Top 5 meme aandelen om in te beleggen in 2022

meme aandelen

Beleggen in een Meme aandelen: doen of niet doen? Jonge beleggers hebben vaak een heel andere instelling dan oudere beleggers. Dat is de afgelopen jaren vooral gebleken met de ontwikkeling rond de Meme aandelen. Veel beleggers zijn met deze Meme aandelen veel minder vertrouwd. Daarom besteden we er vandaag extra aandacht aan.

 

Wie zijn de nieuwe beleggers op de beurs van Wall Street die zich op Meme aandelen focussen?

 

De miljoenen nieuwe beleggers die het afgelopen jaar op de beurs zijn begonnen te handelen, hebben waarschijnlijk een heel ander profiel dan de meerderheid van de financiële media van hen heeft geschapen. Beelden van jonge mannen en vrouwen die in de VS hun stimuleringscheques gebruikten om Meme aandelen te verhandelen, zijn waarschijnlijk sterk overdreven.

 

Volgens een recente enquête onder de dagelijkse nieuwsbrieflezers van een financiële site is bijna 60% van degenen die zeiden dat ze de afgelopen twee jaren begonnen zijn met handelen in aandelen tussen de 40 en 74 jaar oud.

 

36% is jonger dan 40, maar slechts 4% is tussen de 18 en 24. De meeste van de 1.300 respondenten aan de enquête omschrijven zichzelf als autodidact, waarbij 47% zegt dat ze websites en boeken gebruiken om zichzelf te informeren over beleggen en handelen. Met daarbij extra aandacht voor Meme aandelen.

 

22% zegt te leren van financiële adviseurs, terwijl slechts 6% zegt te leren van online forums zoals Reddit, waar beleggers in Meme aandelen thuis zijn. Slechts 5% zegt voor de eerste ervaringen te hebben opgedaan via sociale media zoals TikTok en Twitter. 86% van de respondenten, waaronder zowel nieuwe als ervaren beleggers, beweert winst te hebben gemaakt in het afgelopen jaar. Maar wie geeft er graag toe geld te hebben verloren?

 

53% van de nieuwe investeerders gaf niettemin toe verliezen te hebben geleden, in veel gevallen met Meme aandelen. Een derde van alle respondenten zei dat ze in de afgelopen 12 maanden minstens $ 50.000 hebben geïnvesteerd in de beurs door (regelmatig) in aandelen te handelen. Fouten? Ze geven toe er een paar te hebben gemaakt. Wie heeft dat niet gedaan? Van het proberen om de markt te timen, tot handelen op basis van een ‘onderbuikgevoel’, tot handelen op marge.  Maar al doende leert men natuurlijk. Daarom is het hoog tijd dat we eens kijken wat die Meme aandelen precies zijn.

 

Wat zijn Meme aandelen?

 

Meme aandelen zijn de aandelen van een bedrijf die online en via sociale-mediaplatforms een cult-achtige aanhang hebben gekregen. Deze online communities kunnen doorgaan met het opbouwen van een hype rond een aandeel door middel van verhalen en gesprekken die zijn uitgewerkt in discussies op websites zoals Reddit en berichten op platforms zoals Twitter en Facebook.

 

Gemeenschappen van Meme aandelen beleggers kunnen dus de prijzen van die aandelen sterk beïnvloeden door gecoördineerde inspanningen om bijvoorbeeld short squeezes te initiëren in sterk geshorte namen. Als gevolg hiervan kunnen Meme aandelen schijnbaar overgewaardeerd raken ten opzichte van hun fundamentals, maar toch gedurende langere tijd hoog blijven noteren, aangezien leden van de Meme aandelen gemeenschap hun koersen op peil houden.

 

Meme aandelen gemeenschappen hebben ook een verklarende woordenlijst ontwikkeld van informeel jargon en marktterminologie, zoals “diamant handen” (sterke handen die zelfs bij dips niet verkopen), “tendies” (winst, gekscherend verwijzend naar hoeveel kippenaanbiedingen men met hen kan kopen), en “naar de maan” (anticiperen op extreem bovengemiddelde rendementen). Daarover vindt u hieronder nog wat meer informatie.

 

Meme aandelen zijn dus aandelen van bedrijven waarrond online communities zijn gevormd om verhalen te promoten en op te bouwen, met de bedoeling om de koers van het aandeel in kwestie in een bepaalde richting te sturen.

 

Meme aandelen, in hun huidige vorm, zijn in het jaar 2020 ontstaan uit de subreddit r/wallstreetbets. GameStop (GME) wordt algemeen beschouwd als het eerste Meme aandeel, waarvan de aandelenkoers in de loop van enkele maanden met maar liefst 100× steeg toen leden van de Meme aandelen gemeenschap een spectaculaire shortsqueeze veroorzaakten.

 

Meme aandelen hebben hun eigen jargon en taal ontwikkeld die worden gebruikt in online forums en sociale media.

 

Meme aandelen begrijpen

Een meme is een idee of een element van de populaire cultuur dat zich door de hoofden van mensen verspreidt en vermenigvuldigt. Memes kregen een steeds grotere prevalentie en relevantie naarmate het internet en sociale media groeiden, waardoor mensen snel grappige, interessante of sarcastische video’s, afbeeldingen of berichten naar anderen over de hele wereld konden verspreiden. Het snelle en vermenigvuldigende effect van het delen van dergelijke berichten kan ervoor zorgen dat ze viraal gaan.

 

Met internet ontstonden ook chatrooms en discussieborden die gewijd waren aan beleggen en het promoten van aandelen. Aan het eind van de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 hielpen deze sites de prijzen van zogenaamde dotcom-aandelen te promoten en op te drijven – een zeepbel die overigens op spectaculaire wijze uit elkaar spatte. Van Meme aandelen was toen echter nog geen sprake.

 

Meme aandelen kwamen echter pas in het jaar 2020 echt naar voren via het Reddit-forum r/wallstreetbets. In tegenstelling tot zijn voorgangers en andere investeringsborden, werd WallStreetBets bekend om zijn onconventionele en vaak oneerbiedige toon.

 

In dit en andere forums die sindsdien zijn opgedoken, werken gebruikers samen om doelaandelen te identificeren en deze vervolgens te promoten, terwijl ze ook hun eigen geld aan het werk zetten. In tegenstelling tot online pump-and-dump-schema’s die gericht zijn op het bedriegen van onwetende beleggers, omvat de promotie van meme-aandelen grotendeels het kopen en vasthouden met de bovengenoemde sterke handen, zelfs na de prijspieken.

 

GameStop: het eerste Meme aandeel

 

In augustus 2020 plaatste de YouTube figuur Roaring Kitty een virale video waarin werd uitgelegd waarom de aandelen van de fysieke videogame-retailer GameStop Corp. (GME) zouden kunnen stijgen van $ 5 naar $ 50 per aandeel. De echte naam van Roaring Kitty is Keith Gill, hij was ook op Reddit als u/deepF…Value en actief op de subreddit r/wallstreetbets. Met hem ging het tijdperk van de Meme aandelen van start, hij mag dus als een pionier worden beschouwd.

 

In zijn video legde hij uit dat het aandeel GameStop een van de grootste shortbelangen in de markt had, grotendeels met shortposities die werden aangehouden door hedgefondsen – en dat deze fondsen hun posities zouden moeten indekken in het geval van een enorme shortsqueeze, waardoor de koers van het aandeel veel hoger vliegt.

 

Een paar dagen later kochten de voormalige CEO van Chewy.com en investeerder Ryan Cohen een onbekende hoeveelheid GME-aandelen, wat Gill op Twitter toegaf. In november 2020 werd bekend dat Cohen een aandeel van 10% in het bedrijf had. Op 12 januari trad hij toe tot het bestuur en het aandeel steeg $20.

 

Door twee dagen later te sluiten, verdubbelde de waarde; een stijging van 8x ten opzichte van de prijs ten tijde van de eerdere berichten van Cohen en Gill. Het kan dus snel gaan met Meme aandelen.

 

In januari 2021 vond de shortsqueeze die The Roaring Kitty had aangekondigd wel degelijk plaats, waarbij de prijs van GME-aandelen explodeerde tot bijna $ 500 te midden van een razernij van short-covering en paniekaankopen.

 

De belangrijkste slachtoffers van de krapte waren uiteindelijk een handvol hedgefondsen, waarvan sommige gedwongen werden te sluiten vanwege zware verliezen. Als gevolg hiervan kreeg het concept van Meme aandelen een David vs. Goliath- of Robin Hood-connotatie van het afnemen van de rijke Wall Street-elite en het belonen van de kleine particuliere belegger.

 

De Meme aandelen activiteit kreeg vervolgens een geweldige boost van zich vervelende individuen die thuis vastzaten tijdens COVID-19-lockdowns in combinatie met makelaars-apps zonder commissie zoals Robinhood. Robinhood zag zelfs een overweldigende groei van handelsvolume, dankzij de Meme aandelen.

 

De Meme aandelen veroorzaakten heel wat onrust op de beurs van Wall Street, wat meerdere handelsvertragingen, uitval en platformcrashes veroorzaakt. Dit leidde tot verontwaardiging van gebruikers, samen met class action-rechtszaken, boetes en een restitutie van ongeveer $ 70 miljoen.

 

Andere Meme aandelen

 

Hoewel GameStop het eerste succesvolle Meme aandeel was, was het niet de enige. WallStreetBets-gebruikers identificeerden snel andere onderdrukte aandelen waarvan ze kans zagen om de koers op te jagen. De hype van de Meme aandelen was voorgoed geboren.

 

Andere Meme aandelen zijn onder andere AMC Entertainment Holdings Inc. (AMC), de bioscoopketen die de winst zag dalen tijdens de COVID-19-pandemie, en Blackberry Limited (BB), de verouderde smartphonemaker. Beide aandelen zagen hun aandelen ook snel stijgen met veelvouden.

 

Toen dit erkende Meme aandelen werden, begonnen leden van r/wallstreetbets en soortgelijke verkooppunten de humor in te zien om dergelijke bedrijven uit de as van de aandelenmarkt te doen verrijzen, tot grote wanhoop van ‘gewone’ beleggers.

 

Sommige Meme aandelen deden het niet zo goed als andere, zelfs niet met af en toe een shortsqueeze. Andere namen van meme’s zijn onder meer Bed Bath & Beyond Inc. (BBBY), Koss Corp. (KOSS), Vinco Ventures (BBIG), Support.com en zelfs de Meme aandelen enabler Robinhood Markets Inc. (HOOD), die dus een koekje van eigen deeg kreeg.

 

Een Meme aandelen woordenlijst

Meme aandelen gemeenschappen hebben een specifiek jargon ontwikkeld dat in hun online berichten wordt gebruikt. Sommige van deze termen zijn inmiddels gemeensgoed geworden, samen met emoji’s die worden gebruikt om ze online aan te duiden:

 

  • Apen: dit zijn leden van de gemeenschap van Meme aandelen. Sommigen hebben deze naam toegeschreven aan een meme die verband houdt met de film Rise of the Planet of the Apes, maar anderen hebben gesuggereerd dat het label afkomstig is van het samenbrengen van “domme apen” om het op te nemen tegen de Wall Street-elite.

 

  • BTFD: een acroniem voor “buy the f***ing dip.” Het kopen van de dips betekent long gaan op een aandeel nadat de prijs op korte termijn is gedaald en het is de bedoeling dat dit na elke dergelijke daling wordt herhaald. Beleggers in Meme aandelen gebruiken deze term constant.

 

  • Diamanten handen: dit betekent het vasthouden van een aandeel ondanks (zelfs zware) verliezen, in het vertrouwen dat de prijs snel zal stijgen. Meme aandelen zijn niet altijd winstgevend.

 

  • FOMO of “angst om iets te missen”: zoals in, als je niet snel op de Meme aandelen golf springt, zul je er spijt van krijgen.

 

  • Houd de lijn vast: een strijdkreet om anderen aan te moedigen pal te staan met diamanten handen in het licht van de volatiliteit van Meme aandelen.

 

  • Papieren handen: dit is een denigrerende term voor degenen die geen diamanten handen hebben. Deze worden gezien als zwakke individuen zonder overtuiging die hun Meme aandelen te snel verkopen.

 

  • Stonks: een ironische spelfout van het woord ‘aandelen’. Deze meme dateert van vóór WallStreetBets en toont vaak een grof ontworpen kale man in een pak die wezenloos naar een pijl staart die in prijs omhoog wijst. Stonks wordt vaak gebruikt door beleggers in Meme aandelen.

 

  • Tendies: afkorting van chicken tenders, “tendies” verwijzen naar winsten gemaakt in Meme aandelen. Er zijn verschillende beweringen waarom dit fastfoodproduct wordt gebruikt voor het verzamelen van winst.

 

  • Naar de maan: Het idee dat een aandeel buitengewoon hoog zal stijgen, als naar de maan. Meme aandelen staan inderdaad bekend vanwege hun volatiliteit.

 

  • YOLO of “je leeft maar één keer” en daarom dus Meme aandelen kopen, het kan de kans van je leven zijn.

 

Goed om te weten

 

Hoewel Meme aandelen (soms) een succesvolle zaak zijn geweest voor individuele beleggers, daghandelaren en makelaarsplatforms, hebben bedrijven ook (vrij letterlijk) geprofiteerd van het fenomeen Meme aandelen.

 

Als gevolg van torenhoge prijzen en aanhoudende vraag naar de aandelen bij individuele beleggers, profiteerde Adam Aron, CEO van AMC Theaters, van de hoge waardering en deed hij een reeks secundaire (vervolg)aanbiedingen in 2021, waarmee hij meer dan $ 1,5 miljard ophaalde in het eerste kwartaal (Q1) van dat jaar van vraatzuchtige Meme aandelen kopers.

 

GameStop volgde dit voorbeeld in 2021 en haalde bijna $ 1,7 miljard op via een secundair aanbod van 8,5 miljoen extra aandelen tegen een gemiddelde prijs van meer dan $ 200 per aandeel.

 

Waarom zijn Meme aandelen zo controversieel?

 

In feite is dit een vraag die heeft geleid tot eindeloze debatten door beleggers van alle ervaringsniveaus zonder dat deze discussies tot een sluitende conclusie hebben geleid. Sommigen zijn volledig mee met deze door de sociale media gevoede beweging.

 

Anderen denken dat Meme aandelen een vorm van roekeloos beleggen is dat in de toekomst tot grotere problemen zal leiden. Laten we toch nog eens even dieper ingaan op de toekomst van deze investeringstrend die de Amerikaanse markten stormenderhand heeft veroverd.

 

Wat worden Meme aandelen in de toekomst?

 

Wat zijn Meme aandelen per definitie? De term ‘Meme aandelen’ is eind 2021 en een groot deel van 2022 het middelpunt van de aandacht van beleggers geworden en de belangstelling ervoor is de afgelopen maanden alleen maar groter geworden. Samen met cryptocurrencies is dit momenteel het meest controversiële onderwerp binnen de financiële sector.

 

Dus, wat zijn Meme aandelen precies? Een Meme aandeel is een beursgenoteerd bedrijf dat te maken krijgt met een buitensporig handelsvolume van particuliere beleggers op sociale media. Over het algemeen is het een aandeel dat ‘viraal’ gaat op verschillende sociale-mediaplatforms, wat leidt tot torenhoge aandelenkoersen.

 

Dit begon allemaal met een gemeenschap van investeerders op het Reddit-forum “WallStreetBets” die een trend herkenden van grote hedgefondsen die short gingen op GameStop-aandelen (NYSE: GME). Deze hedgefondsen waren met name van mening dat GameStop een bearish vooruitzicht had vanwege de sluiting van winkels in het hele land. Daarom besloten ze om tegen de aandelen in te zetten of te ‘shorten’.

 

De Reddit-community reageerde door massaal aandelen van GameStop te kopen. Dit zorgde ervoor dat de aandelenkoers omhoogschoot in wat bekend staat als een shortsqueeze.

 

Als gevolg hiervan begonnen verschillende handelsplatforms zoals Robinhood en TD Ameritrade de handel in GameStop-aandelen te beperken of volledig stop te zetten vanwege de volatiliteit en andere onderliggende financiële vereisten. En zo werden de Meme aandelen geboren.

 

Kun je rijk worden van Meme aandelen?

 

Kunnen die Meme aandelen je rijk maken? Vanwege de volatiliteit begonnen hedgefondsen miljarden dollars te verliezen aan Meme aandelen, terwijl beginnende beleggers behoorlijke winsten binnenhaalden. Dit leidde op zijn beurt tot verdere interesse van nieuwe investeerders die als het ware ‘het aan de man wilden houden’. En GameStop was nog maar het begin.

 

Daarna kwamen AMC Entertainment (NYSE: AMC) en BlackBerry (NYSE: BB). Sommige experts beschouwen Dogecoin zelfs in de categorie Meme aandelen vanwege het virale succes op sociale media.

 

Van elk van deze aandelen zijn de aandelenkoersen de afgelopen twee jaar omhooggeschoten tijdens de periodes van grote invloed van sociale media voor deze Meme aandelen. Desalniettemin tonen gegevens aan dat elk bedrijf te maken kreeg met grote volatiliteit na de oorspronkelijke stijging van de aandelenkoers. Dus terwijl sommige beleggers geweldige rendementen opleverden, verloren anderen waarschijnlijk grote delen van hun investering.

 

Natuurlijk kan je met Meme aandelen rijk worden, maar je maakt evenveel kans om alles kwijt te raken. Meme aandelen dragen een veel hoger risico vanwege hun grote afhankelijkheid van sociale media. Daarom is het zo belangrijk om uw portefeuille in evenwicht te houden en goed onderzoek te doen voordat u in virale aandelentrends en dus in Meme aandelen investeert.

 

Een aantal Meme aandelen van dichtbij bekeken

 

1.   Axsome Therapeutics AXSM

Het enige dat nodig is om een biotech-aandeel op gang te brengen (en er één van de Meme aandelen van te maken), is één goede katalysator, zoals een goedkeuring van een medicijn van de Food and Drug Administration (FDA).

 

Axsome Therapeutics ontving onlangs zo’n katalysator toen de FDA Auvelity goedkeurde als een behandeling voor volwassenen met een depressieve stoornis. Het nieuws leidde tot een stijging van 29% in de aandelenkoers van Axsome.

 

Analisten denken dat het medicijn een kaskraker zal worden en op zijn hoogtepunt jaarlijks ongeveer $ 2 miljard aan omzet zal genereren. Een belangrijke reden voor zijn potentieel is dat het patiënten binnen een week kan helpen, terwijl het zes weken of langer kan duren voordat patiënten voordelen ervaren van andere antidepressiva die nu op de markt zijn.

 

Een andere inkomstengenererende katalysator voor Axsome is Sunosi, het medicijn tegen narcolepsie dat het onlangs heeft overgenomen van Jazz Pharmaceuticals. Het bedrijf voorspelt dat dit medicijn meer dan $ 1 miljard aan piekjaaromzet zou kunnen genereren, inclusief mogelijke verkopen bij andere indicaties.

 

Axsome heeft de afgelopen jaren geen inkomsten gegenereerd, maar het bedrijf is eindelijk op gang gekomen wat het realiseren van omzet betreft. In het tweede kwartaal droeg Sunosi $ 8,8 miljoen bij aan de omzet van het bedrijf. Het bedrijf verwacht dat de transactie voor Sunosi’s ex-Amerikaanse marketingrechten tegen het einde van het jaar zal worden afgerond. Zolang mag het bedrijf tot de Meme aandelen gerekend worden.

 

Axsome boekte in het tweede kwartaal nog steeds een fors nettoverlies van $ 41 miljoen. Nu het bedrijf eindelijk inkomsten genereert en er meer licht aan het einde van de tunnel is vanwege de recente goedkeuring van Auvelity door de FDA, vat het aandeel vlam. Gezien de nog steeds bescheiden waardering van $ 2,8 miljard, zou het meer ruimte kunnen hebben om te draaien.

 

2.   Vertex Pharmaceuticals VRTX

Deze medicijnfabrikant heeft dit jaar de bredere markt stevig verslagen want de koers is met meer dan 30% gestegen terwijl de S&P 500 in 2022 diep in het rood blijft. Die prestatie is nog indrukwekkender gezien de macro-economische tegenwind: inflatie, problemen met de toeleveringsketen, geopolitieke spanningen, renteverhogingen, enz. Het aandeel mag dus zonder enige vorm van overdrijving tot de Meme aandelen worden gerekend.

 

En dat niet zonder reden: Vertex Pharmaceuticals brengt de enige medicijnen op de markt die de onderliggende oorzaken van cystische fibrose behandelen. Patiënten kunnen er niet zomaar voor kiezen om af te zien van deze medicijnen.

 

Cystic fibrosis beschadigt hun interne organen en de situatie kan behoorlijk slecht worden zonder de juiste medicatie. Dus artsen blijven producten van Vertex Pharmaceuticals voorschrijven, en patiënten blijven ze gebruiken, zelfs als de economie aan het stagneren is.

 

Maar er is meer. Vertex heeft een opwindende pijplijn die het de komende vijf jaar zou moeten helpen om zijn productassortiment op een zinvolle manier uit te breiden. Exa-cel, een mogelijke therapie voor transfusieafhankelijke bèta-thalassemie en sikkelcelziekte, zou al volgend jaar goedkeuring kunnen krijgen. Dat is als Vertex en zijn partner in deze programma’s, CRISPR Therapeutics, tegen het einde van het jaar regelgevende indieningen indienen voor Exa-cel, zoals ze van plan zijn.

 

Het bedrijf is ook van plan om in het vierde kwartaal een klinische fase 3-studie te starten voor VX-548 als behandeling voor acute pijn. Er is een grote behoefte aan nieuwe pijnstillers, vooral gezien het feit dat veel momenteel beschikbare opties gevaarlijke bijwerkingen hebben. Vertex voert ook een fase 1/2-studie uit voor VX-880 als behandeling voor type 1-diabetes. Het bedrijf heeft ook verschillende andere kandidaten in de maak.

 

Vertex heeft een solide line-up die een sterke omzetgroei en gezonde financiële resultaten blijft produceren. Het heeft een rijke pijplijn met mogelijke goedkeuringen en veelbelovende uitslagen van testen die onderweg zijn. Dit zijn uitstekende redenen waarom de biotech-aandelen in koers zouden kunnen blijven stijgen. Beleggers in Meme aandelen hebben de aandelen van het bedrijf ontdekt en dat houdt de belofte van hogere koersen in.

 

3.   Novavax NVAX

In tegenstelling tot Axsome Therapeutics en Vertex Pharmaceuticals heeft Novavax de investeerders in Meme aandelen tot nu toe in 2022 niet veel te juichen gegeven. De aandelen van de vaccinmaker zijn tot nu toe met meer dan 70% gedaald. Maar veel beleggers in Meme aandelen denken dat Novavax nog steeds een kans maakt om in de niet al te verre toekomst te stijgen tot het niveau van de Meme aandelen.

 

En dat heeft te maken met de betrokkenheid van dit bedrijf bij de pandemie. De vraag naar COVID-19-vaccins is niet meer zo sterk als vroeger. De COVID-19 vaccins op de markt bieden simpelweg niet zoveel bescherming en zijn niet zo veilig.

 

Hoewel Novavax iets later bij de finish zal zijn dan zijn twee grootste rivalen – Pfizer en Moderna – verwacht het bedrijf zijn ommicron booster in het vierde kwartaal van 2022 gereed te hebben.

 

De Meme aandelen beleggers denken dat de booster van Novavax een aanzienlijk marktaandeel zou kunnen veroveren omdat het gebaseerd is op een beproefde benadering – eiwitsubeenheden – in plaats van boodschapper-RNA (mRNA). Het is ook goed mogelijk dat de ommicron-booster van Novavax effectiever is dan concurrerende mRNA-vaccins.

 

Op de langere termijn heeft Novavax de kans om zich verder te profileren als vaccinleider met een combinatie-inenting tegen COVID-griep. Het bedrijf loopt zowel Pfizer als Moderna voor in de ontwikkeling van een combinatievaccin.

 

Om zeker te zijn, is er geen garantie dat Novavax zijn potentieel als één van de Meme aandelen zal waarmaken. Het is alleszins nog niet zo ver. Maar wees niet verbaasd als deze underdog de komende jaren een tophond wordt in de COVID-19-vaccinmarkt. En één van de toppers bij de Meme aandelen.

 

4.   Doordash DASH

 

De koers van platform DoorDash, Inc. voor het thuis bezorgen van voedingsproducten is het afgelopen jaar met meer dan 50% gedaald, toen de door pandemie veroorzaakte hausse in online voedselbestellingen afnam en investeerders stroomden naar veilige havenaandelen te midden van de aanhoudende volatiliteit van de markt.  Niet meteen een hoofdstuk dat passend is in het verhaal van de Meme aandelen.

 

Maar voedselbezorging is een seculier groeiverhaal en DoorDash, Inc. heeft nog steeds het grootste marktaandeel van de industrie in de Verenigde Staten, dat tijdens de pandemie meer dan verdubbelde in waarde.

 

DoorDash maakte zijn Q2-resultaten bekend en rapporteerde een ordergroei van 23,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, en boekte een recordaantal dagelijkse actieve gebruikers en DashPass-leden ondanks de aanhoudende macro-economische tegenwind.

 

De winst per aandeel overtrof de verwachtingen met $ 0,11, terwijl de omzet van $ 1,61 miljard ook de schattingen van analisten overtrof met $ 86,54 miljoen. Needham-analist Bernie McTernan handhaafde op 5 augustus een koopadvies voor de DoorDash, Inc. aandelen en verhoogde het koersdoel van $ 100 naar $115.

 

De analist merkte op dat het aandeel een aantrekkelijke groeimogelijkheid biedt door zijn marktaandeel in restaurants verder te verhogen. McTernan merkte ook op dat de betaalde lidmaatschapsfunctie van het bedrijf, DashPass genaamd, het bedrijf zou moeten helpen om door het huidige marktklimaat te navigeren, omdat het klanten een goede waardepropositie biedt.

 

Aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 hadden 52 van de 912 hedgefondsen die worden gevolgd door Insider Monkey posities in DoorDash, Inc. (met een gezamenlijk prijskaartje van $ 4,49 miljard. Hetzelfde aantal hedgefondsen was een kwartaal eerder ook bullish op DASH-aandelen.

 

De grootste aandeelhouder van het bedrijf in het eerste kwartaal was Tiger Global Management LLC, met een positie van bijna $961 miljoen. Deze hedge fondsen zijn niet bepaald beleggers in Meme aandelen, maar ook bij laatstgenoemde categorie beleggers scoort dit aandeel goed.

 

5.   Lucid Group LCID

 

Dit bedrijf heeft recent een niet zo goede beurt gemaakt en dat zijn de beleggers in Meme aandelen natuurlijk niet zo gelukkig mee. Lucid CEO Peter Rawlinson erkende openlijk problemen met betrekking tot logistiek en toeleveringsketens. Als gevolg van deze uitdagingen heeft Lucid zijn doelstelling voor de productie van voertuigen gehalveerd.

Eén verlaging van de productievooruitzichten kan worden gezien als een geïsoleerd incident. Twee opeenvolgende kwartalen van de beoogde bezuinigingen op de autoproductie kunnen echter het begin van een trend zijn. Is Lucid in staat om de macro-economische uitdagingen aan te gaan waarmee fabrikanten van elektrische voertuigen (EV) in 2022 worden geconfronteerd?

 

Het is een terechte vraag en investeerders in Meme aandelen hebben het volste recht om zich zorgen te maken over het vermogen van Lucid Group om letterlijk en figuurlijk te leveren.

 

Bovendien geeft de achterblijvende kwartaalomzet van het bedrijf aan dat de financiële positie van Lucid niet ideaal is. Eerlijk gezegd was de prijsevolutie van de LCID-aandelen tot dusver in 2022 tot nu toe frustrerend. Na een stijging tot $ 45 voor een geweldige start van het jaar, zakte de prijs van het Lucid-aandeel in mei naar het gebied van $ 18 en bleef daar maanden achtereen hangen.

 

Het is ook frustrerend dat het moeilijk is om Lucid Group een juiste waarde toe te kennen. Dat komt omdat Lucid geen koers-winstverhouding (of P/E) heeft, aangezien het bedrijf niet winstgevend is. De kopers zouden kunnen beweren dat EV-startups moeten worden vergeven dat ze niet winstgevend zijn. Elektrificatie van voertuigen gaat tenslotte om de toekomst, niet om het heden. Daarom krijgt het aandeel nog krediet van de beleggers in Meme aandelen.

Tot slot

Niet alle meme aandelen zullen in koers stijgen. Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Of volg de gratis online training.

~ Harm van Wijk

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.