologie aanpassen om hiervan te profiteren.

 

3) Decentralized Finance (DeFi)

Een van de meest ontwrichtende industrieën voor blockchain is betalingsverwerking. In plaats van uw traditionele financiële tussenpersoon maakt blockchain-technologie een gedistribueerd, open, openbaar grootboek mogelijk waar transacties worden bevestigd door andere knooppunten in de keten voor een vergoeding die veel lager is dan de gebruikelijke vergoedingen van meer traditionele processors.

Blockchain-technologie is ook perfect voor leningen, waardoor een geldschieter zijn risico in een oogwenk over duizenden leningen kan spreiden, ongeacht de grootte van de geldschieter. In deze arena bevinden we ons nog maar op het topje van de ijsberg.

Slimme contracten kunnen op deze grootboeken worden verhandeld. Deze contracten kunnen automatisch geplande betalingen doen. Er is geen authenticatie van derden nodig. Deze contracten kunnen ook gemakkelijk via de blockchain worden gekocht en verkocht, wat snelle toegang en onmiddellijke liquiditeit biedt.

4) Investeerders, Business Development Companies en Consulting

Er is een nieuwe golf van bedrijven die op zoek zijn naar manieren om blockchain-technologie op te nemen in hun bestaande bedrijfsactiviteiten. Grote adviesbureaus beginnen al om diensten aan te bieden die bedrijven helpen de nieuwe technologie te integreren. Gartner heeft hiervoor zelfs een site ontwikkeld.

Sommige beursgenoteerde bedrijven fungeren als incubators voor andere ontluikende cryptocurrencies. Er zijn momenteel meer dan 6.000 cryptocurrencies in de wereld met een totale marktkapitalisatie van meer dan $ 2,6 biljoen. Het totale wereldwijde cryptomarktvolume overschrijdt dagelijks $ 110 miljard. Deze investeerders en bedrijven voor bedrijfsontwikkeling investeren in veelbelovende cryptobedrijven voordat ze de mainstream bereiken.

5) Bitcoin Futures en ETF’s

Het grootste nieuwsevenement van het jaar voor Bitcoin moet de goedkeuring van bitcoin ETF’s zijn geweest. Het maakte beleggen in Bitcoin net zo eenvoudig als het kopen van een individueel aandeel. Het is niet alleen Bitcoin meer. Ethereum is naar voren gekomen als de volgende volledig gelegitimeerde cryptocurrency. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de SEC eindelijk toegeeft en een op Ethereum gebaseerde ETF op de markt laat komen. Futurescontracten voor elk worden al duizenden keren verhandeld op grote beurzen in de VS, waaronder de alom gerespecteerde CME Group.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.