De Fed en de macht

De Fed heeft als centrale bank twee redenen voor haar bestaan: de rente en de inflatie (geldvoorraad). De Fed als centrale bank leent geld aan de Amerikaanse regering tegen rente. Deze centrale bank heeft daarmee de macht over de regering, want de regering is hierbij altijd een partij die een schuld heeft aan de centrale bank, vanwege de te vergoeden rente. De regering zit er namens het volk. Het volk is dus altijd geld schuldig aan de centrale bank. Zij die de centrale bank beheersen, beheersen daarmee het land.

In Amerika is, verbazingwekkend genoeg, de Fed een particulier bedrijf. Het is rond 1910 opgericht door de families Rockefeller, Morgan, Warburg en Rothschild. Indertijd, en nog steeds, behoren ze tot de rijkste families ter wereld. Ze kregen het indertijd voor elkaar door geruchten in de markt te brengen over een bank die op springen stond. De crisis van 1907 was daarmee een enorme fraude door de machthebbende families.

In 1910 werd door bankiers een wet geschreven die later door het congres heen werd geloodst. President Woodrow Wilson was een marionet van die bankiers en drukte de wet er twee dagen voor kerst, toen de meeste congresleden afwezig waren, door. Later in zijn leven zou hij zijn spijt betuigen voor deze wandaad.

Door de machtige Fed wordt in feite nog altijd de wereld geregeerd. In de jaren twintig werden door de crisis, die mede door de Fed was veroorzaakt, 5400 onafhankelijke banken uit de markt gedrukt. Hetzelfde zien we op dit moment in Amerika gebeuren. De kleine banken worden door de grote zonder geld gezet en buiten gevecht gesteld. Wat er nu in Amerika gebeurd, is bijna een volledige kopie van wat er daar in de jaren dertig op dat vlak gebeurde.

In 1933 werd het bezit van goud verboden. Iedereen moest het goud inleveren bij de Fed. Voor u zich afvraagt wanneer ook die stap weer genomen gaat worden… Een reden dat het nu minder snel zal gebeuren, is het feit dat nationale munten nu niet meer aan goud gekoppeld zijn.

Pas als er weer een munt komt die aan goud gekoppeld is, zal de run op goud weer echt gaan plaatsvinden. Een dergelijke munt zou snel zo populair worden, dat ze in no time verboden zou worden. Vervolgens zou ook het bezit van goud weer verboden worden. Als er een bedrijf komt dat een ‘eigen spaarsysteem’ weet te creëren met een echte goudstandaard, dan zou dat snel een geduchte concurrent van de nationale munt worden en heel snel met veel machtsvertoon om zeep geholpen worden, zodat niemand ooit dat idee nog een keer ten uitvoer zou willen brengen.

In 1933 werd de gouden standaard voor de dollar afgeschaft. Vanaf dat moment was een dollar een papiertje zonder serieuze onderliggende goudwaarde. In 1974 werd de laatste link met goud door Nixon doorgesneden. Toen was de ontkoppeling tussen dollar en goud compleet.

De inkomstenbelasting in Amerika is 25%. Ze wordt vooral gebruikt om de rente te betalen die de Fed het land oplegt. De Fed, die privébezit is van de grote bankiersfamilies. De Amerikaanse inkomstenbelasting is opgelegd door de Fed, maar niet door de wetgever. Er bestaat daarom geen inkomstenbelastingwet waarin de inkomstenbelasting voor de Amerikaan is vastgelegd. Steeds meer Amerikanen weigeren daarom deze belasting te betalen, met recent nog een beroemde acteur die daarom met veel machtsvertoon werd opgepakt. Uiteindelijk echter is er geen inkomstenbelastingwet die hem de betaling kan afdwingen, maar wordt hem de betaling door puur machtsvertoon afgedwongen. De machthebbende bankiers hebben geen wetten nodig om hun wil er door te drukken en het land onder de knoet te houden.

Dit punt wordt overigens (uiteraard) tegengesproken door de Amerikaanse overheid die iedereen probeert te dwingen die inkomstenbelasting gewoon te betalen. Er bestaat natuurlijk wel regelgeving hieromtrent, maar de juridische hardheid daarvan zal de aankomende jaren ongetwijfeld nog aan rechters worden voorgelegd. Dit hoofdstuk is nog niet afgesloten!

Wie heeft in Amerika de macht in handen? Wie profiteert het meeste aan oorlogen? De opa van de huidige president Bush was in de Tweede Wereldoorlog de CEO van de Union Banking Corp. Een bank die voor en tijdens de oorlog op heel veel manieren nazi-Duitsland, en vooral Hitler zelf, heeft geholpen. Uiteindelijk is in de Tweede Wereldoorlog deze bank stilgelegd omdat ze miljoenen dollars aan nazi geld op haar rekeningen had staan. Toen al wist de familie Bush veel geld te verdienen aan oorlog, aan welke kant van de grens dan ook. Niet veel anders dan nu, want de vader van de huidige president verdient op dit moment enorm veel geld als financier van verschillende bedrijven die door de oorlog in Irak zeer rijk worden. Een oorlog die zijn zoon volledig met leugens veroorzaakt heeft. Bush junior zal na zijn presidentsschap de functie van zijn vader overnemen en dus zelf openlijk profiteren van de door hem gestarte oorlog.

De macht in Amerika is in handen van het grootkapitaal. De rijke families zijn al een eeuw aan de macht en ambiëren niet alleen de macht over Amerika, maar uiteindelijk de macht over heel de wereld. Europa werkt daar nog altijd braaf aan mee, uit dankbaarheid voor de hulp die na de Tweede Wereldoorlog werd gegeven.

Hoe ontstond die oorlog? Was die niet het rechtstreekse gevolg van de zware voorwaarden die Duitsland werden opgelegd door de winnaars van de Eerste Wereldoorlog? Wie kwam daar het sterkste uit? Amerika. Een man als Hitler werd vanuit Amerika van geld en advies voorzien. De opa van de huidige Amerikaanse president maakte deel van die opzet uit.

De herverkiezing van Bush in 2004 toonde al aan dat geld overduidelijk een belangrijke rol speelt bij verkiezingen. Neem een kandidaat het geld af en het is over. De kandidaat die het meeste geld krijgt, heeft de grootste kans om gekozen te worden. Geld koopt TV-tijd en de TV, dat is de werkelijkheid voor de Amerikaan. Amerikanen hebben een heel verknipt wereldbeeld. Puur omdat ze hun nieuws verkokerd via TV binnen krijgen. Via die weg zijn al heel wat verknipte zaken nu complete waarheid voor Amerikanen. Ze horen en zien niet anders.

Zo’n punt is het feit dat de aarde slechts 12.000 jaar oud is. Meer dan 33% van de Amerikanen heeft die mening al. De Grand Canyon is volgens hen nep. Deze is in 12.000 jaar ontstaan… Of een ander actueel punt: Obama is moslim omdat zijn tweede naam Hoessein is… Het is onzin, want hij is een vroom christen, maar 50% van de Amerikanen denkt dat hij moslim is vanwege zijn tweede naam. Het zal nog een heel groot punt gaan worden als hij de kandidaat voor de Democraten gaat worden. Ze hebben al verloren voor ze beginnen.

McCain is de kandidaat voor de Republikeinen. Een vriendelijk ogende man die ooit zelf slachtoffer was van het gekonkel door het grootkapitaal. Hij heeft ze het vergeven. Alleen dan kon hij bereiken wat hij tot nu toe bereikt heeft. Zodra hij de handen die hem voedden zou bijten, zou hem het zwijgen worden opgelegd. McCain zal, net als Clinton of Obama, zich keurig aan de richtlijnen, gegeven door het grootkapitaal, houden. Zou hij dat niet doen, dan zou hem overkomen wat de Kennedy’s overkwam.

In Amerika zal daarom niets ten goede veranderen. Al 100 jaar lang wordt steeds meer vrijheid aan het volk ontnomen in ruil voor Brood en Spelen. Amerika is in feite als een dictatuur, net zoals Europa dat al geworden is. Immers, Nederland koos in Europa TEGEN de Europese grondwet. Diezelfde grondwet is er echter wel gekomen, omdat Balkenende er, gelijk een dictator, gewoon zijn handtekening onder gezet heeft. De schijn wordt niet eens meer opgehouden en het erge is: niemand die zich er nog boos over maakt!

Ontegenzeggelijk is het tot de jaren zeventig steeds beter voor de Amerikanen geworden. Daarna nam hun welvaart ook toe, maar wist niet iedereen meer te profiteren. Nu China steeds machtiger wordt en er al landen zijn die de dollarmacht aanvechten, gaat het er wereldwijd harder aan toe. Amerika zet nu alles op alles om haar macht te behouden. De kans bestaat dat ze een keer hun hand overspelen. Na 100 jaar is de zoveelste generatie in de kapitaalkrachtige families aan de macht en, zoals we weten, macht corrumpeert. Die mensen hebben een wereldbeeld waarin een mensenleven buiten de familie niets waard is. 4000 Amerikaanse doden in Irak? Geen probleem. Het belangrijkste is dat die oorlog niet gaat aflopen. Dat zou pas een ramp voor de machthebbers zijn. Immers als er geen vijand is, gaan mensen zich bezighouden met hun eigen land en lastige vragen stellen.

En de Fed? Die zorgt er nog altijd voor dat de bankiers aan de macht blijven. Zelfs met de aanzienlijke fraudes die de banken hebben uitgevoerd, komen ze weg. Sterker nog, ze mogen de markt nog verder uitknijpen door uitgeknepen concurrenten nu wel over te mogen nemen. Hierdoor zullen de banken van de machthebbers nog groter en machtiger gaan worden.

Met dank aan Zeitgeist. Een film die stof doet opwaaien en helaas zullen niet veel mensen het voor elkaar krijgen om deze film de volle twee uur lang uit te zitten. Het is voor velen ongetwijfeld te confronterend. Deze film raakt iedere kijker die het de volle twee uur volhoudt, tot in de ziel. Als deze film u op de één of andere manier niet tot ernstig nadenken zet, dan is er geen hoop meer vrees ik.

Tom Lassing, www.beursbox.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.