modelportefeuille_250k

Laatste update:

De AEX index daalde sinds de zomermaanden van 576,90 naar 472,19 punten. Een daling van ruim 100 punten. Het BeursBulletin beleggingsfonds kreeg opnieuw een gevoelige tik, vanwege de aandelenposities, al was de tik ook afgelopen maand niet zo groot als bij de AEX index (-6,1%) de Stoxx50 (-5,4%). De ervaring van de afgelopen jaren heeft ertoe geleid dat ik samen met Herbert Robijn van Finodex een compleet nieuw systeem heb ontwikkeld.

2018 een jaar om snel te vergeten door de meeste beleggers

De AEX daalde in 2018 ruim 10%. De Stoxx 50 daalde zelfs meer dan 14% in 2018. Het besluit om, vanwege de prachtige rendementen met aandelen in 2017, een bredere spreiding aan te brengen, bleek helaas slecht getimed in 2018, vanwege de over een breed front dalende aandelenkoersen wereldwijd. De optiesstrategieën deden het juist in 2018, vanwege de zijwaartse markt, nu net weer beter. Hadden we nu maar…tja emoties…

Bredere spreiding, zonder emotie en bewezen strategieën

De ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben ons geïnspireerd om onze aanpak door te ontwikkelen. Uitgangspunt blijft een brede spreiding over diverse bewezen strategieën. De afgelopen maanden zijn zeer veel uren besteed aan het door ontwikkelen van de verschillende strategieën, zodat deze volledig geautomatiseerd kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor wordt de menselijke factor verder gereduceerd.

Laat u zich onbewust ook niet te veel leiden door emoties?

Beleggen is, vanwege uw emoties, niet zonder risico’s.

 • Hoe reageert u op het nieuws?
 • Wat doet u met verhalen in uw omgeving, die u ‘aanraden’ dat het nù het moment is om in of uit te stappen?
 • Loopt u niet dikwijls achter de feiten aan, omdat u even geen tijd had om een transactie door te geven?
 • En zijn wij niet allemaal gewoon mensen, die het pijn doet om verlies te nemen? Wachten we daarom niet te vaak met verkopen, omdat ‘de koers wel weer omhoog zal gaan’?

Iedereen die belegt, zal zich hierin herkennen, net als in de teleurstellende resultaten door de ‘menselijke factor’. Een geautomatiseerd systeem heeft daar geen last van.

Wilt u het risico van emoties vermijden?

De modelportefeuilles bieden de mogelijkheid om de risico’s van de emoties, en de bijbehorende beleggingsrisico’s, te vermijden. Met de modelportefeuilles kunt u bovendien 24 uur per dag, 7 dagen per week op alle markten ter wereld beleggen, zonder dat u er omkijken naar heeft. U hoeft geen lastige keuzes te maken, emoties doen even niet meer mee. De ingebouwde automatische handelsalgoritmes zorgen voor puur rationele beleggingsbeslissingen.

Een veel hoger rendement in combinatie met een veel lager risico

De modelportefeuilles zijn gebaseerd op diverse, elkaar aanvullende beleggingsstrategieën. Deze strategieën hebben we in samenwerking met Finodex ontwikkeld, getest en vervolgens geautomatiseerd tot handelssystemen.

Het automatisch handelssysteem is uitvoerig in de praktijk getest en leverde vanaf 1 januari 2007 een gemiddeld rendement op van 7,5% tot 16%* per jaar inclusief alle kosten. Bij deze rendementen mag u ook nog het dividendrendement optellen. Het risico was overigens veel lager dan bij de AEX:

2007-2018 BFM Modelportefeuilles AEX-index
€100k €250k €500k
Rendement* per jaar 7,5% 16,0% 12,8% -0,4%
Risico 9,0% 10,7% 9,0% 12,9%

 

*Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Deze rendementen zijn gebaseerd op testresultaten.

 

Rendement ROI/jr ROI AEX ROI AEX/jr Ratio Waarde
YTD 16,0% 16,0% -13,4% -13,4% st dev 10,7%
3 month 10,3% 10,3% -14,4% -14,4% Sharp (1%)             1,34
1 Year 25,8% 25,8% -12,5% -12,5%
2 Year 54,4% 27,2% -1,0% -0,5%
3 Year 45,5% 15,2% 7,4% 2,5% inclusief fees/jr:
5 Year 107,6% 21,5% 15,5% 3,1% platform 2,7%
Since start 184,5% 16,0% -4,3% -0,4% transacties 1,3%

Modelportefeuille met een startkapitaal van € 250.000 gemeten op 24-12-18

Wij beleggen met ons eigen geld

Wij volgen zelf, met eigen geld, onze modelportefeuilles. Elk (automatisch) koop- of verkoopsignaal, gaat via de software direct door als order naar de broker. Op onze effectenrekeningen staan dan ook precies dezelfde transacties met bijbehorende rendementen als op die van de mensen die de modelportefeuille volgen. Heeft u interesse en wilt u meer weten over modelportefeuilles, dan verwijs ik graag naar onze brochure https://cdn.thehuddle.nl/uploads/tenants/124/201901/155314-Finodex-De-BFM-Modelportefeuilles-v1-Pages.pdf en/of wij maken graag een afspraak: https://beleggen.com/contact

Ook robuust in de periode waarin de AEX halveerde

U ziet dat de rendementen teruggaan tot 2007, dus inclusief de crisis. Dat zijn de rendementen die de BFM (Beleggen.com en Finodex) Modelportefeuilles lieten zien, toen we met historische koersdata* zijn gaan testen.

modelportefeuille_100k

 

Een maximaal rendement met een gelimiteerd risico

Voor elk van de drie portefeuilles streven we voor u naar een gelimiteerd risico bij een gemaximeerd rendement. We combineren daarvoor trendvolgende aandelenstrategieën met inkomensgerichte optiestrategieën. De verhouding rendement/risico verschilt per modelportefeuille, voornamelijk door verschillen in spreiding. U kunt meedoen met de rendementen van onze BFM Modelportefeuilles, zonder dat u zelf iets op de beurs hoeft te doen.

De BFM Modelportefeuilles: van beleggingsidee naar rendement

De drie Modelportefeuilles zijn samengesteld door Harm van Wijk van Beleggen.com en Herbert Robijn van Finodex. De BFM Modelportefeuilles bundelen een aantal succesvolle beleggingsstrategieën. Elk van deze strategieën is begonnen als beleggingsidee van Harm en/of van Herbert. Elk idee is vervolgens uitgewerkt tot beleggingsstrategie en net zolang doorontwikkeld, tot de verhouding rendement/risico ook op langere termijn optimaal was. 

De zwakste schakel wordt geëlimineerd: de menselijke emotie

Essentieel is de volgende stap: met de Finodex technologie hebben we de strategieën geautomatiseerd tot ‘mechanische trading systemen’. Dat betekent dat de intelligente software van de systemen zèlf beslist over koop- of verkoop, dus zonder menselijke emoties. Precies, waar het bij veel beleggers zo vaak misgaat: emoties zijn bij beleggen helaas de zwakste schakel.

Balans rendement/risico ruim beter dan de AEX-index

De BFM Modelportefeuilles werken met ingebouwde risicobeheersing, zodat we tijdig verlies, maar ook tijdig winst nemen. Daarbij hebben we voor een gezonde spreiding over aandelen, opties en markten gezorgd. De rendement/risico verhouding van onze portefeuilles is door de jaren heen aanzienlijk gunstiger dan die van de AEX-index.

 

 modelportefeuille_250k

Signaalbeleggen: wij doen het werk, u bent in control

Al het rekenwerk is gedaan en de BFM Modelportefeuilles zijn actief. Stel, de rendementen spreken u wel aan en u doet mee met 100k, 250k, 500k of een combinatie daarvan. Dan ontvangt u de koop- en verkoopsignalen, als u dat wilt, op uw telefoon of per mail, zodat u precies ziet wat er gebeurt. Verder hoeft u niets te doen! Alles gaat automatisch.

Volledig transparant en altijd online en realtime inzicht

De software van Finodex zet de signalen voor u om in orders en stuurt die orders voor u naar uw broker. U blijft hierbij in control. U heeft op elk moment inzicht in uw portefeuilles, uw posities en uw rendement. U kunt op elk moment stoppen (en weer starten) met de automatische uitvoering van orders en u heeft op elk moment toegang tot uw brokerrekening.

Wat doen wij anders dan vermogensbeheerders?

We hebben gezien dat zowel bij banken als vermogensbeheerders emotie en gebrek aan discipline een rol speelt. Zoals het bewust niet uitstappen tijdens een daling, uit angst om een stijging te missen. Ook de financiële crisis was een maatje te groot voor deze partijen. Dat resulteerde de afgelopen tien jaar helaas vaker in verlies dan in winst op uw beleggingen. Structureel positieve rendementen zijn voor de meeste vermogensbeheerders en hun klanten voorlopig dan ook een utopie.

Kosten voor vermogensbeheer lopen flink uiteen Kassa

 

Dit zijn de verschillen met vermogensbeheerders:

 1. Ten eerste zíjn wij geen vermogensbeheerder. Wij combineren jarenlange ervaring met innovatieve technologie.
 2. Wij hebben simpelweg een aantal zeer goed doordachte en geteste trading systemen die het goed blijken te doen.
 3. We werken met ingebouwde risicobeheersing, door tijdig nemen van winst- en verlies.
 4. We vermijden emoties; onze trading systemen zijn volledig mechanisch
 5. We zijn niet afhankelijk van wie of wat dan ook, we verdienen niet aan extra transacties en we werken niet met een performance fee.
 6. We beleggen met ons eigen geld in onze trading systemen.

En het allerbelangrijkste verschil: wij werken aan uw rendement, u bent in control.

modelportefeuille_500k

Automatische orderuitvoering

Automatische orderuitvoering, ook wel AutoTrade, is het automatisch laten omzetten van koop- en verkoopsignalen in orders. Dezelfde software stuurt de orders vervolgens naar de broker voor uitvoering. De belegger ontvangt notificaties van signalen, orderuitvoering en positie updates. Automatische orderuitvoering is een dienst van iris.nl.

MeXeM is de broker waar uw effectenrekening loopt

MeXeM is de broker, die voor u de orders uitvoert. U heeft dan ook een account bij deze broker nodig. Het startkapitaal, waarmee u een BFM Modelportefeuille volgt, stort u bij de broker, niet bij Beleggen.com, Finodex of iris.nl.

Een van de grootste brokers wereldwijd stelt uw veiligheid voorop

MeXeM is aangesloten bij InteractiveBrokers, een van de grootste brokers ter wereld, met een marktkapitalisatie van $25 miljard. Via uw rekening heeft u altijd inzicht in de resultaten van uw beleggingen. De SIPC (Securities Investor Protection Cooperation) waarborgt uw rekening tot $500k voor effecten en $250k voor cash.

 

U kiest zelf uw eigen startkapitaal

Het startkapitaal is het bedrag, waarmee u aan één of meerdere Modelportefeuilles meedoet. Dit kapitaal stort u bij de broker, InteractiveBrokers (IB). De hoogte van het startkapitaal hangt af van de Modelportefeuille van uw keuze. Bovendien kunt u BFM Modelportefeuilles combineren of kunt u bijvoorbeeld 1 BFM Modelportefeuille met 2 of 3 keer het startkapitaal volgen. Om een goede spreiding te kunnen realiseren, bieden wij de modelportefeuilles aan voor € 100.000, € 250.000 en € 500.000.

 

Duidelijke tarieven en de laagste transactiekosten

Wij werken met abonnementen op de koop- en verkoopsignalen van één of meerdere BFM Modelportefeuilles, altijd inclusief automatische orderuitvoering. Het abonnementstarief is een vast bedrag, onafhankelijk van de performance en van het aantal signalen en exclusief de (scherpe!) transactiekosten van de broker. U betaalt geen beheerkosten, omdat wij geen vermogen voor u beheren.

 

Soms de ene dan de andere…

Het voordeel van het combineren van verschillende soorten strategieën en aandelen is dat de verschillende aandelen het op verschillende momenten het beter doen.

Zo zagen we in de afgelopen periode dat de grotere AEX-aandelen maar weinig rendement opleverden, maar dat de kleinere aandelen van de small cap index en de Nasdaq het juist erg goed deden.

 

TrendPortefeuille_backtest_combinatie_van_5

Hoe breder de spreiding, hoe stabieler het resultaat.

Overigens zie je dat de Trading Navigator het bij alle onderliggende waarden doet.

Hierboven zien we dus 5 verschillende soorten aandelen maal 30 aandelen, dus 150 verschillende aandelen. Overal gebruiken we dezelfde software met dezelfde instellingen. Een zeer robuuste indicator dus!

Gratis online training

“De techniek die ik gebruik om 20,6% rendement te maken… (zonder stress en in minder dan 10 minuten per week)”

Tijdens deze online training geef ik een kijkje achter de schermen en vertel ik u precies hoe ik beleg. Slechts 100 plaatsen beschikbaar (registreer nu via https://beleggen.com/training-b)

 

U ontdekt ook…

 • Het geheime systeem dat alle succesvolle beleggers gebruiken
 • De grootste valkuil waarom 90% van de beleggers geld verliest
 • Hoe ik in minder dan 10 minuten per week mijn portefeuille beheer

 

Bent u tevreden over uw huidige rendement?

Het kan altijd beter

 

 

dividendportefeuille

 

Het gemiddelde resultaat voor 2017 was 25,1%

Met bewezen strategieën kan iedereen geld verdienen op de beurs. De dip door optieposities, werd ruimschoots gecompenseerd door onze aandelenposities. Het spreiden over verschillende beleggingsstrategieën, blijkt opnieuw zeer waardevol. Het gemiddelde resultaat van onze portefeuilles in 2017 was 25,1%. 2018 was minder goed, maar ik ga er vabn uit dat we in 2019 weer dubbele cijfers gaan schrijven.

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

 

Met hartelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

https://beleggen.com/contact/

[email protected]

 

 

1 antwoord
 1. Helenlok
  Helenlok zegt:

  Hallo.

  Waar Kan Ik XEvil gratis downloaden op uw website?
  Ik heb informatie van je steun. XEvil is echt het beste programma voor captcha oplossen, maar ik heb de nieuwste versie nodig.

  Dankzij.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.