De top 8 Aziatische dividend aristocraten om in te beleggen in 2022

De top 8 Aziatische dividend aristocraten om in te beleggen in 2022

Aziatische dividend aristocraten zijn in opmars. Amerikaanse beleggers zijn al langer vertrouwd met de dividend aristocraten. Deze hoogrenderende aandelen worden op de beurs van Wall Street druk gevolgd.

 

In Europa zijn de dividend aristocraten ook in opmars. In deze periode van lage rentevoeten hebben de Europese beleggers de aantrekkingskracht van interessante rendementen ontdekt.

 

In Azië staan de dividend aristocraten echter nog in de kinderschoenen. Bijkomende handicap is dat de meeste Aziatische aandelen Europese beleggers niet zo veel zullen zeggen. Toch lijkt het ons hoog tijd dat de Aziatische dividend aristocraten eens van dichtbij worden bekeken.

 

Mogen we u voorstellen: de Dividend Aristocrats Yield Enhanced strategie

 

De Dividend Aristocrats Yield Enhanced strategie is een strategie die in de VS erg populair is. Het streeft naar dividendgroei en een verbeterd rendement door te beleggen in een portefeuille van 30 dividend aristocraten aandelen en verkoop van gedekte callopties. Dividendaristocraten zijn componenten van de S&P 500-index die gedurende ten minste vijfentwintig jaar elk jaar het dividend hebben verhoogd.

 

De Amerikaanse lijst met de dividend aristocraten bestaat historisch gezien uit ongeveer 50 bedrijven, maar dit aantal kan variëren. De strategie selecteert dertig van de bedrijven voor opname, hoewel de portefeuille dus kan fluctueren. Beleggen kan zowel in de aandelen zelf als via opties, meer bepaald via een gedekte call.

 

Een gedekte call is een optiestrategie waarbij een belegger de aandelen koopt en daarop callopties schrijft (verkoopt), om meer inkomsten te genereren. Aandelen uit het lijstje met dividend aristocraten, die in de strategie zijn opgenomen, worden geselecteerd op basis van de winstraming, prijs/kasstroom, schuld ten opzichte eigen vermogen en rendement op activa. Op basis van diverse fundamentele factoren dus.

 

De Dividend Aristocrats Yield Enhanced-strategie weegt elke positie gelijkelijk bij aanvang van de portefeuille en houdt slechts in beperkte mate contanten aan, dit om het potentieel van het rendement te maximaliseren.

 

De gedekte calls voor de Dividend Aristocrats Yield Enhanced-strategie worden doorgaans 4% tot 10% out-of-the-money geschreven en bij zeldzame gelegenheid, In The Money. Van wie wil beleggen in opties, wordt overigens wel enige voorkennis vereist.

 

Het extra geld van de Covered Calls wordt opnieuw geïnvesteerd in het Dividend Aristocrats Yield Enhanced Strategie, waardoor extra opties kunnen worden gekocht. Hierdoor is er sprake van een soort hefboomeffect.

 

Deze strategie met dividend aristocraten wordt ook in toenemende mate op andere beurzen dan de Amerikaanse toegepast. Wat de Aziatische beurzen betreft, is er een duidelijk verschil wat betreft de omschrijving van dividend aristocraten.

 

De S&P Pan Asia Dividend Aristocrats Index meet de prestaties van bedrijven binnen de S&P Pan Asia Broad Market Index (BMI) die gedurende ten minste 7 opeenvolgende jaren een beleid hebben gevolgd om het dividend elk jaar consequent te verhogen, waar dat in de VS 25 opeenvolgende jaren zijn.

 

De Aziatische dividend aristocraten worden dus anders geïnterpreteerd dan de Amerikaanse (of de Europese). Maar laten we alvorens te kijken naar individuele Aziatische dividend aristocraten nog even kijken naar het algemene principe.

 

In de wereld van beleggen zijn dividend aristocraten bedrijven met een bewezen staat van dienst in het jaarlijks verhogen van hun dividend. Vanwege deze consistente prestaties beschouwen veel beleggers ze als de beste beleggingen in aandeleninkomsten die u kunt doen.

 

Wat zijn eigenlijk dividend aristocraten?

 

Dividend aristocraten zijn beursgenoteerde bedrijven die op lange termijn elk jaar consequent dividenden hebben verhoogd. Er zijn verschillende lijsten van dividendaristocraten, maar de bekendste is de S&P 500 Dividend Aristocrats Index.

 

Een officiële lijst met Aziatische dividend aristocraten is er nog niet. Wel bestaan er enkele onofficiële lijsten. Bekijken we nog even naar de voorwaarden voor opname in de VS:

 

 • Hebben hun dividenduitkeringen elk jaar gedurende ten minste 25 opeenvolgende jaren verhoogd.
 • Beschikken over een marktkapitalisatie van ten minste $ 3 miljard.
 • Zag een gemiddelde dagelijkse handelswaarde van ten minste $ 5 miljoen voor de drie maanden vóór de laatste herbalancering.
 • Zijn opgenomen in de S&P 500-aandelenindex.

 

S&P Dow Jones Indices stelt de jaarlijkse lijst samen van in aanmerking komende dividend aristocraten, op basis van informatie over het voorgaande jaar. S&P herbalanceert het percentage dat elk bedrijf op de lijst per kwartaal inneemt en publiceert de meest recente dividend aristocraten lijst.

 

Om de status als lid van de dividend aristocraten te behouden, moet een bedrijf zijn dividenduitkering minstens één keer per jaar verhogen. Nieuwe bedrijven worden aan de lijst toegevoegd als ze de drempel van 25 jaar bereiken. Zodra een bedrijf echter van de lijst valt door een dividendverhoging over te slaan, moet het nog 25 jaar wachten om weer op de lijst te komen.

 

3 redenen om dividend aristocraten te kopen voor uw pensioen

 

Hoewel veel bedrijven dividenden uitkeren – voornamelijk meer gevestigde bedrijven met minder groeipotentieel – zijn er verschillende niveaus voor bedrijven die dividend uitkeren. Bedrijven die erin zijn geslaagd om hun jaarlijkse dividenduitkering gedurende ten minste 25 opeenvolgende jaren te verhogen, worden in de VS beschouwd als dividend aristocraten. Hierboven kon u lezen dat die drempel in Azië op 7 jaar werd gelegd.

 

Hier zijn drie redenen waarom u dividend aristocraten zou moeten overwegen voor uw pensioenportefeuille.

 

 1. Dividend aristocraten zijn beter bestand tegen bearmarkten

Een bullmarkt wordt gedefinieerd als een langdurige periode van gestage stijgingen van de aandelenkoersen, terwijl een bearmarkt wordt gedefinieerd door een gestage daling van de aandelenkoersen.

 

Historisch gezien heeft de aandelenmarkt aangetoond dat het vatbaar is voor zowel bull- als bearmarkten, en geen van beide zal eeuwig duren. Beleggers houden van bullmarkten omdat de aandelen in hun portefeuille in waarde toenemen. Maar een bearmarkt kan sommige beleggers in paniek brengen wanneer ze hun portefeuilles in waarde zien afnemen.

 

Een van de beste dingen van dividend aristocraten is dat ze hebben laten zien dat wat er ook gebeurt in de bredere economie, hun bedrijf doorgaans fundamenteel gezond genoeg is om tegenwind te doorstaan.

 

Neem bijvoorbeeld drankgigant Coca-Cola. Coca-Cola heeft de afgelopen 59 jaar zijn jaarlijkse dividend verhoogd. Hetzelfde geldt voor Procter & Gamble, dat zijn dividend al 65 jaar op rij heeft verhoogd.

 

Gedurende die tijd hebben beide bedrijven bearmarkten, recessies en andere moeilijke economische tijden doorstaan. Ze zijn erin geslaagd hun dividenden te behouden en te verhogen. Dit geldt in mindere mate voor Aziatische dividend aristocraten, hoewel die toch ook hun mannetje kunnen staan.

 

 1. Beleggers worden beloond, ongeacht de koersbewegingen van de aandelen.

Er zijn twee primaire manieren om geld te verdienen met het bezit van aandelen:

 • een aandeel verkopen voor meer dan u ervoor hebt betaald en
 • het optrekken van dividenduitkeringen.

 

Hoewel de eerste de meest voor de hand liggende manier is, kunnen sommige beleggers over het hoofd zien hoeveel geld er met de laatste kan worden verdiend. Dividenden, die over het algemeen driemaandelijks of jaarlijks worden uitbetaald, zijn een manier voor bedrijven om beleggers te belonen voor het vasthouden van hun aandelen.

 

Stel je voor dat je investeert in een dividendaristocraat als 3M, die al meer dan 100 jaar ononderbroken dividenden uitkeert aan zijn aandeelhouders en de afgelopen 64 jaar zijn dividenduitkering elk jaar heeft verhoogd.

 

In de afgelopen vijf jaar zag 3M zijn aandelenkoers met meer dan 20% dalen, maar het bedrijf heeft in die tijd meer dan $ 28 aan dividenden per aandeel uitbetaald.

 

Als u in maart 2017 10 aandelen van 3M kocht voor $ 191 en die aandelen aanhield tot de prijs van $ 141, zou u $ 500 aan niet-gerealiseerde verliezen hebben, maar meer dan $ 280 aan dividenden hebben verdiend. Wat dus een goede buffer vormt.

 

Als u een lange termijn belegger bent, zouden die niet-gerealiseerde verliezen op korte termijn u als belegger niet zo moeten afschrikken. Goede, gevestigde bedrijven vinden manieren om op de lange termijn te floreren. Een verlies is alleen een verlies van geld als u besluit uw belegging te verkopen. Als de koers weer stijgt naar waarvoor je het hebt gekocht, worden die dividenden dus winst. Dat is dus de kracht van de dividend aristocraten.

 

 1. Ze kunnen u helpen duizenden aan jaarlijkse pensioeninkomen te verdienen

Het gebruik van gemiddelde aankoopkosten en het doen van consistente investeringen in dividend aristocraten kunnen een betrouwbare bron van inkomsten blijken te zijn bij pensioen. Dat geldt voor Amerikaanse dividend aristocraten, maar ook voor Europese of Aziatische.

 

8 Aziatische dividend aristocraten

 

1.  Sonic Healthcare Limited (OTC:SKHHY)

 

Sonic Healthcare Limited (OTC:SKHHY) is een Australisch bedrijf dat diagnostische diensten levert op het gebied van radiologie en pathologie, naast andere laboratoriumdiensten. Het is actief in Europa, Oceanië en Noord-Amerika en stelt wereldwijd 37.000 mensen tewerk.

 

Sonic Healthcare Limited staat ook bekend om een breed aanbod van andere bedrijfsgeneeskundige diensten. Als het gaat om winstgevendheid, had Sonic Healthcare Limited (OTC:SKHHY) in 2021 een netto jaarinkomen van $ 900 miljoen.

 

Sonic Healthcare Limited is gediversifieerd en verder buiten Australië uitgebreid vanwege de beperkte mogelijkheden in het land. Sonic Healthcare Limited (OTC:SKHHY) is niet zo groot als Tenet Healthcare Corporation (NYSE:THC) en HCA Healthcare, Inc. (NYSE:HCA) wat de totale activa betreft, maar het is nog steeds een van de 10 grootste ziekenhuisbedrijven in de wereld. Met dit lid van dividend aristocraten mag u rekenen op een huidig dividendrendement van ruim 2,75%.

 

 

Herinvesteert Sonic Healthcare zijn winst efficiënt? Sonic Healthcare’s aanzienlijke mediane uitbetalingsratio over 3 jaar van 69% (waarbij het slechts 31% van zijn inkomsten behoudt) suggereert dat het bedrijf in staat is geweest om een hoge winstgroei te realiseren ondanks het terugbetalen van het grootste deel van zijn inkomsten aan aandeelhouders. Iets wat een lid van de dividend aristocraten aan zichzelf verplicht is.

 

Bovendien is Sonic Healthcare vastbesloten om zijn winst te blijven betalen aan aandeelhouders, wat we kunnen afleiden uit zijn lange geschiedenis van het betalen van dividend gedurende ten minste tien jaar.

 

Op basis van de laatste schattingen van analisten kan worden vastgesteld dat de toekomstige uitbetalingsratio van het bedrijf de komende drie jaar naar verwachting stabiel zal blijven rond 68%. De toekomstige Return On Equity (ROE) van Sonic Healthcare zal echter naar verwachting dalen tot 9,9%, ondanks dat er niet veel verandering wordt verwacht in de uitbetalingsratio van het bedrijf.

 

Over het algemeen zijn we best tevreden met de prestaties van Sonic Healthcare. Vooral de hoge ROE is opmerkelijk en ook de waarschijnlijke verklaring voor de aanzienlijke winstgroei. Toch behoudt het bedrijf een klein deel van zijn winst. Wat betekent dat het bedrijf desondanks zijn inkomsten heeft kunnen laten groeien, dus dat valt mee.

 

Dat gezegd hebbende, waren de analisten bij het bestuderen van de huidige schattingen van analisten bezorgd om te zien dat hoewel het bedrijf zijn inkomsten in het verleden heeft laten groeien maar ze verwachten dat zijn inkomsten in de toekomst zullen krimpen. Maar dat betekent niet dat we negatief worden over dit aandeel.

 

Sonic Healthcare laat in ieder geval een aantal positieve trends zien en dat hoort zo ook voor een bedrijf dat deel wil uitmaken van de dividend aristocraten. Uit de gegevens blijkt dat het rendement op kapitaal de afgelopen vijf jaar aanzienlijk is gestegen tot 20%.

 

In feite verdient het bedrijf meer per dollar geïnvesteerd kapitaal en daarnaast wordt er nu ook 66% meer kapitaal aangewend. Het toenemende rendement op een groeiende hoeveelheid kapitaal is gebruikelijk bij groeiende bedrijven en daarom zijn we onder de indruk.

 

Al met al is het geweldig om te zien dat Sonic Healthcare de vruchten plukt van eerdere investeringen en zijn kapitaalbasis vergroot. En beleggers lijken hier in de toekomst meer van te verwachten, aangezien het aandeel de aandeelhouders de afgelopen vijf jaar heeft beloond met een rendement van 88%.

 

Dat gezegd hebbende, denken we nog steeds dat de veelbelovende fundamenten betekenen dat het bedrijf wat meer due diligence verdient. De plaats bij de dividend aristocraten is in ieder geval verdiend. Het huidige dividendrendement bedraagt bijna 3% en dat is niet mis voor een lid van de dividend aristocraten.

 

2.  APA Group (APA: AX)

APA Group, een bedrijf opgenomen in de lijst met Aziatische dividend aristocraten, ontwikkelt, bezit en exploiteert aardgastransport- en energie-infrastructuur in Australië. Het bedrijf opereert via drie segmenten: energie-infrastructuur, activabeheer en energie-investeringen.

 

APA Group exploiteert aardgaspijpleidingen, gasopslagfaciliteiten, gasverwerkingsfaciliteiten, gascompressiefaciliteiten, elektriciteitstransmissie, elektrische interconnectoren en activa voor hernieuwbare en gasgestookte energieopwekking.

 

Daarnaast exploiteert het bedrijf ook zonne- en windparken. De onderneming heeft belangen in

 • circa 15.000 kilometer aan gastransportleidingen;
 • circa 25.700 kilometer gasleidingen en pijpleidingen en
 • 1,4 miljoen gasverbruikersaansluitingen.

 

APA Group biedt ook commerciële, operationele en activaonderhoudsdiensten aan zijn energie-investeringen en derden en belegt in niet-beursgenoteerde entiteiten. APA Group is opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Sydney, Australië.

 

De eenvoudigste manier om in aandelen te beleggen, is door op de beurs verhandelde fondsen te kopen. Maar als u de juiste individuele aandelen kiest, kunt u meer verdienen. De aandelenkoers van de APA Group (ASX:APA) is bijvoorbeeld in de afgelopen 12 maanden met meer dan 20% gestegen en deed het daarmee exclusief dividenden duidelijk beter dan de brede beurs.

 

De rendementen op de langere termijn waren echter niet zo indrukwekkend, met een stijging van slechts 4,9% in de afgelopen drie jaar. Met dat in gedachten is het de moeite waard om na te gaan of de onderliggende fundamenten van het bedrijf de drijvende kracht zijn geweest achter de lange termijn prestaties, of dat er enkele discrepanties zijn.

 

Hoewel markten een krachtig prijsmechanisme zijn, weerspiegelen aandelenkoersen het beleggerssentiment en niet alleen de onderliggende bedrijfsprestaties. Door de winst per aandeel (EPS) en de koersveranderingen van het aandeel in de loop van de tijd te vergelijken, kunnen we een idee krijgen van hoe de houding van beleggers ten opzichte van een bedrijf in de loop van de tijd is veranderd.

 

APA Group wist de WPA de afgelopen twaalf maanden met 44% te laten groeien. Deze WPA-groei is beduidend hoger dan de stijging van de aandelenkoers met 22%. Het lijkt er dus op dat de interesse voor het aandeel APA Group wat is afgekoeld, ondanks de groei. Dat gezegd hebbende, is de markt nog steeds optimistisch, gezien de K/W-ratio van ruim 85.

 

Het is belangrijk om rekening te houden met het totale aandeelhoudersrendement (TSR), het dividendrendement samen met de aandelenkoers voor een bepaald aandeel. De TSR (Total Shareholder Return) is een rendementsberekening die rekening houdt met de waarde van contante dividenden (ervan uitgaande dat enig ontvangen dividend is herbelegd) en de berekende waarde van eventuele verdisconteerde kapitaalverhogingen en spin-offs.

 

Het is redelijk om te zeggen dat de TSR een completer beeld geeft voor aandelen die dividend uitkeren. We merken op dat voor APA Group de TSR over de afgelopen jaar 29% was, wat beter is dan het hierboven genoemde aandelenkoersrendement. Dit is grotendeels te danken aan de dividendbetalingen!

 

Het is mooi om te zien dat de aandeelhouders van APA Group het afgelopen jaar een totaal aandeelhoudersrendement van 29% hebben ontvangen. Daar hoort natuurlijk ook het dividend bij, met een huidig dividendrendement van bijna 5%.

 

Aangezien de eenjarige TSR beter is dan de vijfjarige TSR (de laatste komt uit op 10% per jaar), lijkt het erop dat de prestaties van het aandeel de laatste tijd zijn verbeterd. Aangezien het momentum van de aandelenkoers sterk blijft, is het misschien de moeite waard om het aandeel nogeens nader te bekijken, anders mist u als belegger misschien een kans.

 

3.  China Overseas Land & Investment Limited (0688.HK)

China Overseas Land & Investment Limited, een investeringsholding, houdt zich bezig met vastgoedontwikkeling, investeringen en andere activiteiten in de Volksrepubliek China en het Verenigd Koninkrijk.

 

China Overseas Land & Investment Limited is actief via de segmenten Vastgoedontwikkeling, Vastgoedbeleggingen en Overige activiteiten. Het is betrokken bij de

 • investering, ontwikkeling en verhuur van woningen en commercieel vastgoed;
 • uitgifte van gegarandeerde obligaties en bedrijfsobligaties;
 • en hotelactiviteiten.

 

Het bedrijf levert ook adviesdiensten op het gebied van constructie en bouwontwerp. Daarnaast houdt het zich bezig met investeringen en financiering, ruilverkaveling, ruimtelijke ordening, technische constructie, industriële import, commerciële exploitatie en vastgoedbeheer.

 

Verder biedt China Overseas Land & Investment Limited stedelijke diensten, waaronder kantoorgebouwen, flexibele werkruimte, winkelcentra, sterrenhotels, appartementen voor lange termijn verhuur, logistieke parken en architectonisch ontwerp en constructie.

 

Het bedrijf werd opgericht in 1979 en is gevestigd in Central, Hong Kong. China Overseas Land & Investment Limited is een dochteronderneming van China Overseas Holdings Limited. Het aandeel is opgenomen in de lijst met Aziatische dividend aristocraten, met een huidige dividendrendement van 5,50%.

 

4.  New China Life Insurance Company Ltd (601336.SS)

 

New China Life Insurance Company Ltd. levert levensverzekeringsproducten en -diensten aan particulieren en instellingen in de Volksrepubliek China. Het opereert via drie segmenten: Individuele Verzekeringsactiviteiten, Groepsverzekeringen en Overige Bedrijfsactiviteiten.

 

New China Life Insurance Company Ltd biedt ook vermogensbeheer, training, elektronische handel en medische diensten en investeert in, ontwikkelt, verhuurt en beheert vastgoed.

 

New China Life Insurance Company Ltd. werd opgericht in 1996 en heeft haar hoofdkantoor in Peking, de Volksrepubliek China. Het aandeel is opgenomen in de lijst met Aziatische dividend aristocraten, met een huidig dividendrendement van 4,79%.

 

5.  Media Tek (OTC: MDTKF)

Media Tek wordt tot de Aziatische dividend aristocraten gerekend, maar wordt in de VS ook over-the-counter verhandeld. Media Tek Inc. onderzoekt, ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd geïntegreerde schakelingen (IC’s) voor multimedia, computerrandapparatuur-georiënteerde, consumentgerichte en andere applicatie-IC’s.

 

Media Tek biedt mobiele communicatie, tablet, automotive chipsets; bluetooth, draadloze LAN-chips; kunstmatige intelligentie van dingen apparaat SoC’s; chips voor wereldwijde positioneringsatelliet; smart home-connectiviteit chips; optische opslag-chipsets; bio-sensing analoge front-end chips; SoC’s voor dvd-spelers; chipsets voor blu-ray dvd-spelers; digitale tv-controller-chips; energiebeheer- en controllerchips voor verschillende elektronica; en USB PD type-c-controllerchips. Kortom, een breed aanbod aan diensten.

 

Media Tek werd opgericht in 1997 en heeft zijn hoofdkantoor in Hsinchu, Taiwan. Het bedrijf is binnen zijn sector een gerespecteerde naam, wat blijkt uit de samenwerking met de grote spelers op de markt.

 

Intel Corp (NASDAQ: INTC) en Media Tek Inc (OTC: MDTKF) hebben samengewerkt om chips te produceren met behulp van de geavanceerde procestechnologieën van Intel Foundry Services (IFS).

 

Intel zei dat de eerste producten in de komende 18 tot 24 maanden zullen worden vervaardigd en zich in een meer volwassen technologieproces zullen bevinden, Intel 16 genaamd, met de chips die worden gebruikt voor slimme apparaten, meldt Reuters.

 

Naast het onderhouden van een nauwe samenwerking met Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (NYSE: TSM) op het gebied van geavanceerde procesknooppunten, zal deze samenwerking het aanbod van Media Tek voor volwassen procesknooppunten verbeteren.

 

De alliantie was bedoeld om Media Tek te helpen een meer evenwichtige, veerkrachtige toeleveringsketen op te bouwen door een nieuwe gieterijpartner toe te voegen met aanzienlijke capaciteit in de VS en Europa. Media Tek lijkt Intel-procestechnologieën te gebruiken om meerdere chips te produceren voor verschillende smart edge-apparaten.

 

In Europa misschien minder bekend, mag dit aandeel niet onderschat worden. Als we naar de data kijken, zijn de Taiwanese aandelen sinds 2019 drie opeenvolgende jaren met meer dan 20% gestegen, met een cumulatieve stijging van meer dan 90% over drie jaar.

 

In tegenstelling tot Vietnam en India is de stijging van Taiwan in 2021 vooral te wijten aan de wereldwijde halfgeleidercrisis. De Taiwan Weighted Index, een referentie-index voor Taiwanese aandelen, wordt samengesteld door aandelen te wegen op basis van marktkapitalisatie.

 

Hoe groter de marktkapitalisatie, hoe groter de impact op de index. De drie belangrijkste componenten van de Taiwan Weighted Index zijn Taiwan Semiconductor Manufacturing TW:2330) (NYSE:TSM), Media Tek Inc (TW:2454) en Hon Hai Precision Industry Co Ltd (TW:2317), die goed zijn voor een derde van de totale marktkapitalisatie van de brede markt.

 

Daarom hebben deze drie aandelen een grote invloed op de prestaties van de Taiwan Weighted Index. In 2021 stegen de aandelen van TSMC, MediaTek en Hon Hai respectievelijk met 16%, 59% en 13%.

 

Volgens de cijfers hebben TSMC en MediaTek een felle rol gespeeld. De omzet van TSMC in het derde kwartaal steeg met 22,6% op jaarbasis tot $ 14,88 miljard, en de nettowinst in het derde kwartaal steeg met 20% op jaarbasis tot $ 5,614 miljard, waarbij de omzet voor het eerste kwartaal en de nettowinst beide recordhoogten bereikten. MediaTek heeft sinds de tweede helft van 2020 het wereldwijde smartphonesysteem qua chipmarktaandeel voor het vierde kwartaal op rij overtroffen, met een indrukwekkend aandeel van 43% in het tweede kwartaal van dit jaar, een stijging van 17 procentpunten jaar-op-jaar. Maar we mogen niet over het hoofd zien dat het aandeel deel uitmaakt van de Aziatische dividend aristocraten, met een huidig dividendrendement van 10,69%.

 

6.  JB Hi-Fi Limited (ASX:JBH)

 

Met dit lid van de Aziatische dividend aristocraten kijken we naar een heel andere sector. JB Hi-Fi Limited verkoopt samen met zijn dochterondernemingen consumentenproducten voor thuisgebruik. Het bedrijf opereert via drie segmenten: JB Hi-Fi Australia, JB Hi-Fi New Zealand en The Good Guys.

 

JB Hi-Fi Limited biedt producten en diensten voor consumentenelektronica, waaronder televisies, audioapparatuur, computers en camera’s; telecommunicatieproducten en -diensten; softwareproducten en andere producten.

 

JB Hi-Fi Limited verkoopt daarnaast ook mobiele telefoons, koptelefoons, luidsprekers, vinyl en verzamelobjecten en merchandise; kleding, zoals t-shirts, hoodies, beanies, petten en sokken; drones, e-scooters enzovoort. Eigenlijk te veel om op te noemen.

 

Daarnaast omvat het aanbod van JB Hi-Fi Limited ook informatietechnologie en adviesdiensten. Op 30 juni 2022 verkocht het bedrijf zijn producten via een merkwinkelnetwerk bestaande uit 197 JB Hi-Fi/JB Hi-Fi Home-winkels in Australië; 14 JB Hi-Fi-winkels in Nieuw-Zeeland; en 105 The Good Guys-winkels in Australië, maar ook online. JB Hi-Fi Limited werd opgericht in 1974 en is gevestigd in Southbank, Australië.

 

JB Hi-Fi Limited (ASX:JBH), is misschien geen large cap aandeel, maar zag wel een dubbelcijferige aandelenkoersstijging (meer dan 10%) in de afgelopen paar maanden (sinds 1 maart) op de ASX.

 

Als midcap aandeel met een hoge dekking door analisten, kunt u ervan uitgaan dat recente wijzigingen in de vooruitzichten van het bedrijf al in het aandeel zijn in geprijsd. Maar wat als er nog een mogelijkheid is om te kopen?

 

Toekomstvooruitzichten zijn een belangrijk aspect wanneer u een aandeel wilt kopen, vooral als u een belegger bent die op zoek is naar groei in uw portefeuille. Het kopen van een geweldig bedrijf met robuuste vooruitzichten tegen een goedkope prijs is altijd een goede investering, dus laten we ook eens kijken naar de toekomstverwachtingen van het bedrijf.

 

In het geval van JB Hi-Fi wordt verwacht dat het de komende jaren een zeer negatieve winstgroei zal opleveren, wat niet helpt bij het opbouwen van zijn investeringsthese. Het lijkt erop dat het risico op toekomstige onzekerheid groot is, althans op korte termijn. Maar daar staat dan wel een dividendrendement van bijna 6,50% tegenover, zodat het bedrijf alleszins toch tot de Aziatische dividend aristocraten mag gerekend worden.

 

7.  Henderson Land Development Company Limited (0012.HK)

In de lijst met Aziatische dividend aristocraten zijn ook bedrijven uit Hong Kong opgenomen. Henderson Land Development Company Limited, een investeringsholding, houdt zich bezig met vastgoedontwikkeling en investeringsactiviteiten in Hong Kong en op het Chinese vasteland.

 

Henderson Land Development Company Limited is actief via de segmenten Vastgoedontwikkeling, Vastgoedlease, Warenhuizen en Supermarkt-Cum-Stores, Overige Bedrijven en Nuts- en Energiesegmenten.

 

Het segment Vastgoed ontwikkelt en verkoopt vastgoed. Haar vastgoedportefeuille omvat voornamelijk kantoren, winkelgalerijen, winkelcentra, commerciële complexen en woningen.

Het segment Property Leasing verhuurt panden. Het segment Warenhuizen en Supermarkt annex Winkels exploiteert en beheert warenhuizen en supermarkt annex winkels.

 

Het segment Overige activiteiten exploiteert en beheert hotels; levert bouw-, financierings-, projectmanagement-, vastgoedbeheer-, agentuur- en schoonmaak- en beveiligingsdiensten; handel in bouwmaterialen; en beschikt over erfpachtgrond, evenals houdt zich bezig met de horeca en reisactiviteiten.

 

Het segment Utiliteit en Energie houdt zich bezig met de productie, distributie en marketing van gas; en watervoorziening en milieuvriendelijke energiebedrijven. Henderson Land Development Company Limited werd opgericht in 1976 en heeft zijn hoofdkantoor in Central, Hong Kong.

 

Henderson Land Development Company Limited is een dochteronderneming van Henderson Development Limited. Deze laatstgenoemde naam zal ongetwijfeld sommige beleggers vertrouwd in de oren klinken. Henderson Land Development Company Limited is lid van de Aziatische dividend aristocraten met een huidig dividendrendement van 6,56%.

 

8.  Swire Properties Limited (SWPFF)

We sluiten af met nog een bedrijf uit Hong Kong, waarvan de aandelen tot de Aziatische dividend aristocraten gerekend mogen worden. Swire Properties Limited ontwikkelt, bezit en exploiteert samen met haar dochterondernemingen gemengd gebruik, voornamelijk commercieel onroerend goed in Hong Kong, het vasteland van China, de Verenigde Staten en internationaal.

 

Swire Properties Limited opereert via drie divisies: Property Investment, Property Trading en Hotels. Het bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, verhuur en het beheer van commercieel, winkel- en residentieel vastgoed; ontwikkeling, bouw en verkoop van residentiële appartementen; en exploitatie van hotels.

 

Swire Properties Limited biedt ook financiële en makelaarsdiensten. Het bedrijf werd opgericht in 1972 en is gevestigd in Hong Kong, Hong Kong. Swire Properties Limited is een dochteronderneming van Swire Pacific Limited. Het huidig dividendrendement bedraagt 5,25% en dat is zeker niet mis voor een bedrijf dat deel uitmaakt van de Aziatische dividend aristocraten.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen (of dalen). Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator of de online training https://beleggen.com/training

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.