De CooptionPortefeuille

Deze maand is de CooptionPortefeuille van BeursBulletin van start gegaan. De eerste inschrijvingen die betrekking hadden op de expiratie van de AEX-index op 17 maart hebben een rendement opgeleverd van 5,1%. De afgelopen weken kregen wij dan ook veel reacties van beleggers en abonnees die willen weten hoe zij met de CooptionPortefeuille het rendement van hun bestaande beleggingsportefeuille kunnen verhogen en het risico kunnen verlagen. Hoe wordt u deelgenoot van het aantrekkelijke rendement van de CooptionPortefeuille?

Range beleggen

De CooptionPortefeuille is gebaseerd op het zogeheten range beleggen, dat vorig jaar is geïntroduceerd door Cooption. Met range beleggen kunnen beleggers profiteren van de bandbreedte waarbinnen de AEX-index naar verwachting zal expireren op de eerstvolgende expiratiedatum.

Om deel te nemen aan de CooptionPortefeuille heeft u twee zaken nodig: een abonnement op de CooptionPortefeuille van BeursBulletin en een lidmaatschap van Cooption. Voor € 100 koopt u ledencertificaten en bent u niet alleen lid, maar deelt u ook in het succes van Cooption. Gaat het goed met Cooption, dan groeit de waarde van uw lidmaatschap. U kunt dit als een op zichzelf staande belegging zien waarop het rendement zeer aantrekkelijk kan blijken te zijn. Voor deelname aan de CooptionPortefeuille heeft u een beleggingsbedrag nodig vanaf € 5.000.

Samenwerking

BeursBulletin werkt voor de CooptionPortefeuille samen met Cooption. De analisten van BeursBulletin doen op basis van technische analyse een uitspraak over het niveau van de AEX-index tijdens de eerstvolgende expiratie. BeursBulletin stuurt een concreet advies aan de abonnees door middel van een sms- en e-mailbericht. Vervolgens gebruikt u uw lidmaatschap van Cooption om een positie te nemen in een zogeheten butterfly-optiestrategie. Op de dag van expiratie wordt de belegging automatisch gesloten en de waarde uitgekeerd.

Alle leden van Cooption nemen deel aan de opgezette butterfly-strategie, waardoor u een kostenbesparing geniet. Als u zelf een dergelijke strategie via de beurs zou moeten opzetten, zijn de transactiekosten zo hoog dat deze strategie zelden interessant is. U behaalt een besparing van wel 80% of meer en dat heeft u dan alvast als eerste verdiend.

Over Cooption

Cooption is een coöperatieve organisatie die eigendom is van de deelnemende beleggers. De beleggers profiteren van de voordelen van gezamenlijk beleggen terwijl zij zelfstandig hun beleggingen kiezen. De Beleggers Coöperatie Nederland U.A., kortweg CO geheten, geeft unieke beleggingsinstrumenten (Co Options) uit. Door middel van een vereenvoudiging van het inkoopproces en de realisering van een coöperatief inkoopvoordeel op de beurs komen complexe beleggingsconstructies binnen het bereik van iedere belegger.

Landelijke CO Dag

Wilt u meer informatie over de CooptionPortefeuille en range beleggen? Kom dan op zaterdag 8 april naar de landelijke CO Dag in de Jaarbeurs te Utrecht en verrijk uzelf met kennis over de mogelijkheden van range beleggen. Vanaf 12.30 uur wordt u volledig geïnformeerd door vijf sprekers waaronder IEX columnist Jerry de Leeuw en Harm van Wijk van BeursBulletin.nl. Ook is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.