Elliott Wave: AEX kan nog hoger

Even leek het erop dat er op 29 december zou worden gezet bij een stand van 441,26 punten. Gezien de ontwikkelingen van dinsdag 3 januari blijkt dit duidelijk niet het geval. In mijn laatste actualisering van week 51 hield ik al rekening met het sentiment rond de Kerst en het nieuwe jaar: Traditioneel zijn dit positieve weken voor de AEX-index. En dat was ook dit jaar het geval. Wat kunnen we nu na deze ongelofelijke rally vanaf het niveau van 383 punten nog verwachten? Hieronder treft u de analyse van deze week aan.

Voorkeursscenario

 • Golf 4 geplaatst op 383,31 punten.
 • Golf 5 actueel. Deze laatste opwaartse golf zou ieder moment kunnen toppen, maar keiharde aanwijzingen voor een geplaatste top zijn er nog steeds niet. Als ik naar de Fibonacci-verhoudingen kijk, mag ik zelfs een top rond 460 punten nog niet uitsluiten.
  Een mogelijke onderverdeling van golf 5 (bestaat uit 5 subgolfjes) zie ik als volgt:
  – Subgolf 3 geplaatst op 413,94 punten.
  – Subgolf 4: geplaatst op 409,91 punten.
  – Subgolf 5: nog actueel.
 • Een vijfde golf is vaak wispelturig van aard en kan abrupt tot een einde komen. Bullish posities kunnen nog aangehouden worden zolang de AEX-index boven 436 punten blijft koersen.

Conclusie voor week 1

Volgens mijn Elliott Wave analyse zit de AEX-index nog steeds dichtbij een belangrijke top. De markt geeft echter nog geen duidelijk signaal dat er al een top geplaatst is en daarom zullen de bears nog steeds geduldig moeten wachten. Vanuit de analyse is er nog steeds kans op nog hogere koersen, zelfs richting het 460-puntenniveau.

Bullish posities kunnen aangehouden worden zolang de AEX-index boven de 436,40 blijft koersen. Agressieve beleggers zouden een stop kunnen hanteren op een niveau van 439 punten voor de AEX-index.

Een stand van de AEX-index onder 382,16 op slotbasis is het ultieme ‘shortmoment’. Wie niet zo lang wil wachten zou zich bij een stand van de AEX-index onder 436 punten op slotbasis al kunnen proberen in te spelen op een vervolg van de bear-market. Uiteraard is dat dan speculatiever.

Leon van Dam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.