Draaien of niet draaien?

“To turn or not to turn? That’s the question”. De ‘tides’ voorspellen de komende periode een flinke stijging op de beurzen. De Spiral Calendar lijkt deze voorspelling tegen te spreken. Wie heeft er gelijk?

Twee weken geleden gaf ik aan dat er een herstelfase op komst was. De draaipunten die ik aangaf, klopten. Per saldo gaat de markt nu vooral zijwaarts tot licht hoger. Voor de komende periode geven de ‘tides’ aan dat er meer stijging op komst is. De Spiral Calendar heeft echter enkele belangrijke draaipunten rond komend weekeinde. Zie hier de draaipunten voor Wall Street:

Spiral Calendar

We zien dat de Spiral Calendar draaipunten aangeeft op 16 juni (3x), 17 juni (5x), 18 juni (2x), 19 juni (2x), 20 juni (4x) en 21 juni (1x). Officieel hangen deze draaipunten met elkaar samen. In de praktijk zien we nog wel eens dat het soms verschillende draaipunten vlak achter elkaar oplevert. Het is onduidelijk wat thans de situatie is. Dat dit draaipunt toch van importantie is, blijkt ook uit het feit dat enkele toppen en bodems samenkomen:

Spiral Calendar

De toppen van 8 mei 2006 en 11 oktober 2007 en de bodem van 21 november 2008 geven alle drie een draaipunt op 31 december 2012 of 1 januari 2013. Kennelijk gaat het hier derhalve om een belangrijke datum. Wanneer we deze datum in de Spiral Calendar invoeren en van daaruit terugrekenen in de tijd, zien we het volgende:

Spiral Calendar

Ook 20 juni 2010 wordt derhalve genoemd. De Spiral Calendar lijkt derhalve te zeggen dat rond zondag 20 juni een belangrijk draaipunt ligt. Dat is opmerkelijk aangezien de tides aangeven dat geen top rond deze datum mag worden verwacht. Kijken we naar de Spiral Calendar van goud dan zien we een soortgelijk draaipunt:

Spiral Calendar

Het wordt dus afwachten welke van de twee gelijk heeft. Volgende keer de uitslag. In geval van onduidelijkheid geldt: geen positie is ook een positie.

Elmer Hogervorst
www.goudtekoop.nl
www.hogervorstadvies.nl

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’. U kunt gratis het exemplaar van 30 mei 2010 hier downloaden. Zonder verdere verplichtingen een gratis exemplaar ontvangen? Vul hier uw emailadres in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.