De meest interessante opleidingen voor naast je werk als belegger

Als belegger zijnde neem jij dagelijks de nodige risico’s. Feilloos investeer jij jouw geld in diverse mogelijkheden met de verwachting dat de waarde van die investering in de toekomst enkel toe zal nemen. Of je nu investeert in het kopen van aandelen waarbij je voor een deel eigenaar van een bedrijf wordt, belegt in obligaties door middel van het verlenen van diensten in de vorm van een lening aan een bedrijf of land waarover je vervolgens jaarlijks een rente ontvangt, of geld belegt in een gebouw waarvan de huurinkomsten daarvan een goede bron van inkomsten voor jou kunnen zijn: als belegger werkt het niet alleen in je voordeel om over bepaalde eigenschappen te ontwikkelen, maar ben jij door de alsmaar ontwikkelende markt, nooit uitgeleerd. Maar welke eigenschappen maken jou als belegger succesvol? En wat kun je doen om dat succes vanaf heden enkel nog te laten groeien?

Het hebben van lef, is slechts een van de vele eigenschappen waarmee jij jouw werkzaamheden als belegger tot een succes laat zijn. Zo is ook het hebben van geduld van belang, omdat er tot op de dag van vandaag nog altijd geen tijdloze formule voor geluk ontwikkelt is en is ook acceptatie belangrijk, omdat beleggen zowel aan jouw verwachting kan voldoen, als dat deze hieraan kan bezwijken. Daarnaast moet jij durven te verliezen. Veel mensen falen waar anderen slagen, doordat ze bang zijn dat een investering tot verlies zal lijden. Jouw mindset omtrent beleggen speelt dus een grote rol binnen de winsten die jij aantrekt, maar ook jouw communicatieve kennis en kwaliteiten zijn doeltreffend. Wat jouw communicatieve kennis en kwaliteiten betreft, zal jij dan ook nooit zijn uitgeleerd. De innovatieve markt waarin jij je vindt, zet jou namelijk in de positie om jezelf altijd te kunnen blijven ontwikkelen. Maar hoe doe je dat?

Binnen jouw werk als belegger is het belangrijk om naar elkaar te luisteren, concreet te communiceren, feedback te durven geven, evenals er voor openstaan om deze te verkrijgen en tevens te letten op jouw toon en houding. Daarnaast is het belangrijk om jouw communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau te tillen, om zo uit te kunnen groeien tot een echte communicatieprofessional, waarbij niet alleen jouw communicatieve vaardigheden bovengemiddeld goed zijn, maar jij vanuit hier tevens over vaardigheden beschikt als het opstellen en implementeren van een communicatieplan, het samen laten komen van de verschillende componenten met betrekking tot communicatie en jij daarbij over diverse gesprekstechnieken beschikt. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een master communicatie te doen, waarbij je onder andere leert om communicatie te benaderen vanuit een breder perspectief en een beter zicht krijgt op jouw kwaliteiten en de voor jou eventueel belemmerende factoren, zodat jij naderhand steviger in jouw schoenen staat en zo jouw werkprestaties kunt verbeteren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.