De weg naar optimaal rendement

rendementen 2020

Terwijl aan de ene kant van de wereld mensen omkomen van de honger, omdat ze geen geld hebben om voedsel te kopen, loopt elders op aarde iemand rond die zich de rijkste persoon ter wereld mag noemen. Diegene heeft zo veel geld, dat hij het vermoedelijk in zijn hele leven nooit kan uitgeven. Zelfs wanneer diegene elke dag van zijn verdere leven vijf miljoen euro (!) zou besteden, dan nog is er voldoende geld beschikbaar om niet blut te raken. Best indrukwekkend, toch? Maar voor de meeste lezers van dit artikel geldt vermoedelijk dat de elke maand de eindjes aan elkaar moeten knopen of wellicht een mooi salaris verdienen, maar zich niet tot de rijken der aarde mogen rekenen.

Inhoudsopgave

Risico

Grote vraag is natuurlijk hoe je het meest verstandig met je geld omgaat. Besparen is mooi, maar kent zijn grenzen. Er komt een keer dat er niets meer te besparen valt, omdat je al van minimale middelen leeft. Dan is het dus zaak om je beschikbare vermogen te laten groeien. Dat kan door te beleggen, maar ook door te sparen. Er zijn diverse methoden om financieel gezond te worden en te blijven. De ene is relatief eenvoudig en kent vrijwel geen risico’s, de andere is juist zeer riskant, maar kan een hoger rendement opleveren. Hoe kies je de juiste methode en voorkom je dat je vermogen in korte tijd verdampt?

Sparen

De meest eenvoudige manier van geld sparen is het niet uitgeven. Maar daarmee is nog lang niet alles gezegd. Want je kunt nu eenmaal niet zonder bepaalde uitgaven. Je bent financieel gezond als er geen schulden zijn en er elke maand meer geld binnenkomt dan er uit gaat. Maar zelfs wanneer je elke maand in staat bent om geld opzij te zetten, kun je nog steeds interen op vermogen. Je moet namelijk ook rekening houden met de jaarlijkse inflatie. Geld wordt jaarlijks minder waard en dat verlies zul je moeten compenseren door meer te gaan sparen.

Advies

De gouden tip om je vermogen snel te laten stijgen, bestaat niet. Zou die wel bestaan, dan was immers iedereen nu rijk. Maar zo simpel werkt het allemaal niet. En zelfs als dat zou kunnen, ontstaat er weer een nieuw probleem. Als iedereen veel geld heeft, zouden de prijzen ook flink gaan stijgen. Een goede start is zoeken naar mogelijkheden om te sparen tegen een gunstig rentetarief.

Daarnaast moet je gaan beleggen om je vermogen te laten groeien. Niet alle aandelen zullen in koers stijgen (of dalen). Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator of de online training https://beleggen.com/training

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.