De Texaanse olieprijs

De prijs van een vat olie volgt het uitgestippelde pad tot nog toe prima: de target wacht op $ 57,50 à $ 58, zodat we nog ongeveer $ 1,00 à $ 1,50 hebben te gaan. We kijken deze week ook naar Exxon Mobil waar de komende weken kansen liggen.

Nadat de olie vorige week de weerstandszone opzocht in de buurt van $ 62,50, was dat het ideale moment om er een short positie op los te laten, een Turbo in ons geval. Dat hebben we dan ook met succes kunnen doen, want olie staat nu reeds $ 3 lager, waardoor duidelijk is geworden dat die naar de zone van $ 57,50 à $ 58 kan deze week. Daar moeten we weer sluiten en zoals het er nu naar uitziet, brengt deze positie op olie meer dan € 600 winst op. Olie is voor mijn handelsbeslissingen op intermarket-gebied toch een zeer mooi instrument. In meer dan 90% van de gevallen scoren we goed met de olieprijs.

Nu de rit richting $ 57,50 à $ 58 goed op gang komt en versnelt, nadat de oplopende steunlijn werd doorbroken, kan het snel gaan. Toch mogen we rond de steun geen risico nemen, omdat daar enkele punten wachten die de huidige val makkelijk kunnen stoppen. Zie in de oliegrafiek de horizontale steun door de bodems van oktober en november 2006 en later de bodems in februari. En niet te vergeten het 50-daags gemiddelde. We moeten dus wachten op de volgende beweging, tijdens een te verwachten consolidatie rond dat steungebied.

Exxon Mobil

Het verloop van het aandeel Exxon ziet er redelijk betrouwbaar uit. Eerst een daling richting $ 68 en later naar $ 64. Nu de koers rond $ 71 uitkomt kan er $ 3 tot $ 7 vanaf. Let bij het aandeel vooral ook op het 200-daags gemiddelde. Gezien er daaronder een slot komt, springt het signaal meteen op rood met minimaal de genoemde targets. Exxon is voor de handel wel een beter aandeel dan bijvoorbeeld Royal Dutch, dat vastzit binnen een range van enkele euro`s.

Guy Boscart, US Markets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.