Een strategie om in te stappen in de wereld van beleggen

Tijd

Beleggen is een manier van het investeren van je eigen geld, waar de afgelopen tijd steeds meer Nederlanders aan begonnen zijn. Niet alleen om te profiteren van de snel stijgende koersen, maar ook om op de langere termijn een goede financiële stap te maken. Niet iedereen weet precies wat de beste strategie is om te beginnen met beleggen. Wij vertellen je er graag meer over.

Om met de deur in huis te vallen, de strategie die het beste is en altijd werkt, bestaat helaas niet. Elke manier van beleggen is helemaal afhankelijk van je persoonlijke situatie en hoeveel risico je wil en kan nemen. Echter zijn er wel een aantal punten die het makkelijker maken om te starten met beleggen.

Beleggen met bestaand vermogen

Wanneer je beschikt over een bepaald eigen vermogen dat je gaat investeren, denk dan vooral goed na met welk bedrag je gaat beginnen met beleggen. Het is aan te raden om niet direct met je volledige spaargeld te gaan beleggen. Daarbij is het goed om te beseffen dat rendement op de lange termijn, ook echt op de lange termijn is. Beleggen kan soms wel jaren duren voordat je je rendement kunt opnemen. Wij gaan in dit voorbeeld uit van beleggen in aandelen met een bedrag van € 10.000.

Spreiden

Een goede strategie op het gebied van beleggen is gebaseerd op meerdere pijlers. Één van die pijlers is spreiding. De andere pijlers zijn lage kosten en de lange termijn. In het geval van spreiding kun je denken aan zogenaamde ETF’s. Een ETF is een groep goedkope aandelen die een index volgen. Kies je voor meerdere ETF’s, en dan liever nog een ETF die een wereldwijde aandelenindex volgt, dan heb je een spreiding die voor relatief weinig risico zorgt.

Strategie

Als je, zoals in dit voorbeeld, gaat beleggen met een vermogen van € 10.000, dan is het aan te raden om deze investering te verdelen in vijf gelijke groepen, groepen van € 2.000 in dit geval. De eerste aankoop van aandelen doe je met de eerste groep van € 2.000. Pas wanneer één van de volgende triggers behaald worden, ga je de volgende investering doen.

Trigger één – tijd

Kies voor jezelf een vast moment uit dat je instapt in het volgende investeringsmoment. Dit kan een week, een maand of bijvoorbeeld een kwartaal zijn. Zodra het weer tijd is om de volgende investering te doen, kun je dit direct doen. Op deze manier ben je niet afhankelijk van goed timen.

Trigger twee – lagere koers

Naast de tijd, kan ook een lagere koers een trigger zijn om over te gaan op de volgende investering. Wanneer jouw aandelen in waarde met 10% gedaald zijn, is het moment om weer in te stappen. Bijvoorbeeld wanneer je in de eerste fase aandelen voor € 50 gekocht hebt, en deze zijn na verloop van tijd te koop voor € 45. Je kunt nu dus meer aandelen voor hetzelfde bedrag kopen.

Met deze strategie voorkom je dat je op afhankelijk wordt van timing in de markt, en dat je geen emotionele keuzes gaat maken op het gebied van beleggen. Vooraf staat vast wanneer en hoeveel je investeert. Met deze strategie ga je goed gespreid en bovendien goed voorbereid beginnen aan het avontuur van beleggen.

Let wel op dat je dit eenmalig kunt doen. Pas op dat je dit dan doet met aandelen die nog steeds in een stijgende trend zitten. Anders loop je het risico dat je met aandelen zoals KPN, Getronics, Versatel, UPC, KPNQwest, Baan, DAF, Fokker en andere probleemgevallen blijft middelden tot je op nul staat…Een beter systeem is dan om met de trend mee te beleggen zoals de trader aller traders: https://jesse-livermore.com/average-down.html

Beleggen kent risico’s. Uw inleg kan minder waard worden.

“Hoe succesvol beleggen zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën.”

Meer over succesvol beleggen op donderdagavond om 20 uur tijdens de LIVE online training:

“Hoe succesvol beleggen zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën.”

Zeer waardevol voor zowel beginnende en meer ervaren beleggers. Ik onthul hierin 3 belangrijke geheimen:

Geheim # 1 Hoe u 20,6% rendement per jaar maakt zonder stress en in minder dan 10 minuten per week met behulp van het geheime systeem dat succesvolle beleggers gebruiken.

Geheim # 2 Waarom u maar 250 euro nodig hebt om te beleggen en geen jarenlange training nodig hebt of jaren te moeten wachten op het resultaat.

Geheim # 3 Waarom dure bankiers of beleggingsadviseurs u schade toebrengen en niet jouw belang voorop stellen (bent u de financiële crisis vergeten, die door de bankiers is begonnen?)

Meld u aan op https://beleggen.com/training

Ik hoop dat u er bij bent!

PS de online training “Succesvol beleggen in nog geen 10 minuten per week.” onthult wat elke belegger moet weten over selecteren van winnende aandelen. Meld u nu aan: https://beleggen.com/training

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.