De top 10 aandelen met hoge marges om in te beleggen in 2022

De top 10 aandelen met hoge marges om in te beleggen in 2022

Aandelen met hoge marges bieden meer veiligheid in moeilijke tijden. Er is gelukkig geen gebrek aan keuzemogelijkheden wat betreft aandelen met hoge marges. De bruto winstmarge is het percentage van de omzet dat een bedrijf behoudt na de kosten van verkochte goederen.

 

De bruto winstmarge is over het algemeen belangrijk omdat dit het uitgangspunt is voor het behalen van een gezonde nettowinst. Bedrijven met een gezonde nettowinst zijn de moeite waard om in te beleggen.

 

Op basis van de resultatenrekening wordt de brutowinst gedeeld door de omzet. Een brutowinst van $ 400.000 op een omzet van $ 1 miljoen is bijvoorbeeld gelijk aan 0,4 of 40 procent. De brutomarge is belangrijk omdat het laat zien of de omzet van een bedrijf voldoende is om de kosten te dekken.

 

De nettowinst is de brutowinst nadat u alle kosten heeft verrekend zoals bedrijfskosten voor werknemers, kantoorleasing en andere kosten bepalen de totale winst voor het bedrijf.

 

De prijsstrategie en concurrentie zullen uiteindelijk bepalen hoe de marge reageert op het koopgedrag van de consument. Een bedrijf wil steeds de hoogst mogelijke marge behalen zonder verkoop op te offeren om de omzet te maximaliseren.

 

Bij het selecteren van aandelen met hoge marges is natuurlijk ook de cashflow belangrijk. Doorgaans is de manier waarop een product wordt geprijsd gebaseerd op concurrerende marktprijzen. Hoe goedkoper, hoe meer marktaandeel.

 

Een andere strategie is die van een hogere prijsstelling dan de markt om de marges te maximaliseren. Een hoge prijsstrategie gaat vaak gepaard met een grote merkcampagne, waarbij de consument bereid is om meer te betalen voor een product van een bepaald merk.

 

Moeten ik en u beleggen in aandelen met hoge marges?

 

Hoge marges verwijzen over het algemeen naar bedrijven met lage kosten van verkochte goederen en een hoge verkoopprijs, waardoor ze een hoger bedrag aan inkomsten kunnen realiseren.

 

Dergelijke bedrijven zijn winstgevend en genieten een concurrentievoordeel in hun branche. Het concurrentievoordeel kan om verschillende redenen ontstaan, zoals hoge toegangsdrempels, veel onderzoek en ontwikkeling, octrooien en handelsmerken, langdurige betrokkenheid bij de industrie en nog veel meer. Deze bedrijven kunnen zelfs de marktleiders in hun branche zijn.

 

Is beleggen in aandelen met hoge marges duurzaam? Bedrijven met een hoge marge zullen altijd te maken krijgen met concurrentie of interesse van andere spelers die een deel van hun winsten willen inpikken. Zo zijn er aanzienlijk minder kansen dat de winstgevendheid op de lange termijn overleeft. Een aantal factoren speelt hierbij een rol.

 

Ten eerste, aangezien de winstgevendheid van een bedrijf hoog is, zal het bedrijf te maken krijgen met concurrentie en zou het zijn prijzen moeten verlagen of extra aan verkoop moeten besteden, waardoor de marges dalen. De groeiende concurrentie zou het bedrijf kunnen dwingen met lagere marges tevreden te zijn.

 

Ten tweede, wanneer kleine bedrijven zich in een nieuwe sector wagen en zeer winstgevend zijn, worden ze ofwel onderboden in kosten of worden ze overgenomen door een groter bedrijf.

 

We zien bijvoorbeeld dat de grootste tech-acquisities vandaag de dag plaatsvinden, zoals YouTube door Google en WhatsApp en Instagram door Facebook, waarbij enorme bedragen gemoeid zijn. Grote spelers in de industrie willen altijd overleven en groeien voor de lange termijn en ze doen dit met alle mogelijke middelen.

 

Slechts enkele van de weinige grote spelers kunnen overleven met een hoge winstmarge. We kunnen hier het voorbeeld van Google, Facebook of Apple nemen. Sommige sectoren kunnen zelfs genieten van een hoge winstmarge vanwege de complexiteit of het soort gespecialiseerde human resources dat nodig is, zoals de chemie, de gezondheidszorg of de farmaceutische sector.

 

Bedrijven kunnen het echter moeilijk vinden om zulke enorme marges vast te houden, aangezien concurrenten altijd op zoek zijn naar innovatie en investeren in R&D om voorop te blijven lopen of om toch alleszins de opgelopen achterstand in te halen.

 

U moet echter ook rekening houden met het feit dat bedrijven die al lange tijd hoge winstmarges genereren, een overgewaardeerde aandelenkoers en een hoge K/W-ratio kunnen hebben (“een hot company in a hot industry”, om het zo uit te drukken).

 

Waardebeleggers zoals Warren Buffett, Charlie Munger, Peter Lynch en vele anderen investeren bij voorkeur in aandelen met hoge marges. Het betreft bedrijven met hoge marges die een concurrentievoordeel genieten, maar alleen als hun aandelenkoers ondergewaardeerd is.

 

Peter Lynch gaf er zelfs een term aan: ‘Ten-bagger’. Een tien-bagger verwijst naar een investering die het potentieel heeft om 10 keer de initiële investering op te leveren. Deze aandelen hebben over het algemeen explosieve groeivooruitzichten en een K/W-ratio onder het sectorgemiddelde.

 

Aandelen met hoge marges bieden meer veiligheid

 

Een bedrijf met hoge marges heeft dus een veel grotere buffer om tegenslagen en stijgende kosten het hoofd te bieden. Als de kosten van een bedrijf aanzienlijk zijn en er weinig van de omzet overblijft om overhead- en andere bedrijfskosten te dekken, kan het moeilijk zijn om consequent winstgevend te blijven.

 

Een goed voorbeeld is Amazon, waar de verkoopkosten normaal 80% of meer van de omzet bedragen. Toen dit bedrijf op een bepaald moment te kampen had met stijgende kosten, boekte het zijn eerste verlies in jaren.

 

Hieronder een aantal bedrijven met hoge winstmarges die in de huidige omgeving, gekenmerkt door hoge inflatie en een moeilijkere economie, de moeite waard zijn.

 

1.   Regeneron Pharmaceuticals, Inc.

Eén van de aandelen met hoge marges op Wall Street is biotechbedrijf Regeneron. Dit bedrijf zal zijn verkoop dit jaar zien dalen, omdat het geen enorme boost krijgt van zijn COVID-19-behandeling, REGEN-COV, die niet zo effectief is tegen de omicron-variant. Maar het bedrijf is op zoek naar andere manieren om zijn businessmodel te versterken en te diversifiëren.

 

In de afgelopen paar maanden heeft Regeneron een aantal deals gesloten die de groei in een hogere versnelling hebben gebracht. Een daarvan was de overname van het immunooncologiebedrijf Checkmate Pharmaceuticals voor $ 250 miljoen.

 

Regeneron kocht ook Sanofi’s belang in de kankerbehandeling Libtayo voor $ 900 miljoen plus royalty’s en mijlpaalbetalingen die in de toekomst mogelijk moeten worden betaald. Deze transacties zullen helpen om de inkomsten van Regeneron te verhogen (in het geval van Libtayo), terwijl ze ook bijdragen aan de pijplijn (Checkmate heeft een veelbelovend kankermedicijn, vidutolimod, dat zich in fase 2-onderzoeken bevindt).

 

Regeneron zal waarschijnlijk nog meer moeten investeren als het zijn groei wil versnellen en de COVID-19-inkomsten wil goedmaken, die in 2021 in totaal $ 5,8 miljard bedroegen en goed waren voor 36% van de omzet.

 

Maar Regeneron is in goede vorm om dat te doen, omdat het een gestroomlijnde manier heeft van werken. De brutowinstmarge ligt normaal gesproken boven 80% en dat was zelfs vóór de pandemie al zo. Dat heeft Regeneron in staat gesteld om door de jaren heen consequent winst te boeken. En met sterke marges heeft het voldoende buffer als de kosten oplopen.

 

2.   Adobe

Softwaregigant Adobe profiteert van een grotendeels op abonnementen gebaseerd bedrijf dat zijn marges hoog houdt. Het mag dus zonder enige overdrijving gerekend worden tot de aandelen met hoge marges.

 

Gedurende de periode van zes maanden eindigend op 3 juni 2022 is de omzet van het bedrijf met 12% op jaarbasis gestegen tot $ 8,6 miljard. En van dat bedrag kwam meer dan $ 8 miljard (93%) uit abonnementen.

 

Abonnementen in combinatie met digitale producten maken het relatief eenvoudig voor Adobe om enorm winstgevend te blijven — de brutowinstmarges zijn 88% van de omzet. Een belangrijke reden voor het succes is dat het merk van Adobe over de hele wereld bekend is. Als je eersteklas fotobewerking wilt, is Photoshop de plek om naartoe te gaan.

 

Je kunt altijd zien dat een merk ongelooflijk populair is wanneer het een werkwoord wordt (bijvoorbeeld een “gephotoshopte afbeelding”). Als gevolg hiervan hoeft Adobe niet veel te besteden aan verkoop- en marketinginspanningen om zijn bedrijf op te pompen en zijn verkoop te laten groeien, omdat zijn producten zichzelf kunnen verkopen.

 

In de afgelopen twee kwartalen bedroeg de nettowinst van Adobe $ 2,4 miljard, een lichte stijging van 2,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in 2021. Het is niet geweldig, maar in de context van inflatie is het een goed resultaat.

 

Adobe’s digitaal gebaseerde bedrijf zou de ergste inflatie kunnen vermijden, maar zelfs als de kosten stijgen, zouden de gezonde marges ervoor moeten zorgen dat het resultaat veerkrachtig blijft.

 

3.   Visa Inc.

Visa is een ander bedrijf met een bekende merknaam dat tot de aandelen met hoge marges mag gerekend worden. De creditcards van Visa worden over de hele wereld geaccepteerd en ze maken weinig kosten.

 

Brutomarges van 80% zijn indrukwekkend, aangezien de belangrijkste kosten van het bedrijf om de omzetgroei te vergemakkelijken de personeelskosten en netwerk- en verwerkingskosten zijn, die in de afgelopen twee kwartalen in totaal $ 2,7 miljard bedroegen. Dat is minder dan een vijfde van de 14,2 miljard dollar die Visa in die periode aan inkomsten boekte.

 

Het bedrijf krijgt dit jaar te maken met uitdagingen vanwege de oorlog in Oekraïne. Eerder dit jaar zeiden Visa en andere grote kaartuitgevers dat ze hun activiteiten in Rusland opschorten als gevolg van de acties van het land.

 

Een omzetverlies zou de cijfers van het bedrijf kunnen drukken wanneer het inkomsten rapporteert. Een stijging van de opgehoopte reisvraag en -uitgaven dit jaar zou deze dalingen echter kunnen compenseren.

 

Hoe dan ook, met een winstmarge van normaal gesproken 50% of beter, bevindt het bedrijf van Visa zich in een uitstekende positie om een storm te doorstaan, of het nu gaat om geopolitieke problemen, inflatie of economische onzekerheid en angst voor een recessie.

 

4.   Advanced Micro Devices

De ontwerper van halfgeleiderchips Advanced Micro Devices is eveneens een snelgroeiend bedrijf dat gerangschikt mag worden bij de aandelen met hoge marges. De analisten zijn nog steeds optimistisch over de toekomstige groeivooruitzichten van Advanced Micro Devices, in lijn met bijvoorbeeld die van Intel, Nvidia en Samsung .

 

AMD’s tractie bij het ontwikkelen van de meest efficiënte, snellere en kosteneffectieve processors en geavanceerde computerchips is de afgelopen twee jaar overigens veel beter geweest dan die van Intel.

 

Uit recente nieuwsberichten blijkt dat Intel van plan is 20 miljard dollar te investeren in een chipfabriek in Ohio. Sommige investeerders maken zich zorgen dat de nieuwe productie-installaties van Intel op Amerikaanse bodem misschien AMD een aantal stapjes terug kunnen zetten.

 

AMD’s belangrijkste leverancier TSMC heeft echter ook soortgelijke plannen. Verder zal het feit dat Intel chips lokaal produceert, de AMD-chips niet minder concurrerend maken per dollar aan investering.

 

Efficiëntie en snelheid van uitvoering hebben AMD een voorsprong gegeven op het gebied van enterprise computing-chips. En klanten blijven naar AMD toestromen terwijl ze nieuwe mogelijkheden bouwen, zelfs voor de metaverse.

 

Bovendien zijn computerchips delicate producten waarvan de fabrieken op seismisch stabiele grond zijn gebouwd, en het duurt jaren om de fabriek te bouwen, uit te rusten en te laten draaien. Intel verwacht dat de Amerikaanse productie in 2025 begint. AMD zal al die jaren niet op zijn lauweren rusten.

 

AMD’s netto inkomensmarge bedroeg bijna 27% over de afgelopen 12 maanden, en de analisten op Wall Street schatten de winstgroei voor de komende vijf jaar op 38,6% per jaar. De winstmarges kunnen in 2023 en daarna zelfs verder toenemen.

 

AMD behoort tot de snelgroeiende aandelen met hoge marges om te kopen als de markt verzwakt. Temeer daar het bedrijf met zijn EPYC-processor epische gevechten blijft winnen tegen Intel in de enterprise-serverruimte, terwijl het sterke tractie krijgt op de pc-markt. In verband met dit aandeel moeten we spreken over de “MAN”-aandelen. Het acroniem FANG kent iedereen, maar wat is MAN?

 

Bij de volgende iteratie van FAANG kunnen deze drie zwaargewichten van de chipindustrie betrokken zijn. Beleggers op de aandelenmarkt houden van een goed acroniem. Per slot van rekening werd ‘FAANG’, bedacht door beursgoeroe Jim Cramer, al jaren gebruikt om enkele van de grootste technologieaandelen in de VS te beschrijven.

 

Nu zijn er de “MAN”-aandelen: Micron Technology, Advanced Micro Devices en Nvidia (zie hieronder). Ze zijn drie van de grootste producenten van geavanceerde computerchips (halfgeleiders) ter wereld.

 

Hun sector wordt steeds belangrijker, omdat meer producten en diensten afhankelijk zijn van digitale mogelijkheden om consumenten en bedrijven van dienst te zijn. Waardoor deze bedrijven kunnen groeien met hoge marges.

 

5.   Veeva Systems

Veeva Systems is een toonaangevende leverancier van software voor de life sciences industrie en één van de schoolvoorbeelden van aandelen met hoge marges. Het businessmodel wordt gekenmerkt door een sterke klantloyaliteit en een hoge zichtbaarheid van de groei.

 

Het bedrijf rapporteerde over de afgelopen 12 maanden een winststijging uit voortgezette bedrijfsactiviteiten van 24,6%. De netto inkomensmarges stegen van minder dan 16% in 2017 tot bijna 26% voor 2020, en deze trend volgde op een aanzienlijke stijging van de brutomarges van ongeveer 68% in 2016 tot ongeveer 73% de laatste tijd.

 

De omzet van Veeva groeide tussen 2016 en 2021 met een samengesteld jaarlijks percentage van meer dan 29% per jaar. Analisten van Wall Street voorspellen nog een sterke groei van 26% in de totale omzet voor 2022. En ze hechten aan een sterke groei van de winst per aandeel over vijf jaar van 15,8% nu naar VEEV-aandelen.

 

De aandelen van Veeva Systems kunnen op de huidige koersniveaus een koopje blijken te zijn en als één van de aandelen met hoge marges moet het bestand zijn tegen moeilijke marktomstandigheden.

 

6.   Silvergate Capital

 

Silvergate Capital, ook wel eens de cryptobank genoemd, verdient zijn plaatsje in de lijst van aandelen met hoge marges. Het bedrijf biedt innovatieve financiële infrastructuuroplossingen en -diensten aan Amerikaanse beurzen en wereldwijde investeerders in de cryptocurrency-industrie. Silvergate Capital biedt ook traditioneel commercieel bankieren, zakelijke leningen en leningen voor residentieel vastgoed en hypotheken en magazijnleningen.

Silvergate is een kleine bank die meestal onder de radar blijft bij beleggers in aandelen met hoge marges. Silvergate was een voorloper in het leveren van bankdiensten aan de crypto-industrie. Vele jaren geleden, toen cryptobeurzen 24/7 munten verhandelden, hadden ze een heel specifiek pijnpunt: het banksysteem heeft beperkte kantooruren. Silvergate zag dit probleem als een kans. De bank creëerde het Silvergate Exchange Network om de klok rond dollarbewegingen te vergemakkelijken.

 

Als gevolg daarvan storten de meeste grote spelers in het crypto-universum nu dollars bij Silvergate. De bank heeft bijna 1.600 klanten, bestaande uit crypto-handelsbeurzen, hedgefondsen en institutionele klanten die op elk moment in crypto kunnen handelen. In het tweede kwartaal ging er $ 191 miljard aan transacties via de SEN. Silvergate neemt een klein deel van de vergoedingen van deze transacties (bijna $ 9 miljoen in Q2).

 

Over het algemeen had de bank in het tweede kwartaal van 2022 circa $ 80 miljoen aan inkomsten. Silvergate rapporteerde in dat tweede kwartaal $ 13,8 miljard aan deposito‘s. Het grootste deel van het geld wordt verdiend via de rente-inkomsten die de bank op al haar deposito’s maakt. Silvergate betaalt niets aan rente, aangezien dit crypto-handelsrekeningen zijn. Een rentestijging (zoals we die in 2022 zien) is dus pure winst voor deze bank.

 

Silvergate is ook begonnen met het verstrekken van leningen aan klanten, waarbij crypto als onderpand wordt gebruikt. Dit is grotendeels een greenfield-kans, aangezien de overgrote meerderheid van de banken crypto-nieuwkomers zijn.

 

Vorig jaar werkte Silvergate samen met Meta Platforms om een stablecoin uit te geven. Toen Meta zich terugtrok, besloot Silvergate de munt alleen te achtervolgen. Hoewel er geen datum is vastgesteld voor de release, wanneer deze munt wordt gelanceerd, kan het deposito’s bij de bank dramatisch escaleren.

 

Er zijn redenen genoeg om erg optimistisch te zijn over Silvergate. Het management heeft een enorme vooruitziende blik getoond, waardoor deze kleine bank een enorme voorsprong heeft in de financiële wereld. Silvergate is enorm winstgevend (45% winstmarges) en groeit nog steeds snel (88% omzetgroei in het meest recente kwartaal). En dat is in een jaar waarin de crypto-waarderingen zijn gedaald.

 

De omzetgroeiprognoses voor 2022 blijven hoog op 46,4%. Een netto inkomensmarge van 45% voor 2021 zou in de toekomst intact kunnen blijven. Sterker nog, de bank zou kunnen profiteren van betere winstspreads als de rente dit jaar verder stijgt.

 

De bank blijft enorme, niet-rentedragende deposito’s aantrekken van klanten. Deze deposito’s zouden kunnen fungeren als vrij handelskapitaal in andere metiers. Het meest opmerkelijk is dat een stijging van de rente met 1% het netto-inkomen van SI het komende jaar met meer dan 52% zou kunnen verhogen, volgens het meest recente winstrapport.

 

7.   Nvidia Corporation

 

Nvidia, een bedrijf dat vaak wordt beschouwd als een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie en vandaag de dag nog steeds vooroploopt, verdient op zijn beurt een plaatsje tussen de aandelen met hoge marges. Het bedrijf overbrugt de kloof tussen innovatieve hardware producten en zijn ambities om een platformcomputingbedrijf te worden, als het dat nog niet is.

 

Het bedrijf past AI en machine learning op meerdere manieren toe. Een van de kleinere segmenten is automotive en robotica, waar Nvidia Drive wordt gehost, een end-to-end oplossing voor autofabrikanten die autonome, zelfrijdende technologie willen implementeren.

 

Nvidia heeft al een verkooppijplijn van $ 11 miljard opgebouwd van 35 topautofabrikanten, en in 2024 zal Mercedes-Benz Group zijn eerste door Nvidia aangedreven auto’s in het kader van dit programma uitrollen. Tegen 2030 zou de kans in autonome voertuigen meer dan $ 2,1 biljoen per jaar kunnen bedragen.

 

Nvidia heeft ook een revolutionair 3D-renderingplatform gebouwd, Omniverse genaamd, dat bedrijven als Amazon gebruiken om levensechte digitale replica’s van belangrijke activa te maken met een tot op de millimeter nauwkeurige nauwkeurigheid.

 

Omniverse stelt Amazon bijvoorbeeld in staat om wijzigingen aan te brengen in zijn fulfilmentcentra in de virtuele sfeer voordat het tijd en geld besteedt aan het aanpassen van de real-life versies.

 

Toch zijn dat segmenten van de toekomst, en op dit moment maken gaming en het datacenter 88% van Nvidia’s omzet uit. Het bedrijf zal zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van fiscaal 2023 op 24 augustus rapporteren. Nvidia verwacht zwakte op korte termijn, maar voor het volledige jaar verwachten analisten nog steeds een omzetgroei van 15% tot $ 31 miljard.

 

Op de lange termijn zal de vraag naar technologieën die worden aangedreven door AI alleen maar groeien, wat ertoe zou kunnen leiden dat de kleinere segmenten van Nvidia de grotere in verkoop inhalen.

 

Volgens één schatting zou AI tegen 2030 circa $ 13 biljoen aan de wereldeconomie kunnen toevoegen, wat een hint biedt voor het lange termijn potentieel van Nvidia. Het mag dus nog steeds gerekend worden tot de aandelen met hoge marges.

 

Grafische chipmaker Nvidia is een halfgeleideraandeel dat de komende tien jaar een aanhoudende sterke omzet- en winstgroei zou kunnen laten zien, aangezien de metaverse vorm krijgt en Web 3.0 een revolutie teweegbrengt in het internet.

 

Nvidia’s recente ommezwaai van pc-grafische kaarten naar complexere kunstmatige intelligentie en autonoom rijdende chips maakt het een van de belangrijke bouwers van de geavanceerde computer van morgen en de extreem gedigitaliseerde toekomst.

 

Nvidia genereerde de afgelopen vijf jaar een sterke samengestelde jaarlijkse groei van 40% in omzet en een nog sterkere 60% CAGR in nettowinst per verwaterd aandeel. Wall Street voorspelt een sterke omzetgroei van 60% voor NVDA-aandelen in 2022.

 

Aangezien Nvidia erin is geslaagd om een indrukwekkende netto inkomensmarge van bijna 34% te behouden in de afgelopen 12 maanden, zou de omzetgroei zich kunnen vertalen in verrekenbare winsten en enorme kasstromen dit jaar.

 

8.   Nova Ltd.

Nova is een fabrikant van halfgeleiderapparatuur die belangrijke meetoplossingen levert voor procesbesturingen in fabrieken voor de productie van halfgeleiders. Een sector met potentieel, zodat dit aandeel ook thuishoort in het rijtje van aandelen met hoge marges.

 

Het NVMI aandeel is het afgelopen half decennium één van de meest indrukwekkende groeiaandelen op Wall Street geweest, aangezien de omzet met 22% per jaar groeide en de verwaterde winst per aandeel sinds 2016 met bijna 68% per jaar steeg. De vrije kasstroom groeit ook, terwijl de operationele marges stegen van slechts 6,2% voor 2016 tot 26,8% over de afgelopen 12 maanden.

 

Hoewel de omzetgroei zou kunnen “vertragen” tot iets meer dan 17% in 2022 (Wall Street-prognoses), blijven de analisten erop vertrouwen dat het bedrijf zijn winst in de komende vijf jaar met meer dan 32% per jaar kan laten groeien. Nova’s inkomsten uit voortgezette bedrijfsactiviteiten van 22,8% over het afgelopen jaar overschaduwen de nettomarge van 11,5% van de S&P 500 om de NVMI-aandelen te bevestigen als een ander sterk groeiend aandeel met hoge marges om te overwegen om in februari te kopen. Of met andere woorden: de belegger op zoek naar aandelen met hoge marges mag dit aandeel niet over het hoofd zien.

 

9.   RH

 

Detailhandelaar in luxe meubelen RH (voorheen bekend als Restoration Hardware) is een gerenommeerd, financieel sterk gespecialiseerd meubelbedrijf dat zijn investeerders de afgelopen vijf jaar stevige rendementen heeft geschonken en dit met het potentieel om ook in het komende decennium goed te presteren. Het heeft zijn status als lid van de aandelen met hoge marges dus met onderscheiding verdient.

 

RH is goed gepositioneerd om zijn totale adresseerbare markt dit jaar te verbreden met de lancering van zijn nieuwe digitale platform, World of RH in 2022. De digitale strategie zou aantrekkelijk kunnen zijn voor de nieuwe klasse van huiseigenaren – digitaal onderlegde millennials.

Terwijl RH zijn activiteiten blijft uitbreiden (waaronder een groeiend horecaportfolio, privécharterjets, waaronder hedendaagse kunst), kunnen inkomsten en inkomsten in de nabije toekomst groeicijfers met dubbele cijfers ondersteunen.

 

Analisten verwachten dat RH zijn omzet met 33% zal laten groeien voor 2022. De netto winstmarge van het bedrijf van 18,3% zou nog kunnen groeien als Wall Street’s projectie van een sterke winstgroei van 23,6% over vijf jaar wordt gerealiseerd.

 

Hoewel RH-aandelen tegen 2027 mogelijk geen rendement van bijna 1300% opleveren, zoals te zien was over de afgelopen vijf jaar (het bedrijf is een beetje volwassen geworden), heeft het bedrijf nog steeds enkele groeitrucs in petto onder leiding van Gary Friedman, die ’s werelds meest machtige consumenten – de welvarende Amerikaan – als geen ander weet te bespelen.

 

RH blijft een snelgroeiend lid van de aandelen met hoge marges die beleggers zouden kunnen kopen als de aandelenmarkt corrigeert. Of als de recessie en/of de inflatie voor paniek op de beursvloer zorgt.

 

10.         Universal Display

 

Universal Display is een belangrijke leverancier van chemische producten en IP-licentieverlener voor de groeiende markt voor premium organische light-emitting diode (OLED) beeldschermen. De klantenlijst omvat industrie-zwaargewichten Samsung, LG Display, Konica Minolta en vele anderen.

De dubbelcijferige omzet- en winstgroeicijfers van het bedrijf zijn de laatste tijd indrukwekkend. De omzet is de afgelopen vijf jaar met een CAGR van meer dan 28% gestegen en de nettowinst is in dezelfde periode zelfs nog sneller gegroeid met een percentage van meer dan 40%. Een prestatie die alleen geleverd kan worden door aandelen met hoge marges.

 

Universal Display zou in de toekomst hoge omzetgroeipercentages kunnen blijven genereren, aangezien de wereldwijde markt voor premiumdisplays, met name de markt voor organische lichtemitterende diodes (OLED), groeit met de toegenomen vraag van de klant en de groeiende productiecapaciteit van de industrie.

 

Kopers met grote namen zoals Apple zijn de laatste tijd dominante klanten geworden, aangezien de Cupertino-gigant premium LED-schermen omarmt voor zijn high-end MacBooks en iPhones, terwijl kopers van televisiekijkers, gadgets, smartphones en wearables schreeuwen om de rijkere OLED’s en levendige kleurweergave.

 

Analisten voorspellen nog eens 22,4% jaar-op-jaar omzetgroei voor OLED in 2022. Een groot deel van de inkomsten van OLED gaat rechtstreeks naar de aandeelhouders, en het saldo van de ingehouden winsten van het bedrijf is tussen 2016 en 2021 met ongeveer 65,6% per jaar gegroeid. Terwijl deze trend zich voortzet, behoudt OLED-aandelen zijn plaats tussen snelgroeiende aandelen met hoge marges om te kopen tijdens marktzwakte.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen (of dalen). Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator of de online training https://beleggen.com/training

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.